Förkylt
Postat:2009-03-30 Klockan:20:02:26

Lilla Wilhelm är super snorig & idag kom det blod från näsan & svalget. Antagligen ett blodkärl i näsan som brast i morse.  Stackars min lilla plutt som är så snorig. Och vi som hade blivit bjudna hem till nina idag men när Wilhelm både nyser & snorar så vågar jag inte låta honom träffa andra barn, i fall han skulle smitta. Det skulle ju inte vara kul. Men det var tråkigt att missa en Nina fika för det brukar vara så trevligt att fika med henne & tjejerna. Och när man sitter i Ninas kök då kan man se havet & det tycker jag om.
Men idag fick jag istället en uppfriskande promenad till Vibble i solskenet. Efter det åkte jag ut på landet & red en liten sväng. Nu sitter jag med en god kopp kaffe & myser i soffan. Har längtat efter en kopp kaffe hela dagen. Å så gott!

Let´s dance
Postat:2009-03-27 Klockan:22:53:49

Fick precis veta att det var Magnus & Annika som vann Let´s dance - helt rätt & riktigt. Även om Lailas slutnummer var grymt bra! Men jag har hållit på Magnus hela säsongen så det här känns bara bra, tycker jag.
På tal om annat, det syns knappt att jag har färgat håret, men jag är nöjd i alla fall...
Och fan va skönt det är med en bärbar! Man kan liksom sitta i soffan helt avslappnat & knappa... Gött!

I eftermiddags var jag & Louise till ridhuset. Jag hoppade lite & hon red dressyr. Försöker att sitta ner i traven på Thor men det är så jäkla svårt. Han är ju från början en travare men han har väldigt svårt för att just trava, han vill helst galoppera. Tränar på att han ska hitta takten, undrar om det är ett heltids & helt livs arbete!? Det är inte lätt alla gånger.

Friday I´m in love
Postat:2009-03-27 Klockan:13:36:27

Som vanligt på fredagarna besöker The Cure mitt huvud med låten Friday I´m in love! Trevligt!
Såg aldrig klart på dokumentären (se tidigare inlägg -uhm) igår, men det lilla jag såg räckte gott & väl. Usch!

Idag håller jag på och färgar håret. Jag & Wille har varit i Vibble på sångstund i förmiddags. Men han slog maraccasen i huvudet & lackade ur. Han var jätte trött så jag fick tacka för oss så vi kunde bege oss hemåt (utan fika) så lille killen fick sussa. Snart bär det iväg till stallet... Och det är fredag! Skönt!
Trevlig helg!

uhm
Postat:2009-03-26 Klockan:21:24:17

Uhm, undrar varför jag överhuvudtaget vill se dokumentären om Fritzl? Kanske kan jag svara på det efteråt!? Något som är i det grymmaste laget är alla skämt som uppkommit efter det fruktansvärda. För er som missat dem, grattis! Jag kan avslöja att det är låg nivå på dem. Ett exempel: "Vet ni varför Fritzl gick tillbaka ner i källaren? För han ville kolla om han hade släkt/släckt" Suck, vem kommer på sånt där egentligen?

kärleken
Postat:2009-03-25 Klockan:21:41:53

Har en nära, min närmaste & bästa, vän som är i skilsmässa. Sånt är ju fruktansvärt & allt kommer så nära inpå, nästan så att jag höll på att svimma när jag fick reda på det. Vad bräckligt allt kändes helt plötsligt, jag menar om dom ska gå skilda vägar så kan liksom vem som helst göra det. Jag hittar inga bra ord för att beskriva hur tråkigt, fruktansvärt & sorgligt jag tycker att det är....
Jag & C har pratat en del om det & då kom alla våra (mina) gamla kriser på tal, saker som vi gått igenom för flera år sedan. Och då kom jag på hur mycket jag älskar honom, äääälskar honom. Han har sina sidor och jag älskar hans sidor. Även om jag nästan kan hata och irritera mig på dem ibland. Han är hur som helst en fin människa, fin, så fin. LOVE!

