Dagis
Postat:2009-09-30 Klockan:20:19:33

Dagis som man sa på min tid, men nu ska man ju liksom säga förskola.
Wilhelm skolas in på dagis den här veckan & nästa, Conny är pappaledig & tar hand om inskolningen. Jag var med i tisdags & det var ganska mysigt med samling, fruktstund & sedan all lek i sandlådan & att få gunga, som Wilhelm tycker är så kul. Han var helt slut efter 2 timmar på dagiset & somnade sittande framåtlutad i vagnen på väg hem.

Idag fick jag så mycket kramar när jag kom hem från jobbet att jag nästan började gråta för jag blev så rörd! Wilhelm mitt hjärta!

Tuuuuut! Med "partytutan" i munnen!


Wilhelm har nu börjat klättra upp på möbler som soffan & diskmaskinen -ajaj!



Söta buskillen!





Wilhelm har nu kommit på hur han kan sitta på lastbilen, han når ner på ena sidan. Tyvärr blev bilden suddig..



Ser förvånad ut




Impad
Postat:2009-09-23 Klockan:20:48:01

Blev så imponerad av Wilhelm på babysimmet i tisdags. Vi har nu kört vissa övningar några gånger och nu börjar han ta intiativ till att göra saker själv. Tidigare har jag hållt i hans ben & gjort sparkrörelser men nu sparkade han själv. Samma sak när vi gör en övning från rygg till mage, nu vänder han själv. Han fick inte några kallsupar då vi dök under vattnet tillsammans heller utan han måste ha hållt andan efter jag räknat till tre & demonstrativt tagit en djup inandning. Vi fick även prova simfötter på barnen, så jäkla sött med små simfötter.
På slutet skulle vi göra en övning då Wilhelm ska hålla fast i mina axlar & sitta på ryggen när jag simmar. Men då släpper ungen taget hela tiden & jag kämpar med att han inte ska försvinna under ytan. Men då sa ledaren att jag skulle lära honom genom att släppa taget. Jag släpper taget och Wilhelm åker under ytan och simmar åt andra hållet, jag fiskar upp honom efter ett tag & då klappar han händerna och ser jätte glad ut. Så var det med den läxan!? Hihi!

Idag har jag jobbat hela dagen, farmor har sett efter Wille & de hade varit på biblioteket på sagostund. Sedan kom de & hälsade på mig på jobbet. Jag fick en lång kram av Wilhelm och jag bytte om och vi gjorde sällskap till busshållsplatsen. Lisa & Wille åkte buss, jag tog cykeln hem. Imorgon ska jag till tandläkaren & Wilhelm ska få vara hos Max, Clara & Johan. Min barnvakt är sjuk men som tur är fick Wille vara hos Max. Tack snälla!
Tror att vi drar på Klapp & Klang efter jag har varit hos tandis imorgon.

Lördag
Postat:2009-09-19 Klockan:20:24:15

Står nere på jobbet. Wille & pappa C är hemma. Gissar på att Wille sover sedan någon timme tillbaka. I morgon är jag ledig & då ska jag fixa med våran gamla volvo för den ska säljas när den varit på service & glänser som en rubin. Så imorgon ska den dammsugas ur & städas, tvättas, poleras & vaxas. Om C är frisk & kry så hjälps vi åt annars ska jag försöka mig på grovjobbet all by my self.
Var på UL i torsdags och allt såg bra ut, blev framflyttad 2 dagar, så nytt bf är den 15/2 2010. Men vilken dag det var den där torsdagen, stressig & jäklig. Jag & C hade bråkat på väg ner till UL så vi var såååå glada när vi kom in i rummet. Hälsade så där lagom glatt på tanterna som skulle utföra det. Det var en ny tjej/tant som skulle lära sig UL så det tog typ dubbel så lång tid & lagom tills de skulle ta bilderna så hade lillskrutt dragit sig tillbaka & ville inte vara med på bild. Men jag ska lägga upp bilderna i alla fall någon dag, så ni får se.

Trevlig helg!

Kalas
Postat:2009-09-15 Klockan:14:06:20

13/9 -09 Wilhelms 1-års kalas!
Kalaset var lyckat, vi höll till på en öppen förskola. Wilhelm var på bra humör & han fick massa fina presenter. Catti & Vincent var där, de hade med sig ett stort paket med "Min stora bok om bondgården". Nea, Nova & Magnus var också med på kalaset & de hade köpt dinosarier & skickade med en slant. Av tant maria & Danne fick han 2 pixi böcker, av farmor en skiva som heter "Sjung mé! Wilhelm". Marika & Mira kom med en läskig Laban bok, med spökljud! Och gammelfarmor Karin var också med på kalaset & sponsrade våran son med en stoor slant, så snart är han rik som ett troll!
Senare på eftermiddagen kom Harriet & Louise med regnställ & gummistövlar + ett trätåg från brio som man ska dra efter sig.

Jag fick också en present, ett tröstpris, för jag gick omkull med hästen i lördags. Var med på en hopptävling men kom bara till tredje hindret, i landningen gick hästen omkull & vi for på huvudet båda två. Men allt gick bra som tur är. Skrubbsår, fläskläpp & ömhet i muskler är det enda som jag känner av. Vet inte riktigt hur det är med hästen idag men det enda som märktes då var skrubbsår på hans mule & ovanför ögat samt på framknä och kanske lite stelhet eller ömhet i bakdelen.

