Borta
Postat:2009-08-22 Klockan:23:16:12

Åker bort en vecka till Sundsvall för att träffa släkt & vänner & visa upp min härliga son. Kommer att lysa med min frånvaro då datorn får stanna hemma. Jag ska nämligen kånka på all packning & Wille i vagn, på båt & tåg så jag ska ta med så lite bagage som möjligt.
Imorgon ska jag & Wille på 1-års kalas, det är Ninas Ville som fyller år. Hoppas på fint väder!

Har redan hittat en bil på nätet (i Sundsvall) & fick besked från banken idag att vi fick ett lån. Hoppas att bilen blir min! ( och C´s såklart!)

balans
Postat:2009-08-22 Klockan:00:08:54

Är så trött på våran bil nu, som tur är ska vi köpa en ny så fort vi hittar ngn. Så förhoppningsvis ska bilen in på service & felsök till veckan. Men jag har bestämt mig, med andan i halsen ska jag trotsa allt & åka till Lummelunda på Villes 1-årskalas på söndag, så det så. Wish me luck!
Imorgon ska vi gå till Kneippebyn & bada vid fint väder. Det är sista helgen de har öppet så det är bäst att passa på. Och C börjar jobba på måndag efter 4 veckors semester. (Det är då jag & Wille drar till Sundsvall.)
Igår var jag på stan hela eftermiddagen, träffade Mira & hennes mamma vid lekplatsen på Öster & vi hade en mkt trevlig eftermiddag tillsammans. Först var vid vid gravarna en stund sedan gick vi till Öster & promenarade sedan ner mot Almedalen där vi satt på en filt med massor av leksaker och så lät vi barnen få gunga, vilket verkade mycket uppskattat. Sedan fick vi jaga våra bebisar också, Mira går, så hon knatade iväg åt ett håll & Wille kröp iväg mot det andra hållet. Jag tror att han hade vattnet i siktet, men i Almedalen vill ingen bada för det är en skitig ankpöl, dock en vacker sådan, men ej badvänlig för oss männsikor!
Ikväll har Wilhelm testat sin balans flera gånger, stått utan stöd & tjutit av förtjusning och så tar han nått steg ibland. Men det är max 3 steg än så länge. Men det är jätte kul att se. Wilhelm sover nu oftast bara 1 gång på dagen.

Tyvärr så har jag varit dålig med kameran nu igen, inga nya bilder..

Frukt & bär
Postat:2009-08-19 Klockan:23:18:23

Igår fick Wilhelm smaka salmbär & jösses vad han gillade det. Han är en riktig frukt & bärkille!
Vi gick till farmor & Lasse undertiden skulle pappa laga mat. Vi sparkade boll, gåtränade & svingade en golfboll som både katten & Wilhelm jagade. Svärföräldrarna är lite för bra på att bjuda på gotta & Wilhelm tackade inte nej. Wilhelm drack en halv liter saft och åt massor med kex sedan kräktes han på mig , vilket inte var så bra. Efter det fick han inte i sig någon mat, utan kom hem från farmor & Lasse efter han ätit en halv banan & busat massor i lekparken. Den kvällens nattning gick på 5 minuter, en slurk välling sedan sov han som en stock.
Idag har vi varit i lekparken & gungat sedan har jag försökt att få Wilhelm att sova middag 2 ggr utan att lyckas. På eftermiddagen åkte jag iväg & red, pappa & Wilhelm stannade hemma. Det var jätte skönt att komma iväg till hästen & få en eftermiddag på hästryggen med sällskap av 2 trevliga ridkompisar. På vägen hem handlade jag på Maxi & Wilhelm blev jätte glad när jag kom hem & nästan ännu gladare när han fick smaka vindruvor. Harriet m. familj har varit på Island & där hade de köpt en liten gossedjurshäst till Wille som han lekte med i säkert en halvtimme efter det att han fick den. Han är mycket fascinerad av hästar.
Jag har shoppat en amningstunika, ett linne & en liten kofta från www.4mom.se, där bilderna kommer ifrån.
   

En blå tunika                                                      Gravidlinne                         Söt liten kofta som passar till linnet
tänkte att den passar till
leggings eller jeans
eller som klänning nästa sommar

socialiserande
Postat:2009-08-17 Klockan:23:28:21

Idag var Catti & Vincent här på eftermiddagen vilket var mycket trevligt.
Det var länge sedan Wilhelm socialiserade med en jämnårig & han kunde till & med klappa fint på Vincent.
När lärde han sig det?
Jag är mycket stolt över framsteget & hoppas att det bådar gott inför kommande dagisstart.
Vi var först inne i lägenheten, tog en fika & såg på när de små vildingarna rev fram likt tornados. Sedan gick vi ut en sväng för att gunga i lekparken, jag trodde Wilhelm skulle somna i gungan. Catti tyckte han såg avslagen ut & så fort vi sagt hej då tog vi fram vagnen & det dröjde inte länge förrän Wilhelm sov.
Dagen har varit bra, tack Catti & Vincent.

11 månader
Postat:2009-08-13 Klockan:23:25:45

Hipp hurra idag blev Wilhelm 11 månader! Grattis mitt älskade lilla hjärta.
Här var lillskrutten bara 5 dagar gammal.