Dyk
Postat:2009-03-24 Klockan:14:58:25

Yes! Idag fick vi dyka på babysimmet! Det var jätte kul att se lilla killen gå ner under ytan & komma upp igen. Han klarade det galant!
Det är tisdag. Wilhelm vaknade som på beställning strax innan halv sex imorse, vilket är helt som vanligt nu förtiden. Jag  byter bajsblöja, vilket också är vanligt nuförtiden men idag fixade jag en flaska ersättning och hoppades att han skulle somna om. Men inte..
Jag är super trött så tidigt men pallrar mig upp med en önskan om att vi ska somna om snart igen. Tjugo i sju åker pappa C till jobbet & tiden går. Vid tio över tio börjar babysimmet & innan dess ska han sova annars blir han nog super grinig, tänker jag. Han är otroligt grinig hela morgonen men vägrar att sova här hemma. Och om jag ändå hade haft möjlighet att klä på honom & lägga honom i vagnen men just idag var & är det snöstorm på gotland. *suck* Jag tar ut honom i babysittern & han skriker för fulla muggar hela vägen ut till bilen. Men väl i bilen med motorn igång bli han lugn & han somnar precis strax innan vi svänger av på vägen mot badanläggningen. Väglaget var hemskt & sikten ännu värre. Ett trafikmeddelande på radion ropade ut att flera vägar var avstängda & flera trafikolyckor hade inträffat och de sa att man borde undvika att ge sig ut på vägarna om man kunde. Jag hoppades att snökaoset skulle ge sig, lämnade wille i bilen för att gå och kika så att de verkligen var bad i dag, men det var det ju. Trodde aldrig att han skulle klara badet med glada miner idag men han var en solstråle hela tiden, som vanligt, kanske lite mer dämpad än vanligt med han myste runt & var go. Jag var nästan lite irriterad på att han varit så tjurig med att sova på förmiddagen men eftersom han höll sig på en bra nivå så är han förlåten. Hehe! Idag berikade vi våran pinsamma badlista med ett par bajsiga wille badbrallor men, han fick följa med mig in i duschen och det gick bara fin fint. Nu på eftermiddagen ser det ut som om snöstormen har lagt sig.Skönt!

Wille 06:30 pip


Glad i hågen som vanligt på morgonkvisten

trodde att det heter försmedligt
Postat:2009-03-21 Klockan:22:22:08

Tävlade i hoppning & tog mig runt på banan felfritt idag & fick en rosett. Det var nervöst innan så det var skönt att det gick bra. Är på väg att bli förkyld, så Harriet som äger hästen som jag rider, bjöd mig på echinea droppar hela dagen. Hon är så snäll mot mig & idag sa hon till en bekant att jag var hennes unge. Haha! Hon är så rolig och hon ställer upp jätte mycket för mig & wille. Någon annan som alltid ställer upp & är glad, det är min svärmor. Det är fint! Idag kom min sambo till ridhuset & tittade när jag hoppade. Tror att jag blev lite extra nervös för det, för då vill man ju liksom visa upp sin bästa sida. 

Ikväll gick jag till konsum för att handla lite, tog ett kontoutdrag i bankomaten innan jag går in i affären. Blev lite distraherad då en hund skäller så gällt så att jag får ont i öronen & Wille som låg i vagnen vaknade. Handlar lite snabbt & lite gott. Men när jag kommer fram till kassan & ska betala så är kortet borta. Kul! Letar överallt, går ut till bankomaten & ringer därefter till spärrservice & får gå hem utan matvaror. Så försmedligt! Eller som en del påstår att det heter -  försmädligt!?


Wille äter, som vanligt, äter!


