Bilder
Postat:2009-01-31 Klockan:22:01:56

I går vaknade Wilhelm 2 ggr innan 22 & ville ha mat. Sedan vaknade han efter klockan tolv på natten också & var vaken med oss i några timmar. Får se om han sover bättre inatt. Han ligger nu i sin säng & sover. Har kommit på en ny idé, jag värmer en vetekudde som jag lägger ner i hans säng innan läggdags så det blir varmt & mysigt. Jag lägger kudden i höjd där han har ryggen men sedan när jag lägger ner honom så flyttar jag ner den så han får ha fötterna på den.
Jag & Wilhelm har tränat lite i badkaret, dykreflexen som de rekommenderar att man ska göra på babysim. Man säger "nu kommer det vatten" sedan häller man vatten över huvudet, på så vis ska barnet förbereda sig på vad som komma skall.
Fick några härliga bilder på honom efter badet!
(klicka på bilderna så blir de större)

Hemligheter & sanningar
Postat:2009-01-31 Klockan:22:01:41

ni vet sådär om man har en hemlighet för sig själv!? Om man t.ex har haft en ätstörning, haft ett ex. som varit psykiskt sjuk & varit utsatt för incest eller att man har haft ett missbruk eller någon släkting varit eller är beroende. Ja, i alla fall om man nu har en hemlighet som man håller för sig själv då blir man ibland driven att ljuga för att inte avslöja sanningen. En vit lögn eller andra knep för att inte avslöja sig.
Samtidigt så har man ju liksom inte någon skyldighet att berätta allt för alla. Kanske har man redan bearbetat & vill gå vidare. Eller så har man blivit rädd att någon ska komma en inpå livet & sedan inte acceptera en för den man är eller den man varit.
Marie var en sån tjej...
För många år sedan då jag gick på komvux hade jag en klasskamrat som var 10 år äldre än mig. Vi blev väldigt goda vänner & umgicks jämt på skolan. Varje morgon & varje rast i ett års tid, samt under lektionstid. Vi jobbade tillsammans med olika skoluppgifter. En dag berättade jag för Marie min lifestory, varför jag läste på komvux & varför jag flyttat till ön. Maries reaktion var oväntad, hon var upprörd & chockad. Hon ville inte umgås med "sådana" som mig och det var där jag miste min första riktiga vän sedan jag flyttade hit & bosatte mig på ön. Ända sedan dess har jag gärna undvikit den "riktiga" historien & istället så drar jag gång på gång min uttjatade historia om hur jag valde att flytta hit, ända ifrån Sundsvall. Jag försöker att avdramatisera & göra den så kort så möjligt. Jag har valt att behålla den för mig själv, för det har jag ju liksom rätt till. Men ibland blir jag splittrad, för det är ju ändå mina erfarenheter som har gjort mig till den jag är idag. Alla upplevelser som jag har varit med om...
Kanske kan jag verka nonchalant då jag får saker berättade för mig, kanske tror någon att jag inte accepterar det den har att berätta. Det kanske kan te sig som så att jag är kall.
Om någon berättar att hon har mått dåligt i sin uppväxt så kanske jag viftar bort det, för jaja, jag har ju också mått dåligt. Fast jag vet inte. Jag tror inte folk berättar saker för mig & jag är inte den som frågar heller, för jag vill inte att någon frågar ut mig. Men jag kan ibland önska att jag hade någon som man liksom kunde dela allt med, någon förutom sambon. En sån där bästis som man hade under uppväxten. Min bästis bor kvar i Sundsvall & det känns ju ganska så trist ibland. Hon finns ju där men det är ju ändå inte samma sak. Även om jag har väldigt goda vänner här så finns det ju ändå inte den där väldigt nära vännen, bästisen.
Men det är väl också svårt att veta vem hon är & om hon finns.
Jag går inte runt & letar heller precis.
Kanske hade jag redan funnit någon om det inte hade varit för Marie, jag kom verkligen av mig då och valde en annan väg istället för att stå upp för mig själv...
Varför jag började skriva idag var för att jag kom att tänka på vänner, mitt förflutna & så slutligen Marie.
Dumma Marie!

