Jobbe?
Postat:2009-06-26 Klockan:22:57:32

Jobbe?
Naj, pension!

hihi!
Texten på en tröja som en gubbe har, som bor här i området.
Så sött!

På min tröja kunde det stå
Jobbe?
Naj, mammaledig!

Fast jag jobbar ju 2 kvällar i veckan så det skulle ju vara att ljuga lite just nu men...men..

på stan idag igen
Postat:2009-06-26 Klockan:22:26:35

Idag har vi (mamma, Janne, jag & Wille) spenderat ännu en dag i Visby stad med mat, sol & shopping. Jag har bestämt tema till vardagsrummet & det blir tema: Gotland! Kuddar med fina Gotlandsfår är inköpta på Akantus. Så nu ska det smackas in Gotlandsgrejer i vardagsrummet, eller det blir väl lite pö om pö...
Vi promenerade både till & från stan för att senare ta bilen ner för att avnjuta en middag på hamnen. Vi blev bjudna på middag av mamma & Janne, på Kalas. Jag åt biff med sötpotatis & paprikakryddad bearnaisesås, och sparris. Till dessert fick vi vaniljkräm med bärkompott & kaffe. Det var inte helt fel! Först när maten kom ut tänkte jag "men oj vad lite mat" men jag blev mätt i alla fall så jag gav bort lite kött & dessert till "C" som säkert hade fått plats med en hel häst i magen. Det fanns en till vid bordet som inte tackade nej till allt som bjöds på, nämligen Wilhelm. Han åt en burk mat, bröd, kött, sparris & allt som bjöds. Han klarade av restaurangbesöket aldeles utmärkt fast klockan blev "past bedtime", lite kinkigt blev det men inte alls så farligt. Det var nog första gången vi käkade middag på restaurang med lillkillen (har nog bara lunchat innan) men det får bli fler gånger. Han var så duktig.
Just nu ligger Wilhelm & sover, pappa C har nattat honom, jag tror att jag tappat snitsen nu när inte alltid tuttarna duger som insomningshjälp. Tuttarna kan duga ibland om han är trött & proppmätt eller på humör typ, men annars så har han börjat att larva sig en del, ska nypa mig & titta sig runt, sparka med benen, liksom göra allt för att inte somna. Men så blir han skitsur om han inte får snutta. *suckar*
Men det är skönt att det inte bara är mamma som gäller längre, pappa är väldigt poppis just nu!

moppon
Postat:2009-06-25 Klockan:09:40:34

Wilhelm på den röda "moppon". Det var min lillebror som döpte den till moppon & han är nu 27 år, så moppon har hängt med lääänge!



Här med mormor

Jag, Willes mormor & Wille (sitter i vagnen) på Nunnan


En cool kille


Wilhelm blev lika glad för en sked på glassbaren som jag & mamma blev över själva glassen.

Mormor på besök
Postat:2009-06-24 Klockan:21:18:20

Nu är mamma & hennes man här på ön. Wille verkar gilla sin mormor & Janne, han har varit & är som en sol mest hela tiden. Solen, den riktiga solen, har vi haft med oss i några dagar nu. Idag var vi iväg till Toftagropen, Wilhelm plaskade glatt i vattenbrynet men jag tyckte att det var lite väl svalt. Men jag är grymt imponerad över min lilla killes stora tålamod, han har hängt med på stan i flera timmar både igår & idag utan större protester. Alla säger att han är en sån glad & go kille, så snäll. Han har fått massor med nya kläder, dels av mormor men också några begangnade kläder av en släkting till släkten. Äntligen har jag hittat kameran & ska slänga upp någon bild framöver..