Några glimtar från lägenheten

fondvägg i kök                         kök                                     badrum                     vardagsrum

shopping till sovrummet
Postat:2009-03-20 Klockan:22:48:37

Köpte ett par såå sköna ridbyxor idag som jag skulle vilja bo i. Önskar att jag hade några såna sköna brallor att använda till vardags, måste skrivas upp på önskelistan. Idag har jag tjolahoppat på pållen igen & Wille har också ridit. Han ser lika ivrig ut när han ser en häst som när han ser mat. Han sparkar med benen & viftar med armarna samtidigt som han säger "mmmmmmmmmmm" i en exalterad ton.
 Idag har jag shoppat nytt överkast till sovrummet, belysning, spegel & kuddar bland annat. Det ser ut så här

kommer att bli lite indisk, asiatisk stil typ..
C har börjat att måla & feja i datarummet, det som i framtiden kommer att bli Willes rum. Sakta men säkert får vi lite mer ordning. Jag känner ikväll att jag börjar få lite ont i halsen men annars är livet gott. Vi trivs i vår nya lägenhet!

Lillasyster har kommit hem från London, en av hennes bilder från ett cupcake café.. Ser så fint & gott ut!
Välkommen hem! Miss u!


 

Tar sig framåt
Postat:2009-03-19 Klockan:11:04:27

Har ju glömt att berätta att lilleman kan ta sig framåt numera och i väldig fart dessutom.Det var väl i juletid som han började att imponera med antydan till att krypa, men nu kommer han verkligen framåt och dit han vill. Även om han inte kryper på alla fyra så har han sin egen teknik, det går bara bättre & bättre.

Tjo
Postat:2009-03-19 Klockan:10:12:59

Hej tjo!
Tiden går, fort!
Och jag är virrigare än någonsin. Som om det inte räckte med alla incedenter vi har haft på babysimmet!? En gång bajsade Wille i omklädningsrummet, det var bajs överallt & för 2 veckor sedan hade jag en "mensincident". Och nu sist står jag & säger att Wilhelm är 5 månader, fem & en halv månad ändrar jag mig sedan till. Tjejen som sitter brevid berättar att hennes son är 6 månader & vi kommer fram till att vi måste ha legat på BB samtidigt, men inte ens då kommer jag på att Wille faktiskt är 6 månader gammal. Inte förrän jag är på väg hem, då ramlar poletten ner. Fy vad knäppt, en mamma som inte ens vet hur gammal sin son är. Så tokigt! Men annars är Wilhelm den gladaste killen i poolen, han är som fisken i vattnet. Och han älskar att bada även här hemma i badkaret.Sedan vi flyttade till våran nya lägenhet har vi provat en ny nattningsvariant, då Wilhelm får ligga själv i sin säng med en flaska ersättning. Och hör & häpna det funkar skit bra! Han somnar gott, mätt & belåten utan skrik mellan kl: 19-20. Så skönt!

På lördag ska jag vara med på en lättare hopptävling då man bara ska klara banan runt en s.k. clear round, men det som skiljer sig från sist jag tävlade är att det är en lokal (större) tävling. Så jag rider några gånger i veckan nu....
De som äger hästen som jag rider kör en s.k. "fettmetod" vilket innebär att de äter mycket fett & lite kolhydrater. I början tyckte jag att det lät jätte konstigt men sakta börjar jag att inspireras & igår åt jag youghurt med kokosflingor, linfrön & pumpakärnor till frukost & äggröra till lunch. Jag har tänkt på att inte äta så mycket kolhydrater utan mer fettrik  (bra fett) kost. Jag vet inte om det är en tillfällighet men imorse stod vågen på -1kg.