på tal om annat så ska jag försöka mig på det här ikväll
http://www.tasteline.com/recept/wokad_rostbiff_med_ingefara_och_apelsin
kan rapportera att det är ingen maträtt som jag rekommenderar & jag fick ont i magen

Go & Glaaa
Postat:2009-01-30 Klockan:22:28:28

Go & glad
Öppna förskolan i Vibble. Hur mysigt som helst med gitarr & sång. Fikat efteråt var väl tilltaget & det kostade ingenting. Visst är det fantastiskt att det finns sådana förmåner för oss med barn! ? Fantastiskt!
Det mesta är faktiskt bra när man har barn, jag tänker på alla gratisbesök på BVC där man får både AD-droppar & tandborstar (hörde av en kollega att hon fått en tandborste när hennes sons första tand kom). Vi har det rätt så bra vi som bor i Sverige. Ok, jag skulle kunna sitta här & klaga på allt som inte är bra men det är en hel del som är bra tycker jag & det är ju värt att ta fram ibland. Jag känner mig tacksam över de bra sakerna.

När jag satt där på sångstunden i Vibble så blev jag glatt överaskad över Wilhelms musik intresse. *fniss*
Ledaren hade delat ut maraccas innan vi startade igång & när hon började spela, så började Wilhelm sparka med benen & var såååå glad samtidigt som han viftade med armen spelandes på sin maraccas. Det lustiga var att han lyckades göra det precis på de partierna i låten som man skulle göra så. Haha! Jag & Marina tittade på varandra & flinade, Liv satt med stora ögon i Marinas knä & uppfylldes av musiken. Det fanns ju en hel del barn att titta på (& även vuxna).
I alla fall så fick jag ett sånt där hääärligt "moment". En stund att minnas!
För Wilhelm, han var världens sötaste & det bara värmde så där härligt i mitt bröst.
Alla känslorna bara överöste mig, med tårar av lycka över att han finns & att han är så god.
Jag gjorde mitt bästa för att hålla tillbaka tårarna.
Det pirrar fortfarande av kärlek i mitt bröst.
Visst är livet härligt ibland!

Här är min bebis 6 dagar gamal


4 månader gamal


Igår


Och ikväll just nu

Ni vet när man köpt ett nytt klädesplagg som inte riktigt passar ännu som man vill lägga undan & sedan ta fram!? Hade inhandlat den här grönrandiga. Men pappa hittade Wilhelms nya Body i strl 80 & så lyckades lillkillen somna. Ja, ja.. låt gå för den här gången då...
Wilhelm har fått en ny frisyr, han har tappat hår fram mot pannan men håret längre bak finns ännu kvar. Det ser lite lustigt ut och när han ligger ner som på bilden så formas håret som en liten tuppkam bak på hjässan.

Igår natt lyckades jag natta Wilhelm kl: 21.30, det tog en timme innan han sov då jag började nattningen vid halv åtta. Idag sover han sedan kl: 20.30. Hoppas att han är tillbaka i sina gamla sovrutiner som vi hade innan jul! Då somnade han runt åttatiden varje kväll.
Ska tillägga att jag har badat med Wilhelm i badkaret i morse, gått till Vibble (varit på öppna förskolan), varit till tandläkaren (gjort en rot behandling), städat lägenheten, varit på systemet, apoteket & Ica Maxi idag. Plus att jag har gjort några armhävningar (klarar bara 9 st på knä) & situps (de är halvdana, så här behövs det tränas). Det du! Inte dåligt, va!

