Wille sov hos sin farmor
Postat:2009-11-22 Klockan:23:28:45

Wille sov över hos farmor igår. Det var flera månader sedan han sov hos farmor så jag funderade på om allt skulle gå bra & om han skulle vara ledsen.
Men Wilhelm tyckte det var toppen att vara hos farmor och hade varit glad hela tiden. Jag trodde han skulle bli jätte glad över att se mig idag, störta in i min famn & krama mig men det gjorde han inte, ok han såg glad ut, men han ville absolut inte att farmor skulle gå. När jag satte honom i mitt knä stäckte han sig mot farmor & gnällde. Farmor stannade tills Wille skulle äta, då han var djupt koncentrerad på att äta pannkaka sa hon hej då och då vinkade Wille lite snabbt till farmor innan han lassade in nästa tugga.
Jag tycker det känns bra att han gillar sin farmor så mycket och det känns positivt att allt hade gått så himla bra.

Jag & C var på 30-års fest. Träffade massa nya & gamla bekanta och hade trevligt. Jag kände mig lite sådär halv förkyld & eftersom kvällen fortlöpte blev jag helt tät i näsan. Jätte jobbigt! Tänkte lämna in klockan 22 men lyckades hålla mig kvar ända till kl:01, då C tog en burgare i stan och sedan begav vi oss hemåt.
Idag däremot känns det inte alls bra i huvudet, som om jag skulle vara bakis. Men jag har pratat med sjukhusrådgivningen eller vad det heter & imorgon ska jag ringa till vårdcentralen för jag har antagligen fått bihåleinflammation.

För några år sedan hade jag en ovana att knäppa 1000 kort på mig själv efter en utekväll. Då är man ju liksom uppklädd & sminkad och hade jag tur lyckades jag bli skit bra på i alla fall 1 av de 1000 bilderna. Igår tog jag fram kameran igen för att se om det överhuvudtaget var möjligt att se bra ut på ett foto. Har varit lite deppig för jag har pendlat mellan att känna mig fin & trivsam i min graviditet till att inte alls tycka det är så skoj. Men då en bild blev helt ok så känner jag mig lite bättre. Jag har inte förfallit helt! C hade slocknat i soffan så jag fick vara kameraman helt själv & lyckades inte alls få med magen.




Wilhelm leker
Postat:2009-11-20 Klockan:09:48:34














Idag


Vart är Wilhelm?


Titt-ut

Veckan som varit
Postat:2009-11-13 Klockan:17:10:32

Måndag kommer jag inte ihåg så mycket. Tisdag babysim & efter det kom Malena & hennes Ebbe på fika. Wilhelm fick sin 1-års present i efterskott av Ebbe, en helikopter i trä som han har lekt en hel del med. Jag blev lite rädd när han sprang ut i köket till mig med ett paket, trodde han rotat i Malenas väska & hittat det. Men han hade ju fått det & nu ville han ha hjälp av mig att öppna. När han tagit ut helikoptern ville han titta i paketet igen, när han såg att det var tomt sa han "nä, nä".
Ibland på förmiddagarna har jag för ovana att slå på barnkanalen & nu när bolibompa låten kommer tjuter Wilhelm ut "Boooompa" med ljus röst. Idag var det ett pogram om en grisfamilj som spände fast en vagn bakom en åsna, Wilhelm sa då "Ia-Ia", jag blir helt imponerad hur kunde han se på tvn att det var en åsna?
Onsdag blev Wille hemskickad från dagis då han hade 38,7 i temp, på kvällen hade han 39,1. Torsdag 37,6 & imorse 37,0. Hoppas det fortsätter så & att han får vara feberfri. "C" gick hem från jobbet idag då han känner sig kass & har 38 graders feber. Jag är lite snorig & dann men hoppas jag kan jobba imorgon ändå.
Wilhelm sov ända till halv nio idag vilket resulterade i att han vägrade sova middag. Jag tappade mitt humör efter att ha försökt att söva honom i nästan 2 timmar, då tog vi vagnen & gick ut. Men Wilhelm ville allt annat än att sova. Nu däremot sover han, upp & nervända dagen.
Nu ska jag laga lite middag..
Trevlig helg!
Förresten så har jag putsat fönster idag.
Har lite bilder i kameran som ska läggas upp vid tillfälle.

Farsdag
Postat:2009-11-08 Klockan:20:11:48

Idag är det farsdag, Wilhelm fick ge pappa ett paket efter frukosten. Pappa blev glad eftersom Wilhelm hade handlat ett par boxershorts till honom, vi hade köpt ett par Björn Borg. Middagen bestod av hasselbackspotatis, fläskkarré, bearnaisesås (pappas favoritsås) och en sallad, förstås. Wilhelm åt med hela ansiktet & hade bearnaisesås överallt!
Mitt humör är galet svängigt & jag kan verkligen bli explosionsarg. Försöker dock att tänka mig för, vill inte vara en skrikapa. Usch nej, skäms på mig!

Här kommer en bild på mig & Wille
2 tjockisar



Wilhelm älskar att bada
badbilderna är från idag


Bestämde mig för en begangnad Phil n Ted vagn idag, men när jag, eller det var min mamma, ringde på den så fanns den inte kvar. Men jag letar vidare, det är ju ett tag kvar tills vi behöver den.

Den perfekta syskonvagnen?
Postat:2009-11-06 Klockan:15:04:26

Finns det en perfekt syskonvagn?
Jag tror att jag har hittat den.
Easywalker gör skäl för sitt namn.
Visst vill jag ha en Easywalker, kolla hur bra den ser ut & vad praktisk den verkar vara.
Men den kostar en hel del så jag tror inte att det blir en sån...
Men se!