På plats
Postat:2009-03-16 Klockan:23:32:48

Nu är vi på plats i nya lägeneten omgivna av kartonger & oreda. Det är underligt hur man kan tappa bort saker i en flytt!? Det ska bli så skönt när alla saker har hittat sin rätta plats och då vi vet vad som ska vara vart, vad vi ska behålla och vad som skall köpas till. Idag har jag varit ute på landet igen & ridit. Hur skönt som helst att göra nått annat i allt kaos, få komma ut i friska luften & se lite natur. Väl hemma blev familjen bjudna på räkmackor av svärmor & Lasse, lyxigt värre! Gissa om vi är glada över att de också har flyttat. Vi bor nu med gångavstånd ifrån varandra.
Bilder ligger i kameran men kommer läggas upp i sinom tid.

Flyttar snart
Postat:2009-03-10 Klockan:21:47:23

Flyttar på fredag så tiden går åt till att packa kartonger & ta hand om lille Wille. I dag har vi däremot tagit ett avbrott i från "packandet" för att gå på våran tisdags aktivitet nämligen babysim. Wilhelm bara älskar att bada & han skriker av förtjusning då han kommer ner i poolen. Något som var mindre roligt idag var att jag *host* höll på att bloda ner hela anläggnigen med mens. *urk* Mindre kul & pinsamt! Vi har nog aldrig varit så snabba ifrån babysimmet som vi var idag....
I kväll har Wilhelm fått smaka någon sorts "godnatt havre välling" som kom med posten från en barnmatskedja. Blir intressant att se om han sover gott på den. Vi har börjat att införa en kvällsrutin, då Wilhelm ska nattas mellan kl:19-20 ungefär. Men han blir ofta ledsen när han ska sova & det är inte så kul. Det liksom sliter i bröstet på mig när han är så ledsen. Vissa kvällar somnar han bra & utan skrik, men ibland är det jobbigt. Hoppas det blir lättare med den biten snart. Nu har pappa C fått natta honom flera kvällar i rad. Men jag får kämpa med att inte gå in & ta över allting. Jag ger ändå upp när han inte somnar & då han gråter (då får han vara vaken längre). Men C lyckas på nått sätt att natta honom. Jag som mamma vill liksom ta fram tuttarna för då blir han ju tyst & snuttar. Men just nu är det så att så fort jag ska gå iväg med mina tuttar så vaknar han igen (förr eller senare).
Men när C nattat honom då sover han jätte bra...
Det är skönt att vi är två som kan hjälpas åt!

Badar av sig allt klor & busar, här hemma i badkaret med pappa.

What a day!
Postat:2009-03-08 Klockan:20:48:12

Så var den stora dagen kommen. Jag kom i säng aldeles försent eftersom C var ute med några kompisar igår & jag kunde liksom inte slappna av. Jag brukar inte ha problem med det annars men just igår hade jag en olustig känsla i kroppen så det blev några sms & nått telefon samtal innan jag bestämde mig för att gå till sängs. Halv två var klockan innan jag la mig & klockan sju tyckte Wilhelm att det var dags att vakna. *suck* Men vi somnade om vid åtta & sov en timme till, sedan var det dags att kliva upp. Jag irrade omkring för att göra i ordning både mig & Wilhelm för att åka till tävlingen (hästhoppning, klubbtävling). Väckte C & gick ut till parkeringen med Wille i vagnen. Då kom det stora probmemet, jag hittade inte bilen på parkeringen. Ringde in till C & han hade glömt bort att köra hem bilen som han hade parkerat hos en kompis igår. Han hade senare gått ner till stan & tog en taxi hem från krogen.
Då kände jag paniken, nervositeten stiga inom mig. Ringde till en taxi & sprang in med vagnen. Taxin kom 12 min senare & klockan var elva innan jag var på tävlingsplatsen. Nästan gråtfärdig & lite nervös. Tänkte att Louise får hoppa hästen istället för mig. Jag hann inte gå banan men Louise peppade mig att hoppa ändå, tack snälla du! Vi stod på läktaren & kollade när ponnyerna hoppade så att jag fick lära mig banan. Jag värmde upp hästen, hoppade några språng på framhoppningen & det gick väl sådär. Med inte allt för stora förhoppningar gick vi (jag på hästen Thor) in på banan. Jag körde en sista memorering av banan & speakern ropade ut "varsågod & rid". Jag galopperade mot första hindret & vi flög över det, klarade grundomgången och styrde mot omhoppningshindren. Den klassen (förenklad Lätt D) som jag var med i gick inte efter den snabbaste tiden utan banan hade en idealtid på 36 sekunder & den som är närmast idealtiden vinner. Jag klarade alla hinder! Men varken jag, Harriet  eller Louise hörde vad jag fick för tid. Jag skrittade runt på hästen utanför ridhuset & när klassen är slut så ropar de upp de som placerat sig. "Och segrade i den här klassen gjorde Lee Eriksson på Thor Burge med tiden 36,0". Wow! Vad glad jag blev, tjhohoo jag vann! Till historien hör ju att det var bara fjärde femte gången jag sitter på hästen & så gick det så himla bra. Det är kul att vinna!
Tyvärr så missade både C & Wilhelm mammas (min) seger, men jag får väl göra om det snart igen!? Haha!