Pannkaka
Postat:2009-01-29 Klockan:21:07:49

Det är torsdag & familjen har ätit pannkaka. Det blev en "tjockpannkaka".
Tidigare idag har jag & Wilhelm varit på besök hemma hos Malena & lilla Ebbe för första gången. De bor i ett mysigt hus & hade det väldigt fint hemma. Ebbe hade massor med leksaker som Wilhelm fick leka med & en gåstol som han fick provsitta. Jag märkte att det var lite väl tidigt för gåstolen men han såg ganska så lycklig ut till en början då han hamnade i stolen.
Så här glad var Ebbe idag! Vincent mannekängar!
  Ville provar gåstolen (till vänster) Och Martin provar gåstolen

Det var inte bara jag & Wilhelm som var hemma hos Malena, vi var faktiskt så mycket som 5 mammor & 5 bebisar totalt. Vi pratade som vanligt om väldigt viktiga saker undertiden vi mumsade på mackor, bullar & något så roligt & gott som tuppkaka! Och vi svalde ner det hela med både äppeljuice & kaffe. Sweet!
Ebbe & Wilhelm fick mumsa fruktpuré & jag passade på att fråga Malena om Wille fick smaka en majsbåge (ser ut som en ostkrok men smakar kartong!?) så Wilhelm fick prova en, men det var liksom majsbåge överallt så han får nog vänta lite med både majsbågar & gåstol. Fast det fanns en positiv sak med majsbågarna, han skrek inte av sorg då han inte fick mer mangopuré.
Eftersom Ebbe har lite grövre armar än Wilhelm så hade Malena en Body som inte passade killen, så då fick jag med mig den hem till Wilhelm. Jätte fin i blåa toner & av ett danskt klädmärke. Vi tackar & bugar & bockar!

sovmorgon
Postat:2009-01-28 Klockan:20:20:11

I dag tog jag & Wilhelm sovmorgon. Vi sov ända till kl: 10! Då klev vi upp klädde på oss & tog en promenad till Korpen, promenaden tog väl en halvtimme ungefär. Vi satt på Korpen & umgicks med några mammor & bebisar samtidigt som jag hann avnjuta en kopp kaffe. Efter det att Wilhelm fått nya blöjor så gick vi med Nea & Madeleine + bebisar för att luncha och jag & Nea avslutade med lite shopping innan vi (jag & Wilhelm) gick hemåt.
Jag handlade äntligen ett nytt amningslinne & Wilhelm fick en ny heldress som ser ut som en liten frack! Bilder kommer på Wilhelm i sin nya dress i nästa vecka.
Men oj, vad mycket fint det finns i stan, barnkläder. Man vill ju bara handla & handla. Jag handlade ett par  byxor till Wilhelm också i strl: 74! Tur att det är rea, för de kostade 25 spänn & är hur söta som helst!

hallonkaka
Postat:2009-01-27 Klockan:23:03:30

Idag såg jag att Astrid hade varit inne och kommenterat på bloggen. Jag längtar efter er ibland & tänker tillbaka till den tiden då vi gick med våra magar & bara väntande.
Såg att någon hade frågat om Wilhelm äter allt & han äter allt som han har fått smaka hittills... En matglad kille har vi här!
I dag har vi träffat en liten kille som föddes på självaste julafton. Vad fort man glömmer!? Att Wilhelm var så liten för inte så längesedan, en bebis. Han blev så stor i jämnförelse...
Men Olle förvånade då han vände sig från rygg till mage och försökte ta sig framåt. Redan!? 1 månad gamal!
Olle försöker att krypa framåt & kommer framåt!

Wilhelms tjej var också där, en liten tös som faktiskt är 2 veckor äldre än vad han är.

Wilhelm flörtar med Liv

Elin bjöd på fruktsallad & hallonkaka. Jag bäljde i mig en del kaffe också. Mmmm gott! Jag är helt kaffeaddict now a days!


Angående förgående inlägg:
Morötterna, ja hm..
Hur gick det till!?
Gissar på att de har korsat sig, växt ihop liksom. Ser ju hur häftiga ut som helst! Det är foder morötter, sådana som ej säljs i affären. Inte för att jag skulle ha något emot att köpa dem...men, men kanske nått som har med EU att göra!? Gurkorna ska väl ha standarmått så det skulle inte förvåna mig om det finns regler för morötterna också....