De efterlängtade bilderna
Postat:2009-08-12 Klockan:23:44:48




Moviestar!


just anlänt, destinatination "Landet"


C & vovvsingen Paloma vid Lickershamn


Wilhelm svalkar av sig i havet






Dää, dä?


En solros


Back home, hinkar vatten som vanligt

Wilhelm tar sina första steg
Postat:2009-08-11 Klockan:21:34:24

I helgen tog Wilhelm sina första steg. I lördags gick han 2 steg & på söndagen gick han hela 10 steg. Wilhelm gick & C höll i honom, sedan släppte han men Wilhelm fortsatte att gå, gissa om vi blev chockade & glada.
Dagarna på landet har varit bra, vi har badat i havet vid Lickershamn & i vattnet i Tingstäde Träsk, grillat & varit ute mest hela tiden. Men tyvärr så har Wille varit mycket gnällig, han har inte velat vara längre än en meter ifrån mig & han har velat amma/snutta mer än vanligt. Jag vet inte om miljöombyte kan göra så mycket, men någonting ovanligt var det i alla fall med lillskrutten som annars brukar vara så go & glad.
Wilhelm har nu 2 tänder nere, 3 uppe på väg ut & ännu en till som inte brutit igenom ännu. Tänder är ju sånt som kan göra de små extra gnälliga och värme, det har varit värmebölja här på ön. En dag när vi var vid havet stod bilens termometer på 37 grader. Det var lite kallt i vattnet men Wilhelm är en riktig badkille och när han väl var i ville han absolut inte gå upp. Vi kämpade för att få honom att sitta still på en handduk & äta en bulle men han ville bara ner till vattnet igen. Han gick ner till vattnet på händer & fötter, det ser så kul ut, speciellt när rumpan är bar. Vi har en flytring sk. baby float som han får åka runt i när vi simmar, det tycker han är skoj.

Idag har vi varit på besök på Wilhelms framtida dagis, det verkade bra som tur var. Vi fick träffa tjejen som skulle skola in Wilhelm & några andra föräldrar & barn. Dagiset bjöd på vattenmelon & det tyckte Wilhelm var kanon, han älskar melon men blev  lite sur när han inte fick äta upp skalet.
Dagens frukost bestod av Amerikanska pannkakor från Ninas blogg, sist vi åt pannkakorna var på Wilhelms 7-månaders dag. Det är inte klokt att det var nästan 4 månader sedan, känns som om det var igår. Vart tar tiden vägen?
Det ligger lite bilder i kameran som jag laddar upp så fort jag får tid.
So long!

 

Åker ut på landet
Postat:2009-08-06 Klockan:09:53:35

Nu sticker vi iväg, ut på landet & är hus/djurvakt, kommer tillbaka på måndag igen.
Laters!

Kantarell
Postat:2009-08-04 Klockan:22:47:35

Tack för alla omtankar! Idag är en bättre dag.
Har handlat på Ica Maxi, varken jag & sambon hade inspiration till någonting. Vi gick runt och mådde illa och ville inte ha någon mat alls. Vi handlade det som stod på listan men inget av det ville vi äta idag. Han verkade nästan allvarligt tro att jag hade smittat honom med mina hormoner & illamående. På väg hem, ifrån affären sa jag att jag skulle kunna tänka mig blomkålssoppa & C höll med. Så när vi kom hem gick han till Konsum och köpte soppa. Lite småroligt faktiskt, tycker jag. Snart ska jag smälla ihop några varma & supergoda kantarellmackor.
Ikväll har jag suttit och drömt om utlandsresor men jag tror det blir bäst att vänta. Tidigare under dagen har jag letat syskonvagnar på nätet, både nya & gamla. Jag har också bokat en resa till Sundsvall i slutet av Augusti. Då ska jag & Wilhelm åka båt & sedan tåg hela vägen till Sundsvall för att hälsa på släkt & vänner. C får snällt stanna hemma och jobba men i September är det min tur att jobba så det är bäst att passa på att resa lite innan dess.

hormoner
Postat:2009-08-04 Klockan:00:58:59

Är så förbannad & har gråtit idag. De här hormonerna tar kål på mig, jag blir galen.

Romateatern
Postat:2009-08-03 Klockan:01:33:27

Om du befinner dig  på Gotland så är Roma teatern det självklara valet. I år firar teatern 20 år och pjäserna som spelas är skriven av ingen mindre än självaste William Shakespear. I år spelas Så som ni vill ha det, en komedi. Föreställningarna håller på till och med den 15 augusti.
Eftersom det är en komedi så hade jag väntat mig att jag skulle få vrida mig av skratt, men det gjorde jag inte. Men föreställningen var underhållande nog och det var skönt att få se något annat än sånt som man kan bli matad av dagligen som tv, data o.s.v. Teatern spelas utomhus under bar himmel i en klosterruin och bara det är ju en upplevelse i sig. Pjäsen håller på i ca:3 timmar så det var himla skönt med en paus. I första akten fick jag fågelskit på armen och i andra akten blev jag lite myggbiten men jag har redan bestämt mig för att gå och se nästa års uppsättning. Har känt mig lite nere för någon dag sedan men jag blev glad av att få gå på teater. Tror att C också blev uppfylld av kvällen för vi är båda mer kärleksfulla mot varandra. Så nu ska jag sluta att skriva så att vi får tillbringa en romantisk kväll tillsammans.