Kolla vilken fin tårta jag vann!

Lördagen passerar förbi
Postat:2009-03-07 Klockan:22:50:02

Annars så är det en hel del kartonger i lägenheten.
Massor att göra. Vi flyttar på fredag.
Vi flyttar till våran nyinköpta lägenhet på 3 rum & kök. Gulligullan kokko!

Imorgon ska jag tävla i hästhoppning! Ska bli så skoj!
Mer info om det & resultat kommer imorgon.

Idag har jag:
*packat en flyttkartong med glas
*haft huvudvärk - aj,
*varit ute på promenad med Wille,
*bakat scones,
*tagit en burgare (med sambon & Wilhelm fick käka "burkmat")
*handlat på Ica Maxi
*och glott på "Andra Chansen
*läst bloggar & mailat

Det känns roligt att jag ska tävla imorgon,
det är fint när solen skiner,
jag är tom i bollen...
tom
och när jag skriver känns orden ganska främmande - stavas tom, tom?

När jag bli osäker på hur ett ord stavas så brukar jag googla på det. Nästan alltid lika kul att se vad man får upp för resultat. Och om jag stavar fel så föreslår ju google "menade du" & då brukar jag klicka på det & sedan bestämma mig för vad som verkar mest seriöst & riktigt. Finns säkert bättre & säkrare sätt men det här är garanterat det mest roande!?

Att känna sig utanför. Jag har läst att om man känner sig utanför så har man valt att vara utanför. Jag är inte mer utanför än någon annan men varför kan de konstiga tankarna besöka mig? Och varför skäms jag med att vara ärlig, att jag faktiskt ibland kan känna mig som världens ensammaste människa. Men de ensamma stunderna är ju få & de stunderna tar ju inte över allt annat. Mitt upp i allt så vet jag ju att jag har så många människor runt omkring mig som bryr sig om mig & älskar mig. Och jag vill inte att någon ska pjoska med mig bara för att jag ska må bättre.
Ibland vill jag bara vara ifred, ensam.
Ibland trivs jag aldeles utmärkt med att vara själv.
Men vissa stunder kommer någon känsla över mig "att inte duga som jag är, att inte ha någon, att jag är fel. Jag har haft problem med min kropp i tonåren & jag måste erkänna att det tär lite på mig att se ut som jag gör (efter ha fött barn &  +10 kg fortfarande).. Men dock bara ibland för andra stunder så intalar jag mig att det inte är så illa och ibland skiter jag i vilket nästan. Eller så äter jag nyttigt, lever sunt & mår bättre periodvis....
Ibland undrar jag hur jag ska bli vän med mig själv, vad som stärker mig & hur jag ska bli nöjd med mig. Vissa dagar är jag skit nöjd men andra dagar tvivlar jag starkt, då känns inte allt så gott. Är jag så unik? (javisst är jag unik...men!) Eller kan du liksom jag, känna som jag? Ibland blir jag så trött på folk som ska vara så jäkla präktiga men visst skulle mitt liv vara lite godare med lite mer präktighet, men skulle jag då trivas? Eller skulle jag känna mig som en guldfisk i en rund liten jävla glaskupa?
Skål
     &
so long suckers!