Morotsmaffian
Postat:2009-01-26 Klockan:21:53:09

Nyss så träffa' jag en krokodil som körde runt i en bil.
Han var rätt tjock och fet och blåste i trumpet,
men bilen var för trång och svansen var för lång,
så den fick ligga på ett eget flak där bak.

Igår åkte jag & Wilhelm hem till Catti & Vincent. Där fick vi fika & trevligt sällskap. Sparky (som Cattis hund heter) verkade tro att vi var där för att umgås enbart med honom, så himla fin hund som var helt tossigt glad! Catti bjöd på en farligt god kaka med lakrits & hallonsmak. Jag hade tänkt att vi skulle stanna en stund men klockan hann bli efter 18 innan vi åkte hemåt. Både Vincent & Wilhelm fick äta sin kvällsgröt. Jag fick träna på att hålla Wilhelm i knät samtidigt som jag matade honom, något som inte är helt lätt kan jag intyga då hans händer gärna åker in i munnen & det blir gröt överallt.

Wilhelm & glada sparky
Glada Vincent

När vi kom hem från Vincent & Catti så åt Wilhelm en mosad banan, en hel banan!


Idag har jag ridit på Louises hopphäst Diablo, han var jätte mysig att rida på. Wilhelm har "pratat" med hundarna & jag fick chansen att skåda Harriets morotskonst! Se & häpna!

Först ut Wilhelm som provsitter på Paloma


Och blir tvättad i öronen


Och från en sak till en annan
Morötter!

Naturlig Konst när den är som bäst!? ;-)

Sega söndag
Postat:2009-01-25 Klockan:13:55:33

Sega mega... En seg söndag då det känns som om jag inte har gjort så mycket .. Har klivit upp ur sängen, bytt blöjor, ammat & ätit frukost. Gått till tvättstugan så Wilhelm somnade så jag kunde bada (ah, skönt & avkopplande) & klä på mig rena kläder.
Nu snart ska vi åka hem till Catti...
Himlen är grå och det känns ganska så segt!

Men igår fick jag en del gjort i alla fall.
 Jag ville göra något när klockan var tolv men C var inte på samma spår, han ville bara vara hemma & ta det lugnt så jag bestämde mig för att åka med Wilhelm själv.  C tyckte det skulle va skönt att få vara hemma lite ensam & jag kommer ihåg den där känslan från den tiden då jag jobbade & han va typ alltid hemma...
Så då åkte jag & Wille & hälsade på Nea & lilla Nova.
Nea hade en massa bra barnsånger på sin bärbara, så vi sjöng några låtar för våra små & det var mycket uppskattat. Wilhelm passade på att spy ner sin mamma & dregglade lagomt mycket i Novas babygym. 
När vi kom hem så rullade jag köttbullar, bakade kärleksmums + toscakaka! Det du, det var inte fy skam! ;-)