Med liggdel & sittdel

Med bilbarnstolen/babyskyddet

En lite snöig onsdag
Postat:2009-11-04 Klockan:20:47:19

Har jobbat hela dagen. Lunchade med 3 andra mammor på joda vilket var himla trevligt. Vi pratade om dagis & julledighet & julfirande. De tyckte att jag var fin i håret, tror att de är de enda som tycker det. Färgen är inte den snyggaste men, men.. Jag blev glad i alla fall.
Igår fick jag 2 kassar med kläder av Elin. En kasse mammakläder & en kasse bebiskläder. Jätte söta bebiskläder, mest pojkkläder (jag menar såna med texten "Before u ask I´m a boy" typ) men även lite neutralt. Är himla glad över kläderna, tack snälla!

Idag har det kommit lite snö, jag fick cykla hem i en "liten snöstorm". Hämtade Wilhelm på dagis, hem & käkade hemmagjorda hamburgare. Sedan iväg & hälsade på C´s farmor på vårdavd. Stackars henne. Hon är ju van att klara sig själv & nu får hon hjälp med i stort sett allt, toalettbesök, dusch och alla dessa mediciner. Nej, sånt är inte alls kul. I & med att hon har ont så blir hon ju inte speciellt positiv heller. Men man får göra det man kan.
Wilhelm var med ikväll & han röjde på bra, han körde runt med hennes rullator, åt upp en banan & plockade ner papperskorgen från väggen, knallade ut i korridoren in i ngn annans rum, försökte riva ner farmors tidningar.
Han var lite vild som vanligt.

Annars är det jäkla svårt att välja vagn. Gracco, Baby travel eller Phil n Ted!?
Graccon ser för vek ut, baby treveln för grov & Phil n Ted - ska barnen sitta i marknivå? Så svårt att bestämma sig hade velat haft en av varje, haha!

Min lediga tisdag
Postat:2009-11-03 Klockan:21:38:14

Tack alla ni som kommenterat på min blogg, det är alltid roligt att läsa.

Jag & Wilhelm fick kliva upp i ottan för att skjutsa pappa "C" till jobbet då vi skulle ha bilen idag. Wilhelm låg helt utslagen & drack välling undertiden jag klädde på honom. Så idag var vi ute & gungade innan klockan 07:00! På väg till babysimmet somnade lillprinsen som en stock & sov tills jag la ner honom på träbänken inne i omklädningsrummet. När vi äntligen kom ner i poolen & precis skulle börja, bajsade Ottilia i poolen så alla fick kliva upp, instruktören fiskade bajs & efter en stund fick vi kliva i igen. Jag funderade på om jag verkligen ville kliva i igen, men alla andra gjorde det & Wilhelm ville verkligen i poolen glatt ovetandes om situationen. Men vi klev i & undertiden glömde jag bort vad som hänt, som tur var. Efter badet handlade vi på Ica Maxi, Wilhelm fick en käpphäst som kan gnägga & han fick också äta en varmkorv. På vägen hem somnade han i bilen & sov tills jag hade packat upp varorna & ätit lunch. Han vaknade inte förrän vi var på väg ner till MVC för att jag skulle få svininfluensa vaccinationen.
Jag var så nervös att det skulle göra ont men det stack till lite som ett myggstick bara. Efter vaccinationen väntade jag 20 min på en ev. reaktion, drack en kopp kaffe & läste tidningen. Sedan bytte jag blöjor på Wille & märkte att han kissat ner sig. Åkte till stan & köpte ett par brallor till honom, sedan direkt till Liv & Marina där också Elin & Olle var. Vi fikade Marinas hemmagjorda Rabarberpaj & drack kaffe. Barnen lekte bra till en början sedan ville Wilhelm klappa Liv i huvudet hårdare & hårdare. Liv var tuff & sa inte så mycket. Men då han tog tag i ett stort leksakståg & slog det i huvudet på henne då blev hon jätte ledsen såklart. Jag försökte få honom att förstå att man inte får göra så, men han förstår inte det ännu.
Nu ikväll känns armen lite öm efter vaccinationen.
Wilhelm sussar sött i sin säng.
Bebisen i magen sparkar på som vanligt.
Och Nått som känns tråkigt & ledsamt är att "C´s" farmor ligger på sjukhus. Vi ska hälsa på henne imorgon.

Pics
Postat:2009-11-02 Klockan:22:20:51

Wilhelm i sin nya pjamas som farmor kom med i veckan.
Hon är alltid barnvakt på torsdagar när "C" tränar thaiboxning.


Wilhelm sitter & äter macka, tittar på bolibompa




Och här kommer magen i v.25

Livat
Postat:2009-11-02 Klockan:13:48:27

Nu har det blivit livat i magen det sparkas både morgon, middag & kväll, nu för tiiin!
Sambon envisas med att tro att det blir en pojke & jag blev ju nästan övertygad efter det andra bm-besöket p.g.a. hjärtljuden. Men nu har jag fått reda på att det är inget som stämmer till 100% utan är mer utav ett skrock. Jag är såååå nyfiken på vem som är där inne i magen & det dröjer ända tills Feb innan han/hon kommer ut.
Vad tror du, är det en kille eller en tjej?

Annars känner jag mig ganska nöjd. Jag har klarat av helgens mördar arbetspass 9,5 tim fre & 10 tim lör.
Och jag har sålt min bil! Hade den ute på blocket i en vecka & nu är den redan såld! Yes!
Imorgon är det sista gången på babysimskursen delfinen men vi fortsätter en kurs till & börjar på pelikanen redan nästa vecka. Efter babysimmet ska vi till Marina & lilla Liv på fika med Elin & Olle. Efter det ska jag på svininfluensa vaccination om jag vågar & sedan ska jag till Roma & lämna av vinterdäcken till killen som köpte bilen.