i mycket korta drag
Postat:2009-05-27 Klockan:22:00:00

I förmiddags fikade jag med Malena, undertiden sov hennes Ebbe & min Wille i varsin vagn ute i regnet. Senare åkte jag iväg till stallet för att rida en sväng & ikväll åt vi (familjen) potatisgratäng med grillspett & Bearnaisesås! 
Det är min dag i väldigt korta drag.
******************************************
Tack Malena & Ebbe för trevligt sällskap, Ebbe var så söt när han gav Wille massor av kramar.
Wille blev generad men mycket glad! Så söta de är, våra små!
******************************************
Igår lunchade jag & Wille i Ljugarn hos Madeleine & Elsa, med Nea & Nova. Senare under kvällen invigde pappa C, Wille & jag glassbaren i sommarvärmen tillsammans med faster Sofie (som var nere på ön under sin skolresa) från Stockholm.

Nu är sommaren här! Glassbaren är invigd, liksom sandlådan & grillen!

Wille i sandlådan




Gissa vad som hände då mamma sa "jag har bakat en kaka"!?
-Hm, jo Wilhelm ville smaka.


Wille lunchar i Ljugarn

Debuterade med Thor i fälttävlan
Postat:2009-05-25 Klockan:11:19:09

Har haft en bra helg ute på landet. Fredagen spenderade jag med Wille på landet & på hästryggen ca: 1 timme, sedan skulle det smörjas & fixas med både hästens & min utrustning, för i helgen var det tävling både lördag & söndag. Jag tävlade en 2-dagars fälttävlan i debutantklass. Fälttävlan består av flera olika grenar, i debutantklassen rids ett dressyrpogram, (då hästen rör sig i olika gångarter för att se samspelet, mjukhet, lydnad, ryttarens sits o.s.v.) hoppning på bana med 90 cm hinder inom tiden & slutligen det roligaste av allt: terränghoppningen med maffiga fasta hinder, "trappor" och vattengravar m.m.
Terrängbanan i Bunge är jätte fin, det har varit nationella tävlingar där så banan är i bra skick.
Jag tror att jag kom på fjärde plats men det var bara 7 st med i våran klass, men de som klarade terrängen felfritt inom tidsramen och hade minst 50% i dressyren plus felfri banhoppning fick en rosett. Jag visste inte riktigt hur jag låg till & när prisutdelaren sa att det var 3 st i våran klass som skulle få rosett så räknade jag genast bort mig själv. Men så hör jag mitt namn ropas upp & jag fick gå fram & ta emot en rosett. Jag var godkänd! Men hon som egentligen vann (hade flest poäng) fick ingen rosett eftersom hon hade överskridit tiden i terrängen med 6 sekunder. Efter prisutdelningen gick jag & Louise (som också hade tävlat) fram till "sekritariatet" & frågade vad vi hade fått för tid i terrängen. Louise på sin häst Diablo hade fått tiden 3:51 min & jag på hästen Thor hade sån  j-kla tur att vi hade 4 min prick & det var det mesta som man fick ha. Ibland ska man ha tur!

första tanden
Postat:2009-05-18 Klockan:20:29:10

Nu har wille fått sin första tand & han har redan provat tandborsten.


Men han vill inte visa tanden


Bortsar lite till!


kryper lite grann

In action
Postat:2009-05-17 Klockan:09:44:19

Wilhelm står på händer & fötter. Han ställer sig på alla fyra sedan sätter han i fötterna & står och balanserar.
Ska han börja gå innan han kryper på alla fyra?
Han tar nu tag i saker & reser sig upp. Häromdagen tog han tag i backen i diskmaskinen reste sig upp, men backen började rulla och Wille åkte med rammlade omkull & fick hela disken över sig. Idag har han ett svagt blått märke i pannan & hu så ledesen han var.

babblarna
Postat:2009-05-14 Klockan:14:53:25

hörde att dessa små figurer är många barns favoriter, kolla in musikvideon numera Willes favvolåt!
http://www.babblarna.se/

mera wille
Postat:2009-05-13 Klockan:07:44:26


fossingarna




Wilhelm äter frukost



Det är gott med macka



En stor tugga



Efter frukosten så kan man flytta på matstolen med både händer & fötter



Sedan kan man dra i bältet & smaka på det





Titta jag står på alla fyra

BVC-besök
Postat:2009-05-12 Klockan:14:48:48

Idag har jag & Wilhelm varit på babysim. På torsdag ska pappa C följa med & plaska, det ser vi fram emot.
Wilhelm var på 8-månaders kontroll igår.
Han vägde hela 10 650! Så nu har han passerat 10-kilos gränsen & närmar sig 11!? Inte så konstigt att han känns tung att bära runt på. Och han var 76,4 cm lång. Nu säger inte bvc-sköterskan att han är lång & smal längre, utan nu är han helt proportionerlig säger hon. (Dessa bvc-tanter!?)  Hon sa också att Wilhelm är ungefär en månad före i utveckling då han imponerade på henne genom att ställa sig på alla fyra, ta sig framåt, sitta, klappa händerna & vinka. Haha! Han drog hela registret, det var lite lustigt. Kändes ungefär som om jag hade programmerat honom att visa upp sina färdigheter.
Han är söt min lilla skatt.