arg som ett bi eller sur som en citron
Postat:2009-01-23 Klockan:23:30:26

Min sambo säger att jag tillåter mig själv att vara virrig & att det bara är en ursäkt. Sedan drar han djup en djup suck.
Och jag blir galet irriterad! Okej jag har glömt att ringa till comhem i 2 veckor nu, men vaddå? Usch! Jag måste skriva upp allt. ALLT!
Här hemma kommer man inte undan med att fälla kommentaren om mumsmums som Nina så fint kallar denna virrighet/tröghet som kommer i samband med amningen.
Jag tycker man kan va gullig & hjälpa varandra med påminelser, men vi har ju alla våra metoder för att nå fram. C är lite mer av en diktator som ger raka direktiv & jag daltar, går omvägar för att komma till det där jag vill ha fram så han inte ska ta det på fel sätt. Men tyvärr, ibland spårar jag ur (fast jag strävar efter en vänlig natur) & bara måste kasta skit.
Men egentligen är det mycket bättre att göra på hans sätt, att vara rak så folk förstår vad man menar & han blir aldrig som mig som tur är (kastar aldrig skit utan framhäver alltid hur bra jag är). Men när han då är rak mot mig, när hans ord når mig & börjar att bearbetas i mitt huvud så blandar jag in några fula ord i hans mening & tycker genast att det är ganska synd om mig tills vi möts igen då jag vräker ur mig "vad menar du med det" & han undrar varför jag höjt rösten och får mig att inse att det är ju bara jag som brusar upp. *suck*
Jag jobbar med mig själv för att bli en bättre människa & jag blir bara trött på att läsa om mig själv men jag statuerar ett exempel här i bloggen så kanske jag äntligen lär mig att tackla något så "fåningt" på ett bättre & smidigare sätt och som sagt bli en bättre människa.
Mycket babblande på mig så här på kvällskvisten & bara för att jag vill radera all text så ska jag låta bli så att det här blir en liten läxa. För dig som inte fattade någonting av all text, låt det vara. Du får säkert inte ut något vettigt av det ändå. God kväll!

Att jobba när man har en 4-månaders bebis!?
Postat:2009-01-23 Klockan:09:49:08

Så nu är det gjort, en första arbetsdag eller en halv arbetsdag (4 timmar) sedan jag blev mamma. Det kändes helt ok när jag åkte hemifrån & helt ok när jag ringde hem vid 19-tiden & lilla hjärtat låg & sov i soffan, allt var bra & lugnt.
Men när jag kom hem kl: 21 så var svärmor hemma hos oss & Wilhelm hade varit jätte ledsen & helt otröstlig innan de hade fått honom att sova. Huga! Då kändes det inte lika roligt och onödigt på nått vis, då jag inte hade speciellt mycket att göra nere på jobbet.
När man jobbar, det är inte samma sak som när man t.ex. går ut & äter. För man har ju mobilen med sig & är liksom beredd på att åka hem om det behövs. Man känner sig lugn av att ha den där "jouren". Men när jag är på jobbet då står jag & masserar och då har jag inte "jouren". Jag hade inte tänkt på det innan utan det var något som jag kom på igår. Jag har kunder att ta hand om på jobbet men egentligen är ju Wilhelm mycket viktigare än dem & det är ju honom jag borde ta hand om, han behöver mig...
Jag trodde att det skulle gå jätte bra, att Wilhelm skulle vara ensam med pappa & att de skulle ha mysigt, men Wille är ju oftast ganska så snuttig på kvällen. När jag får höra att han gråtit, varit otröstlig & gråtit så mycket att han knappt kunde andas då känns det mindre bra. Usch! Jag ska prova igen om 2 veckor, om det är likadant då kommer jag att vänta med att jobba på ett tag...
(Jag är schemalagd från vecka 4-22, 4 timmar varannan torsdag kl: 17-21...)


så här gott kan man sova i soffan ibland (efter det att man snuttat sig till sömns)

Och här nedan sovkort som jag tog innan jul, han ser så mysig ut







Och här kommer efterlysta julkort, då Wille har på sig tomtedräkten, vi tackar Harriet m.familj för den. Tack Harriet, Louise & P-A!
klickbara bilder


med kusinerna vid granen

I galopp, i galopp, i galopp
Postat:2009-01-22 Klockan:11:53:48

Gårdagen var såååå härlig ute på landet. Med en hel del djur som katter, höns, hundar & hästar. Jag älskar att pyssla med hästar, jag blir lugn som en filbunke då. Min tanke är att jag ska börja rida några gånger i månaden nu. Och det är nog bra för bäckenbottens muskulatur, trodde jag skulle kissa på mig i galoppen så jag fick knipa en hel del. Det var super kul att sitta på hästryggen igen för det var jätte länge sedan sist. Sommaren 2007 måste det ha varit, Ca: 2,5 år sedan!


Det är jag som sitter på den bruna & Louise syns inte men det är i alla fall hon som gömmer sig bakom fuxen (till vänster på bilden)


Mmm puss! Wilhelm var populär hos hundarna!