Midsommardagen
Postat:2009-06-20 Klockan:14:34:59

Midsommarafton i all ära, men när klockan blev midnatt då var jag helt slut. Dagen började med en färd till Klintehamn, Mulde, där vi hämtade C´s lillebror Tom. Vi hann också med en fika ute i solen innan det var dags att åka tillbaka till stan igen. Vi handlade på Ica Maxi & Sedan åkte vi hem och fixade i ordning oss & tog på oss fin kläder. Vi firade midsommar i Vibble & vi började dagen där ute med sill, potatis, nubbesallad, nubbar & snapsvisor. Wilhelm blev glad när alla sjöng Imse Vimse finkel. *host*
Han blev också lycklig då han fick potatis & köttbullar.
Efter den underbara sillen var det dags för lekar i lag. Det var jätte kul och Wille sov ända tills vi kom till säckhoppningen då skrek vi så högt så att han vaknade & blev jätte ledsen. Men han blev snabbt på bra humör och vi gick in så han fick ammas lite grann. Sedan tändes grillarna och vi käkade karré, potatissallad & melon.
Sedan vet jag inte riktigt vad vi gjorde men tiden gick & Wille blev så otroligt trött men kunde inte somna. Han var runt i olika famnar, härjade på & dansade men till sist blev han nästan apatisk. Tröttheten var ett faktum. Jag försökte lägga honom i vagnen men det gillades inte så vi gick in i köket & gjorde en till flaska välling som han drack samtidigt som han slumrade in. Jag satt länge med honom och höll hans lilla hand. Ute hade det börjat att regna och jag hörde festens brus. Jag satt där i mörkret och blev full av tankar. Jag satt där tills benen somnade och tills jag började att frysa. Nu hade jag helt tappat lusten att gå tillbaka ut till festen. Klockan var bara 22 typ. Suck!
Jag hittade C och frågade om jag kunde åka hem, men han ville att vi skulle stanna. Men när klockan var tolv då åkte vi ÄNTLIGEN HEM! Klockan ett ringde C och då åkte jag och hämtade honom & hans bror.
Ni idag är det midsommardagen och vi är alla trötta & sega!

Tyvärr har jag tappat bort kameran så inga kort finns för att dokumentera midsommarafton 2009, Wilhelms första midsommarafton.

Glad midsommar!
Postat:2009-06-18 Klockan:23:46:25

Passar på att önska alla en glad midsommar!

BVC 9 mån
Postat:2009-06-16 Klockan:16:05:55

Var på BVC-besök idag & dunderklumpen väger nu 11 840 g & är 78 cm komma någonting lång! Han är som en ettåring i både storlek & mognad sa BVC-tanten. Idag sålde vi våran gamla vagn & simmade för sista gången på babysimmet innan sommaruppehållet. Ikväll ska jag jobba. That´s about it!

Landet
Postat:2009-06-15 Klockan:20:58:42

I helgen var vi ute på landet igen men den här gången var det en kort visit som varade från lör-sön. Men det var skoj att ta hand om alla djur och Wille var nöjd. Vi tog hand om hästar, katter, hundar, höns, en kanin, getter & våra illrar.
På lördagen tävlade jag i hoppning med Thor & den här helgen knep vi en 4:e placering i 1 meters klassen & jag gjorde debut i 1.10 med 8 fel i grundomgången så vi kom inte vidare till omhoppning. Men om jag inte hade glömt bort banan så hade vi fått vara med på omhoppningen eftersom ingen var felfri. Men jag är jätte nöjd med helgens insatser även om det kan vara jobbigt att inte få komma på första plats, haha!
Den här tävlingshelgen hade jag med Wilhelm & C som stöd. Pappa C tog hand om både son & häst då jag gick banan. Visst är han duktig!? Han imponerade också med att göra fika till tävlingen & laga mat både lör & sön. Ibland har man det jäkligt bra! Vill tacka honom för en toppen helg, du är bäst!
Grattis till Wille som blev 9 månader i lördags! I morgon bär det av till BVC för vägning & så.
Tyvärr är det sista gången på babysim, så himla tråkigt. Det har verkligen varit veckans höjdpunkt under både vinter & vår!

