Framsteg eller så..
Postat:2009-07-31 Klockan:23:26:13

Wille kan:
- vinka när han vill och när man säger vinka
-krypa skit fort
-klappa händerna när de på tv eller andra klappar händerna, när han vill & när man säger klappa händerna
-visa vart lampan är
-frusta då han ser en häst
-brumma då han ser något som brummar, motorcykel, traktor o.dyl
-nu säger han "dä" & pekar på allt, man ska då berätta vad allting är
-han lyckas ofta bajsa & kissa då man sätter honom på toa efter han har ätit
-han smackar med munnen då han vill smaka/äta eller gnäller & pekar på maten/gobiten
-kan peka på bilder och gissa rätt ibland t.ex. spindel, häst, tiger, öga o.s.v.
-diggar järnet till musik & har sjukt bra taktkänsla
-han gör rörelser till imse vimse spindel (kanske inte helt korrekt men klart godkänt)
-han går eller springer med gåvagnen
-försöker att gå mellan möbler eller männsikor & har lyckas tagit 2 steg själv
-står själv korta stunder om jag släpper honom
-han vet vart snoppen är
-har nu strl: 86-92
-äter plockmat själv
-säger mammammama & "dada" pappa
-har fått 2 tänder nere & 2 på väg ut & 2 andra på G uppe

har jag glömt nått?

Bilder
Postat:2009-07-31 Klockan:22:38:51

Har varit aldeles för dålig att uppdatera med bilder i sommar. Fy skäms på mig! Här kommer lite summer pics!

Badbilder!

På stan!
Vinkar!Nyaste kortet

Gravid
Postat:2009-07-31 Klockan:22:21:19

Wilhelm ska få ett syskon i Februari om allt går som det ska. Nu har det snart gått 12 veckor!
Så fort jag fick reda på att jag var gravid pluppade magen ut likt en stor ballong. Precis som om den aldrig var på väg att bli mindre. Hittills så har jag mått bättre än jag gjorde förra graviditeten, men ibland blir blöjbytena för mycket och då blir det några hulkningar & illamående. Men det är ganska skönt att slippa fokusera så mycket på magen & graviditeten, Wilhelm får ju all uppmärksamhet så tiden går så mycket snabbare än förra gången. Men jag är så nyfiken på den lilla krabaten i magen, om det är en tjej eller kille, om han/hon kommer få bruna eller blå ögon, om han/hon kommer få ljust eller mörkt hår. Sedan finns ju alltid önskningarna om att få ett friskt barn och så funderar man på om man inte får det vad det skulle vara för fel. Och i andra stunden går man igenom vad man redan har och vad som behöver köpas till. I ena stunden är allt så bra & babyrosa men sedan kommer oron "Å hjälp kommer jag att fixa det!?" 2 bebisar! Men visst kommer vi att göra det, vi är 2 och vi är inte de första som skaffar barn tätt. Å Wilhelm är en gobit!

trötter
Postat:2009-07-25 Klockan:19:35:39

oj vad trött jag är, grusig i ögonen. *gäsp*
Står på jobbet och har aldeles för lite att göra just nu. Måste nog springa upp och ta mig en latte så att jag vaknar till. Står här med en putande mage och är trevlig mot alla 08 (nollåttor). Min sambo hade hört någon säga "jag brukar kalla dem för nittionior" å då brukar folk undra "jaha varför då?" å då brukar jag svara "jo för de är ju inte riktigt hundra".
Nyligen fick jag påhälsning av Securitas och de kom med några smaskiga historier om både bråk och sex på hotellet där jag jobbar. Spännande! Hoppas dock att kvällen här hos mig "på mitt område" blir lugnt. Idag fyller C´s arbetskompis år så Wille är hos farmor och ska sova över där. Jag ska på kalaset efter 22 när jag slutar och inatt ska jag vara chafför, hur jag nu ska orka det!? Jaja! Trevlig helg till er alla!

ensam
Postat:2009-07-22 Klockan:13:55:58

Blev barnlös för stunden, svärmors Lasse har tagit hand om Wilhelm. Nu vet jag inte alls vad jag ska göra. Kanske åker ut och rider en sväng? Usch vad trist, tyst & ensamt det blev.
Ska pilla lite med min nya mobil https://webbutiken.tele2.se/articleimages/887/FULL.jpg
Tror inte jag hinner rida innan jag ska jobba, eller hinner jag? Usch blir nog bara stressigt, tar det imorgon istället då....
Idag har jag fiskbullar med dillsås på menyn, väldigt romantsikt eller hur!?