I suck my toes
Postat:2009-01-20 Klockan:11:55:42

I går gjorde Wilhelm ett nytt framsteg nämligen att suga på sina tår. Mmmm gott! I julas lärde han sig att ta tag i sina fötter men han har inte varit tillräckligt stark eller han har i alla fall inte fått till det innan utan min hjälp....




Här ligger lill killen & smilar i sina "jeans".


Jag har ett dubbelvikt täcke på golvet  & i morse så lyckades Wille ta sig framåt så pass bra att han låg på golvet. Jag fick lite smått panik när jag såg honom ligga på hårda golvet. Han var bar om rumpan för att lufta sig lite från blöjan så det såg inte alls så bekvämt ut. Men han verkade inte lida speciellt mycket. Inte alls, rättare sagt!

Igår ville lilla skrutten aldrig sova dock, innan jul somnade han oftast vid åtta-tiden men nu har han fått för sig att man ska inte sova förrän tio, elva-tiden på kvällen. Ska göra mitt bästa för att få in honom på rätt köl igen. Det är ju bra skönt att få liten egen tid på kvällskvisten så man hinner med disken & kan slappa lite i soffan innan sängdags. Men vi har det bra, han sover hela nätterna. Eller det är väl så att vi sover hela nätterna, han ligger vid bröstet & snuttar i mellanåt, men jag har lärt mig att slumra till undertiden. Tack & lov för det!

Kalas
Postat:2009-01-19 Klockan:20:33:35

Idag har jag & Wilhelm varit på kalas hos en av mammorna som fyllde 26 år! Vi mumsade på smörgås, kaffe & en helgod tårta! Wilhelm hade på sig sina snygga stuprörsjeans, tyvärr fick jag ingen bild av honom på kalaset men jag vet att de andra hade sina kameror framme så en länk till någon annans blogg kanske poppar upp här så att ni får kika på fiiiin killen.
Kolla in bilder från kalaset hos nina & linda .
Det regnade en hel del idag och vi promenerade i regnet både dit & hem. Jag tyckte faktiskt att det var lite små mysigt väder, vilket måste innebära att jag är på gott humör. Jag känner mig ganska tillfreds med det mesta just nu.

 Jag som tycker att Wilhelm ser ut som en "rocker" i sina byxor (stuprör), pappa C är tydligen av annan åsikt.

Den här veckan har jag många saker på G & det känns som om allt är virrvarr i huvudet. Och på torsdag ska jag jobba, det får jag inte glömma... Jag ska skriva ner allt som jag ska göra, då kanske dimman lättar!? Att jag ska jobba på torsdag känns lite ångestladdat & roligt på samma gång. Som skräckblandad förtjusning. Men jag tror att när jag väl är där så kommer det att kännas helspännande. Jag ser fram emot att möta mina kunder.

Krypa
Postat:2009-01-18 Klockan:21:02:20

med en önskan om att ta sig framåt


Och ännu passar GRANIT-tröjan!
Och idag är  det första gången som Wille har på sig byxorna från morfar i strl 74!


Tycker verkligen om GRANIT-kläderna, så det märket skall de inhandlas mer av. Tack storasyster!
Men det är synd att de inte har en butik på ön.

Upp & nervända söndag
Postat:2009-01-18 Klockan:18:15:47

C står i köket & steker svamp & jag hör hur Wilhelm övar på sina ljusa toner. Vi har haft en jätte konstig morgon då vi gick upp vid åtta tiden för att äta frukost & mata på lillkillen lite extra mat i form av ersättning. Efter det att vi varit uppe i två-tre timmar så gick vi & la oss igen & sov rekord länge. Klockan var närmare ett när vi klev upp igen, helt tossigt & halva dagen hade passerat förbi.
Nu har jag varit ute & gått ca: 1 timme. Wilhelm var grinig & gnuggade sig i ögonen så då bestämde jag mig för att ta en promenad. Han är väldigt trött just nu, sover ganska många timmar per dygn. Jag hade bokat tvättstugan men när jag kommer dit hade jag inget bokat!? Nu ska jag tvätta klockan 19 istället.