När blev du så stor?
Postat:2009-03-07 Klockan:21:21:42

Wilhelm bara växer & växer, så att det knakar. Jag blev så förvånad häromdagen, för helt plötslig så såg min lilla bebis så stor ut. När hände det här? När blev du så stor Wille?
Här kommer bildbevisen, visst har han blivit stor!?
Och han är så "lätt" nu också, han gråter inte ofta & han underhåller sig själv längre stunder & han är så go & glaaa`.


I kläderna från Polarn & Pyret                Benen är tjockare      
                               

killen är glad         Lång                 Dubbelhaka              Trillar omkull                 Lägger sig på magen             Koncentrerad
 
sträcker på sig                       hej mamma!                         tillsammans                sol ute, sol inne
                                                                                                                                           sol i hjärta, sol i sinne

"De e la gött"
Postat:2009-03-02 Klockan:09:37:31

Klockan är halv tio på förmiddagen & jag tycker mig känna en osande doft av bajs.. Igen, för tredje gången idag. *suckar* Ibland känns det som om dagarna består av blöjbyten, barnvagnspromenader, matande o.s.v.
Och visst är det sjukt när man märker att man ser fram emot fredagkväll, för då är det Let´s dance på tv. Haha! Hur blev det så? Jag har haft en viss panik tidigare i livet, jag ville inte bli så. Men nu när jag är mitt upp i allting och är mammaledig, då har jag inget sug efter något annat. Allt känns helt perfekt & jag har nog inte mått så bra som jag gör nu på länge. "De la gött! Javisst sörru! De e la gött de!"

Återtar mitt stora intresse här i livet
Postat:2009-03-01 Klockan:22:51:05

Hej igen! Oj, det känns som om jag varit borta länge från den här "datavärlden". Livet på landet har som sagt varit underbart men visst fanns det 1 dag av 11 som det kändes motigt att gå ut & ta hand om djuren. Den dagen ville JAG bli omhändertagen & ompysslad och bara lata mig. Men då jag väl kom ut så var det rogivande & tillfredställande.
Ikväll däremot har jag tagit ett skönt varmt bad, bara jag, för mig själv. Gjort inpackning i håret & bara tagit det lugnt.
Idag har det varit kanonväder, sol & varmt , jag har varit ute & ridit. Min gamla hobby, mitt stora intresse som jag har återtagit. Jag är tillbaka på hästryggen igen & i helgen ska jag... Hör & häpna! I helgen ska jag tävla! Hihi! Då ska jag hoppla pålle hästen. Ska bli skit kul! Så idag har jag stutsat runt på en pigg pålle som behöver en ryttare. Perfekt tillfälle som bara måste tas i akt. Så nu blir det en hel del träning som gäller. Kul!
Tack snälla Harriet & Louise för idag.

Här kommer de efterlägntade bilderna

Hundarna
klicka - så blir bilden större

Fotomodellerna                         Wilhelm i vagnen under utfodringen         Min stora  & älskade stalltomte (Hihi! SRY! ;-) )
                                                   

Clara & Max efter babysim                                                 Och här med Johanna också, efter en god lunch på Borgen
           

Wilhelm räknar mattfransar och är söt som vanligt                                                         

sitter på en ponny


Och nu undrar du säkert vad det här är för en svart bild men om du tittar riktigt noga så kanske du ser stjärnan & månen. En av alla bilder från landet..


En cool kille på hästryggen igen (Mamma håller i, hästen heter Venus)


Louise på en vilande Ramona


Och här är jag med min blivande tävlingshäst & Wilhelm sussar sött i vagnen (i bakgrunden)


Louise (till vänster) & jag