Fotografering
Postat:2009-07-21 Klockan:12:27:29

Det har hänt massor sedan jag skrev sist. Jag har tävlat med hästen, gick inge vidare men... Jag blev bjuden på grillat hos Rosie & Ullis i söndags, tyvärr så hade vi inte vädrets makter på våran sida så vi fick äta inomhus. 
Wilhelm går nu jätte bra med gåvagnen och han nästan springer då man går & håller honom i händerna. Idag "Klappade Wilhelm fint" på mamma! "klappa fint" nu kanske han börjar förstå!? Innan har han bara klappat katterna fint men nu kanske han börjar förstå ordets innebörd, fortsättning följer. Wilhelm har också hunnit bli 10 månader! Grattis!
Förra veckan var jag & Wilhelm på Catti kalas, vilket var mkt trevigt. Vi fikade under parasollet men det var hett ändå. Efter fikat fick barnen bada i Vincents fina valpool & de kröp omkring på gräset. Slutligen gick vi inomhus för lite svalka. Tack för att vi fick komma Catti! På Ninas blogg kan ni se bilder & läsa mer om kalaset.
I lördags var jag på fotografering, blev utvald slumpmässigt att delta och fick ta med mig 2 vänner. Nina blev inte alls nöjd med vare sig sminkning eller foton, jag tyckte nästan lite synd om henne för hon var inte alls till sin rätt på fotona. Hon är mycket finare i verkligheten, det måste ha varit sminkningen som förstörde allt! Louise däremot blev bra på alla bilder, hennes makeup var jätte fin och hon är ung, mer än 10 år yngre än mig. Sedan har det hänt en till grej också men den är hemlig än så länge...
 Nu jobbar jag 3 dagar & C jobbar hela den här veckan sedan har vi semester, han i 4 veckor & jag är mammaledig fram tills Wilhelm fyller 1 år. När jag börjar jobba 75% till hösten då är C hemma i September och skolar sedan in Wilhelm på dagis i Oktober.

Så här blev några av bilderna från fotograferingen:
baka baka
Postat:2009-07-11 Klockan:21:59:02

Baka, baka liten kaka & kanske en & annan bulle!? Nej jag har inte bakat, däremot så har jag varit på kalas idag igen, nämligen Tildes 1-års kalas. Det var jätte trevligt på kalaset även om jag var lite sur över att sambon inte ville följa med, däremot hade han städat när jag kom hem och sånt är ju alltid välkommet.
Det bjöds på både tårta & glass, jordgubbar, rån, bullar, kaffe, saft - ja allt man kan tänka sig. Wilhelm lekte lite försiktigare idag men jag fick ta rätt på honom några gånger då han gjorde några oaktsamma handlingar. Som tur var så är Tilde en tuff tjej som tog för sig & där fanns även en tjej som hade en storebror, som sa till Wilhelm några gånger. Jag tror det är nyttigt för honom att han får igen lite av sin egen medicin så att inte han är den enda ångvälten i sällskapet.
Clara med sambo & Max från babysimmet var också på kalaset plus en massa andra trevliga föräldrar och barn.
Johanna +sambo och Tilde bor på landet & det hade ett jätte mysigt hus. Allt var nytt & fixat, helmysigt. Trädgården var stor, där kunde barnen krypa eller gå omkring och leka. Det är vid såna tillfällen man känner starkt att man vill bo i hus. Men nu bor vi i lägenhet men snart, i framtiden, ska även vi börja kika på hus!

Kalas
Postat:2009-07-06 Klockan:20:35:42

Kalas i dubbel bemärkelse, idag har jag & Wille varit på 1-års kalas på fm & på 18-års kalas på em. Vi har fikat bullar & jordgubbstårta hela dagen. Det var Malenas Ebbe som fyllde ett & det var Louise (min ridkompis) som fyllde 18. Ebbe fick Elsa Beskow - Tomtebo barnen & Louise fick ett presentkort på Guldfynd.
Tror att Wille behöver träna på att vara i jämnårigt sällskap för han är så våldsam. Slår & nyps, han har inte lärt sig att klappa fint och det känns som om jag sa till honom 100 gånger idag hos Malena. Men det var lite extra kinkigt för han hade inte sovit sin förmiddagslur, så det kan ha spelat in en hel del....
Idag gick min telefon sönder & Tele2 står på stan & frestas med sina nya lurar, kanske blir det en ny modell imorgon!?
En annan grej som hände idag var att Wille bet mig i tutten för första gången, det gjorde ont! Var sedan lite halvrädd att han skulle stämpla mig på andra tutten också men det har han ännu inte gjort.
Veckan som varit så har min lillebror & hans tjej Johanna + deras hund Fabbe, varit på besök, vi har haft jätte trevligt. I fredags grillade vi så himla gott, rostbiff, majskolvar & halloumiost! Det var Andreé & Johanna som bjöd på mat som tack för att de fick bo hos oss.