imorgon
Postat:2009-06-12 Klockan:13:13:09

Imorgon blir lillprinsen 9 månader & nu har han snart spenderat lika lång tid utanför magen som i...
Jag hade en förhoppning om att alla graviditetskilon skulle vara borta nu, men det är bara att se sanningen i vitögat eller hur man brukar säga. Jag har ju inte kämpat för det, så då kan man ju inte räkna med det!?
Men till hösten kör jag igång med min vattengympa & då har jag förhoppningar om att konditionen & formen ska bli betydligt bättre. Jag kommer ju redan nu i sommar få kämpa lite med att få tillbaka min kondis så att jag klarar av att leda några pass i veckan när höstterminen kör igång. Jag ska tillbaka till mitt jobb i början på september & jobba 75%, pappa C ska vara pappa ledig & i slutet på sept eller i början av okt ska han skola in Wilhelm på dagis. Wilhelm kommer inte att få vara på dagis speciellt mycket men det blir några timmar i veckan i alla fall, så att vi får det att gå ihop.

Skickar många tankar till lilla syster som är sjuk & ligger på sjukhuset.

skillz
Postat:2009-06-10 Klockan:09:08:27

Igår jobbade jag igen, det gick bra & hemma hade det också gått bra. "I´ve got skillz" sa pappa C när jag kom hem & frågade hur det hade gått med Wille. Haha!
Annars rullade dagen på bra, jag var på landet & red undertiden Wille sov i bilen efter babysimmet. När han vaknade var det dags för sen lunch. Jag & Louise skrattade åt Wille som var helvild på lunchen, klappade i bordet, skrek & sköt ut makaroner ur munnen. Jag tog en sväng förbi Ica Maxi med en mycket skitig Wille, han hade krypit i stallet. Hm.. *host* Sedan bar det av hemåt för ett bad & lite fix innan jobbet.
Idag kommer nog dagen se ungefär likadan ut men utan babysim & Ica...

Idag tar min söta lillasyster (till höger på bilden) studenten!
Hurra, hurra!
Stort grattis, hoppas halsen är bättre!?
Blomsterbudet är på väg ;-)

(har snott bilden från studenten på henns blogg)

Här är en gamal bild på syster & Wille när hon var här och hälsade på oss på Gotland i Oktober.
I bakgrunden sitter pappa & fifflar med sin mobil.

utveckling
Postat:2009-06-08 Klockan:14:26:27

Wilhelm kan stå med stöd sedan någon månad tillbaka.


Han säger est då han ser en häst.
Han har fått 2 tänder.
Lärde sig att vinka & klappa händerna, 8 månader gammal.
Nu kan han klappa händerna men verkar ha glömt bort hur man vinkar.

bilderna
Postat:2009-06-08 Klockan:14:09:28

Iband är det svårt att välja & sortera.
Vilka bilder skulle du ha sparat eller raderat av dessa?
Jag tror att jag ska spara bild nr:1 & 2.
1.

2.

3.

4.

5.

hej
Postat:2009-06-08 Klockan:13:18:51

Förra veckan var jag i stallet endast 2 ggr & det känns aldeles för lite. Men idag ska vi tanka på vår bil så att jag kan få åka iväg & rida igen. Det kostar lite grann att åka sådär en 5-7 mil om dagen, det vet ju ni som bor på landet...
Helgen har varit bra. På lördagen sov Wilhelm hos sin farmor. Jag hade lite små ångest på lördag förmiddag för att han skulle sova borta. Både torsdag & fredag förra veckan var han grinig & gnällig, så att jag knappt kände igen honom och det gjorde ju inte direkt så att det kändes bättre. Men det hade gått så bra hos farmor! Och det känns ju himla bra.

På kvällen vid tolv tiden saknade jag honom otroligt mycket så då tog jag fram mobilen & kollade på videoklipp på Wille. Direkt när jag vaknade på söndag morgon så saknade jag honom ännu mer & mina bröst kändes som 2 blåmärken. Gissa om det var skönt att få sitta & amma honom när han kom hem. Jag trodde att han skulle bli jätte glad över att få se sin mamma & pappa igen. Men han såg helt chockad ut & sedan började han å gnälla & sträckte sig efter oss. Det blev massor av pussar & kramar. Åh vad gott det var att han var hemma igen, lillprinsen!