Vi har köpt en lägenhet, en trea i samma område. Men vi bor nu i en tvåa och det är en hyres så det blir familjens första egna lägenhet. Ska bli så spännande, det är inflyttning den 13 mars. Så nu ägnar jag dagarna åt att planera lägenheten i huvudet, funderar på vad som passar i inredningsväg. Sitter & kikar på möbler på olika internetsidor & drömmer mig dit. Något som kommer bli hur skönt som helst är att det finns både tvättmaskin, tumlare & diskmaskin i den nya lägenheten. En dröm för mig som har en liten Wilhelm här hemma. Oj, vad vi ska tvätta. Men visst tänker jag på miljön! Kommer att tvätta lagom!

Nu är det dags att laga middag, vi kommer att äta heta räkor med ris. Men jag hoppar över paprikan för det är inget som C gillar. Här kommer receptet:


1 purjolök
ev. 1 burk champinjoner eller några färska
200-300 g räkor
stor burk creme fraiche
ev. paprika
curry
chilikrydda
cayennepeppar
paprikakrydda
salt
peppar


fräs purjolök (och ev. champinjoner) med curry
blanda i creme fraiche och låt koka ihop
krydda med chili & övriga kryddor
(koka med paprikan på slutet)
& allra sist i med räkorna & låt de bli varma

servera med ris eller tagliatelle
& gärna ett vitlöksbröd
kanske ett glas vin

Uppdateringar i grötdjungeln
Postat:2009-01-17 Klockan:19:05:35

Måste bara passa på att bertätta att vi invigde smakis på banangröt idag och jag har bara positivt att rapportera. Wille tyckte den var helt ok. För ca: 1 vecka sedan började vi med smakportioner & har nu avverkat potatis, morot, rotmos, gröna ärtor sedan har han fått smaka lite blåbär + hallon. Lillkillen är nyfiken på mat men blir sur när han inte får mer. Tokis!

Lugn lördag
Postat:2009-01-17 Klockan:17:14:16

I dag hade vi svärmor & Lasse här på sen brunch. De tog en promenix med Wilhelm undertiden sambon handlade & förberedde brunchen. Jag passade på att ta en dusch & stänka på mig lite oceanus. Wille sover fortfarande så jag & sambon tar tillfället i akt & nördar oss framför varsin dator. Haha! That´s life!
Vi har också tittat på mitt favoritpogram (8.30) på discovery travel and living, nämligen Jon and Kate + 8. Det är en reality serie om en familj som har åtta barn, tvillingar & sexlingar! Jag älskar att se hur de klarar av vardagen & hur de löser problem. Jag brukar tänka på dem ibland när jag tycker att något med Wilhelm är jobbigt & då känns allt mycket lättare igen. Vi planerar att skaffa fler barn ganska snart, 2009 eller 2010.
När Lisa (svärmor) & Lasse var här så passade vi på att kolla lite bilder & jag bara älskar att kolla på kort från BB-tiden. Titta, han ser ju ut som en liten blöt katt eller nått!?        
Min lilla bebis!
På tal om hur han såg ut när han föddes, när jag fick honom på mitt bröst för första gången då han var nyfödd så säger jag till Conny. Åh, vad är det för något! Och när jag kände att han rörde på sig så sa jag, "det känns som en blöt liten hundvalp": Och då trodde C att det hade brunnit för mig, att förlossningspsykosen var ett faktum. Haha, så söt! Som tur var så var det ingen psykos, bara en chockad, omtöcknad & världens lyckligaste mamma.

Nallefajt!
Postat:2009-01-16 Klockan:23:31:04



Tillsammans med farfarsmor på hennes 90-årsdag!