Helgen
Postat:2009-05-12 Klockan:14:38:57

Jag & Wilhelm var på barndop/30-års fest i lördags. Men efter dopakten lämnas lilla Nova över till sin mormor och vad händer!? Jo, Nea & Magnus gifter sig!


Så här fint klädd var Wilhelm! Skjorta & slips! Så stilig!




Wilhelm tyckte det var roligt att titta på alla andra barn som var med på festen efter dop & bröllopsakten. Det var kanske lite för roligt, Wilhelm ville inte sova så vi fick åka hemåt strax efter 22. Men vi var fortfarande nöjda & glada.


På söndagen var vi ute hela dagen. Jag var med på en hopptävling men lyckades inte  lika bra som tidigare, vi rev ett hinder. C var i Ljugarn hela helgen men vi myste extra mycket på måndagkvällen istället.







 

Jakten på en bra bild
Postat:2009-05-07 Klockan:15:08:40









Wille
Postat:2009-05-06 Klockan:10:27:41

hoho jaja!




Ett, två stå!?
Postat:2009-05-05 Klockan:19:51:44

Igår var jag & Wilhelm på besök hos Catti & Vincent. Vincent lärde Wilhelm hur man ställer sig upp med hjälp av inredningen. I sitt rum så hade Vincent en leksaksback som han tog tag i & reste sig upp, ställde sig på knä & plockade upp leksaker. Wilhelm tittade intresserat & sedan testade han att göra samma sak som Vincent. Han hängde i leksakslådan, kämpade & gnällde. Men han gav inte upp & efter tredje försöket stod han upp & vinglade, snurrade åt sidan & trillade omkull. Grät lite grann men sedan provade han några gånger till. Haha! De är ju för härliga, de små!?
Vi tackar Catti & Vincent för gott sällskap & mumsiga muffins.
Idag var vi på det härliga babysimmet. Wille var såå duktig. Han flöt omkring själv i endast armringar & dök under vattnet från instruktörens till min famn. Max & Clara var också på badet idag, (både wille & max har varit sjuka) Wille var glad att få plaska med Max igen.

Hoppla
Postat:2009-05-05 Klockan:09:14:10

I lördags var jag på hopptävling. Jag var felfri i grundomgången & även i omhoppningen som gick på tid, men misslyckades lite med en sväng vilket gjorde att jag tappade tid men det räckte i alla fall till en femte placering. Jag är nöjd med helgens insatser. Här kommer lite bilder.

Wilhelm klappar på Ramona


Jag & Thor på prisutdelningen. Jag vann en reflexväst & 100:- på Strövet!



 På söndagen åkte vi iväg med hästarna och tränade terräng på en jätte fin bana som ligger i Bunge. Där fanns det häftiga hinder, vi hoppade över en liten modell av ringmuren, stora gotlands får, diken, vattengravar och mycket mer.

Jag & Thor i "trappan"


Louise på Diablo

1 maj
Postat:2009-05-01 Klockan:22:49:43

C har sin lillebror här i helgen, han bor i Stockholm & fyller 17 i år. Jag tycker att det var en bra idé, att han kom hit i helgen, för man ska ta vara på familjen. I dag har vi varit ute på landet, jag har ridit, killarna har tvättat bilen & brottats. Ikväll har vi varit på grillfest, men jag & Wille drog oss hemåt vid åttatiden för att sova. Årets premiär grillning (by the way)! Det var asgott med grillat och vi var svin hungriga efter en heldag i solen så det smakade liksom sådär extra gott. Vi åt stora stekar med potatis -och fetaostsallad till! Mums!

Valborg
Valborgsmässoafton stod jag nere på jobbet & masserade. Det var skitkul å jobba, igår. På vägen hem ringde C & beställde lite gotta för han & brorsan satt hemma & kollade på film. Jag åkte till HEMMAKVÄLL för de har det godaste godiset i stan, tycker jag. När jag kom hem gick vi (jag, C & hans brorsa) & hämtade Wille hos farmor. Wille hade varit på babysim och hade slocknat redan vid 18:30 i vagnen.  När vi kom hem kollade vi på en super dålig film (som jag inte ens minns vad den hette). Jo, Knock, knock hette den nog, sjukt brutal & b, se den inte.

I morgon ska jag tävla i hästhoppning igen, något nervöst. Uppdaterar imorgon om hur det gick & så. Nu är det "natti som gälla"! Wish me luck!