Vi var hos några bekanta & kollade på fotbollen på lördagkväll & sedan kollade vi på tv. Stämmningen var inte på topp, det var ju en tråkig match, Danmark vann. Sedan började killarna spela ps3 & då somnade Lovisa i soffan & jag dog av tristess. Funderade på om jag skulle gå hem, men äntligen hade killarna slutat å spela. Vi åkte hem, softade & jag somnade. Det bästa med att vara barnfri var det härliga morgonbadet, då jag tog god tid på mig. Smorde in kroppen med body spray från Body Shop & fixade håret.

Idag har jag & lilla Wilhelm varit på öppna förskolan, Myllan. Han var inte lika mammig som sist vi var där, utan lekte på bra i mellanåt. Jag tror att han var för trött sist.
Har en del bilder i kameran som jag slänger upp senare.
So long

muntergök
Postat:2009-06-05 Klockan:20:51:15

Idag är jag på lite små pissigt humör, detta trots att det inte finns någon speciell anledning. Men, men det kan väl va så ibland. Men det är onödigt att irritera sig på saker som inte går att förändra, eller hur!

Idag har jag varit uppe i ottan, varit ute på en ridtur undertiden Wilhelm sov sin förmiddagslur. Vädret var inte något vidare, det regnade & var lite små kyligt. Men det var riktigt skönt på ridturen. Det är bara att klä på sig ordentligt & ge sig ut. Väl därute njuter jag av naturen, gröna ängar, regnet & hästen, ridningen, känslan...

Nu är det fredagkväll, imorgon är det nationaldagen. Jag sitter hemma ensam & glor på talang. Nej, helt ensam är jag inte. Wilhelm ligger här i soffan bredvid mig, men han sover.
C är på nån trevlig middag med jobbet.
Tråkigt!
Men det är väl lika bra att va själv när man är på dåligt humör.
Eller inte!
Det är ju lite kul om nån vill muntra upp...
Finns det någon muntergök därute!?


En slagen hjälte

Cykelstol
Postat:2009-06-04 Klockan:11:11:27

Jag fick en barncykelstol igår! Jag var ute med soporna då en tant kommer fram till mig med en lila cykelstol & frågar om jag vill ha den. Hon var på väg till skroten men tänkte att hon kunde ju fråga. Alltså helt sjukt vad tur man ska ha ibland, en fin lila cykelstol till Wilhelm! Tack snälla tant!

Pappa
Postat:2009-06-04 Klockan:10:02:55

Jag har jobbat både tisdag & onsdagkväll, då har Wille & pappa varit hemma själva. Tisdagkväll hade varit grinigt & gnälligt. Men igår hade allt varit hur trevligt & mysigt som helst.
Wilhelms favorit sysselsättning just nu är att stå. Han vill stå upp mest hela tiden, ligga på rygg är hur trist som helst.
I tisdags var C med på babysimmet igen, vi tog undervattensbilder som vi ska få vid terminens slut. Jag hoppas att bilden blir så pass bra att jag kan förstora den & hänga upp den på väggen.

Här är mina älsklingar!


 

morsdag
Postat:2009-06-01 Klockan:16:06:15

hoppas ni mammor hade en bra morsdag!
Själv är jag nöjd med gårdagen som började med hästhoppning & slutade med taccos, därimellan slank det ner en & annan tårtbit. Tyvärr gick det inge vidare på hoppningen den här gången, det kan ju inte gå bra jämt!?
Tårtan hade svärmor fixat ihop & den var himla god med både choklad, mandariner & färska hallon på. Eftersom vi hade grillat dagen innan så nöjde vi oss med god plockmat i form av taccos och allt som fanns hemma som fetaost, kalmataoliver & jalapenos.
Fick några bra bilder på Wille.

Blivande fotbollsproffs!?






Här kan man faktiskt se de små tandsingarna!