Trolleritrollera
Postat:2009-01-16 Klockan:16:06:48

Wilhelm sover bäst i vagnen utomhus. Idag ligger vagnen i bilen som sambon kört med till jobbet.
Om du liksom jag inte orkar med en övertrött & gnällig bebis så kommer här mitt fredags recept
kläd på bebisen overallen
stoppa ner bebisen i mjukliften
ställ mjukliften med bebisen i på vardagsrumsgolvet på en fäll med altandörren öppen
efter lite vaggande
simsallabim - sovande bebis!?


Jag la på honom ett extra täcke & tog på mig en vinterjacka & tofflor. Nu är det avkylt i lägenheten & mina lår är kalla. Men vad gör man inte för att få sin lilla skatt att sova?
Och hur gör man för att justera textens storlek!?
 Jag som ville kalla mig erfaren bloggare igår får väl erkänna att jag inte alls kommit överens om hur jag designar allt så att jag får det som jag vill. Noobigt, noobigt.. Och brrrrr, kallt!

Up and away
Postat:2009-01-15 Klockan:19:57:31

Startar min blogg lite hastigt & lustigt idag samtidigt som jag inviger min nya bärbara dator med en fot på babysittern, en hand på tangentbordet, en kaffekopp & waffers samtidigt som tvn surrar & Wilhelm ljuder ljuvligt sin lilla kvällsandakt. Fingrarna rör sig ovant på tangentbordet & ryggen värker, då LAN-kabeln inte räcker till soffan. *Suck*
Har i alla fall haft en strålande dag hos Nina, som började vid tio-tiden & klockan var typ halv fyra innan jag & min lilla Willekille rullade hem. Innan jag skaffade min nuvarande bloggadress har jag övat på både familjeliv & freewebs, så jag vill ju kalla mig erfaren men utan rutin. Rutiner är väl inte min starka sida & det som sker konturnerligt i mitt liv är väl de vardagliga nödvändiga. Jag & sambon hade en liten pratstund om rutiner idag & han frågade mig vad min styrka är, alltså min starka sida & inte någon egenskap bara, som jag först relaterade till.. Hm, jag kom inte på en enda sak. Som tur var hade han en sak att tillägga på min tomma lista. Vad är din styrka?
Ibland kommer det upp så knäppa saker i mitt huvud som t.ex.
Är det inte egoistiskt att blogga? 
Beror väl på vad man stjäl tiden ifrån, eller ska bloggandet kanske jämnföras med författarskap eller en dagbok. Men det är ju ganska töntigt om man sitter & förskönar sitt liv eller kryddar på sitt sexliv. Eller är jag töntigt som hellre undanhåller vem jag egentligen är, mitt sanna jag. Att undanhålla saker bara för att inte sticka ut........
En sak är säker, jag är förvirrad.
Kanske kan jag hitta mig själv igen tack vare mitt skrivande i bloggen, den som lever får se. Jag börjar i alla fall bli rädd för att en kommande demens börjar att påverka mig. Help me god, eller vem du/det nu är som kan.. Halleluleja!

Ville & Wilhelm i Ninas hall innan promenaden

och Ninas Ville


Välkommen till min nya blogg!
Postat:2009-01-15 Klockan:15:15:28

välkommen
this is me, Lee
jag
mammaledig men arbetar annars som massageterapeut
mamma till Wilhelm som föddes 13/9 -08 & Oscar som föddes 20/2 -10
sambo med Wilhelms pappa, min älskade C alias Kraft
kommer från Sundsvall men är bosatt på Gotland & nu Härnösand
Gotland är en vacker & lugn plats
som ger möjlighet att blicka mot horisonten
där havet & himlen ibland ser ut att vara ett
men kan andra gånger visa upp det ena konstverket efter det andra
familjen har blivit nummer ett på min lista
men andra saker som intresserar är hästar, att dansa & att äta gott
från att jag bara haft 2 väninnor med barn så har jag nu hur många som helst
så himla trevligt
i min blogg så kommer jag skriva om det som faller mig in
vad som känns viktigt för mig just för stunden
take it or leave it
pplz




___________________________________________________________________________________________