Här kommer lite bilder från födelsedagen.
Wilhelm började dagen med att plaska ordentligt i badkaret




Här bygger han pussel med gammelfarmor Karin (pappas C´s farmor) på öppna förskolan


Farmor Lisa, tant Maria (som ska ha barn i Dec) tillsammans med Danne


Farmors fina tårta (men det skulle ha varit ett W på tårtan)


Och så här såg min tårta ut


Wilhelm tyckte det var ganska gott med tårta


Jag hade köpt en farfars skjorta till Wilhelm, tycker han passar hur bra som helst i den!


Så här söta var Mira & hennes mamma dagen till ära!


Nova ville gärna bita på ballongerna


Wilhelm tittar på sina presenter tillsammans med farmor



Hemma i hallen, kollar in dinosarien, cykelhjälmen & gummistövlarna


1-års kontroll på BVC, Wilhelm går!
Postat:2009-09-09 Klockan:20:57:23

I måndags var lilla Wille & jag på BVC för 1-års kontroll. Han väger nu 12 910! 82 cm lång! Min stora lillkille! Det är inte klokt vad han växer!
Han blev jätte ledsen då han fick sprutan men det gick över ganska snabbt ändå...
Dagen efter var han mycket faschinerad över plåstret på benet, jag ryckte bort det och han pekade på märket efter klistret & försökte sätta fast plåstret på både sig själv & sedan på mig.

Nu följer lite uppdateringar från Sundsvalls resan.

Jag storhandlade på Ikea; lampor, gardinstänger & lite barnsäkringsgrejor till hemmet som lådskydd & kontaktskydd. Fick ett par vita Björn Borg skor av mamma, ett par mammamysbyxor & en mörk lila amningströja. Själv köpte jag en jacka till mig själv på Vero moda, ett par guldbling örhängen på Glitter + ett hårband.
Jag passade också på att handla några födelsedags presenter till Wilhelm, en tågbana & ett par jeans i strl 92 plus ett par svarta tights/mysisar.
På söndag den 30 aug hade vi ett 1-års kalas för Wilhelm i Sundsvall för släkt & vänner. Vi fikade tårta, kakor & gott. Mamma bjöd på lunch & Wilhelm fick en hel del presenter. Av morfar & moster Denise fick han en Everest overall från Stadium. Av moster Helena m. familj en barbapappa & ett födelsedagståg. Av mormor fick han ett par blinkande skor & pengar. Av min bästis m.familj fick han 2 leksaksbilar & en slibbig stor mask. Och badboken. Av morbror Andreé m. familj fick han 2 par snygga tröjor, en vit & blårandig långärmad & en T-shirt med en dinosarie på.
Vi fick även med oss lite fler leksaker & kläder hem, ett bilgarage & overaller, skor m.m. Det är bra med arvegods! På kalaset gick Wilhelm hela 5 steg & efter det har han bara velat gå mer & mer så när vi kom hem tultade han omkring helt på egen hand här hemma. Så nu går han!
Bilen!
Jo, jag fick även med mig en bil från Sundsvall. Så nu har även vi en kombi med AC. Med på köpet fick vi en baslåda & turbo också.
Märke? En Volvo v40!

Jag har nu börjat jobba ca:75%. Längtade efter min son idag, har nog aldrig varit ifrån honom så många timmar i sträck tidigare, inte på dagtid i alla fall.
Babysimmet har kickat igång för terminen & Wilhelm JUST LOVE IT!
Vi badar varje tisdag.
Imorgon ska vi på klapp & klang i kyrkan, det är skit bra. Lovar! Det är bra för det är mysigt med musiken & man blir glad av alla sånger. Och det är så roligt att se på Wilhelm, hur han beter sig. Man får träffa andra mammor & barn. Och man kan bara vara.

Magen växer & nästa vecka ska vi på ultraljud och hoppas på att få se lilla bebben vinka.
Barnkalas på söndag då Wilhelm fyller 1 år, den 13 Sept! Så nu har jag lite att stå i! Puh!

Bilder kommer senare. Väntar på att Wilhelms kusiner ska maila några bilder från Sundsvall.
Ska berätta att vi har varit på Vincents 1års kalas i helgen & det var himla trevligt. Jag fick träffa Linda m.familj & det var ju inte igår. Vincent var tjusug i rosa skjorta & var på ett strålande humör när vi kom. Wilhelm knoppade i vagnen så jag satt barnlös på barnkalaset till en början. Vi har också hunnit träffa Ebbe & Malena, och det var också länge sedan sist så det var jätte skoj. Ska också passa på att tacka Wilhelms farmor för att hon rycker in & tar hand om vår lilla prins. Vi vet att han har det bra med sin farmor! Idag hade de gungat, lekt i sandlådan, besökt Wilhelms framtida dagis & varit på bibblan & lånat en bok.
Vad mer? Jo ska tacka Helle, Micke m. familj för kläder & skor & grejer! Tack snälla!
Och hoppas att Maria kommer hem från förlossningen, att bebisen vill stanna i magen några månader till! Hon ska föda i Dec men åkte in med typ värkar eller nått igår.