Bloggen i tidningsform
Postat:2010-11-30 Klockan:13:10:50

Ack vad jag har väntat på det här!
Jag kläckte idén för nått år sedan & nu ser jag det för första gången på marknaden. När man skriver massor om sina barn så är det ju bra schysst att få det på print. Bra är ju att man kan välja & vraka mellan inläggen och man kan till & med redigera inläggen så att de passar.
Jag ger tummen upp!
Här kan du se hur man gör "Hur gör man?"
Bild/källa från WeBlogstore, http://www.weblogstore.com/

Vi önskar oss av tomten
Postat:2010-11-30 Klockan:10:38:52

I julklapp har vi önskat oss den här fina åkpåsen från
Elodie Details, tror den passar jätte bra till den gröna phil n ted vagnen!
Vad har du önskat dig?

lite sjuk
Postat:2010-11-30 Klockan:10:36:53

Wille vill inte åka till öppnis idag för han är sjuk. "Nej, tack mamma jag är sjuk" svarade han på frågan som jag ställde igår om att gå till öppna förskolan idag. Jag frågade vad han ville göra hemma & han svarade att han ville sova i pappas säng. Idag mår han dock lite bättre & är bara lite sjuk, han mår bra säger han & vill gå till öppna förskolan. Nu blir vi dock hemma eftersom vi skulle ha åkt med pappis imorse, i så fall. Både jag och "C" har ont i halsen och har konstig torrhosta så Wille känner säkert av någonting.

Igår var vi på öppna förskolan & på kvällen var jag på sista omgången av Bellypower.
På onsdag börjar jag på December-Zumba. Har aldrig testat på Zumba tidigare men tror verkligen att detta är något för mig då jag älskar svängig musik & att få vicka på höfterna. Ser verkligen fram emot det!
Har du testat Zumba?

Första advent
Postat:2010-11-29 Klockan:00:55:40

Nu har första advent redan passerat. Vi satsade på lussebak & kola (fudge) idag. Jag kokade chokladfudgen till 130 grader cirka, istället för 126, vilket resulterade i kola. Så nu har vi kylen full med små chokladkolor och dom smakar faktiskt helt ok. Tur i oturen.
Glögg har insupits & vi har till och med mumsat riktigt goda julskinkemackor med sötstark senap. Barnen åt risgrynsgröt & köttbullemackor till lunch. "C" gjorde världens godaste köttbullar till middagen, som serverades med potatis, gelé, gräddsås & gurka, tomat. Superb!
Den här dagen har verkligen gått åt till att stöka i köket. Innan Wille somnade kollade vi Bamse, sedan somnade han till Trolltyg i tomteskogen.





Det här är jag!

Pepparkaksbaket
Postat:2010-11-27 Klockan:21:45:28

Idag bakade vi pepparkakor. Det var väl mer själva bakandet som var grejen, jag råkade tyvärr bränna den första plåten & den andra blev inte heller bra. Men nu har vi bakat, så nu kan jag köpa en burk nästa gång vi handlar för jag tycker faktiskt köpe pepparkakor är de godaste. Var hos en granne idag & blev bjuden på jätte god Fudge, så det har jag bestämt mig för att göra nån dag.
Imorgon ser vi fram emot lussebaket.

Wille bakade en tjock gris, som INTE skulle gräddas!


Oscar satsade mest på att äta degen


Degen är slut, mamma stod för det brända


Pappa stod för nått annat

Piffar
Postat:2010-11-26 Klockan:14:41:05

Vi piffar & puffar, på söndag är det första advent.
Familjen hade planerat att gå på skyltsöndag i Sundsvall men då vi ännu är förlylda stannar vi hemma & kurerar. Statsar på julmarknaden på Norra berget nästa helg istället.
I helgen ska det bakas lussekatter. Mjau, vad mysigt att det snart är jul!



Sköna söndag
Postat:2010-11-21 Klockan:21:49:06

Halsont, både jag och "C" är på väg att bli sjuka. Till middag blev det en stark Chili con Carne, kanske kan den hjälpa till att döda bakterierna!? Annars har vi tagit det så där lagomt lungt som man nu kan när man har 2 små vildingar hemma.

Häromdagen hade Wille ont i benen. Jag frågade om han hade gjort illa sig men han fortsätter att säga att han har ont i benen. Jag frågar om han har ont för att han slagit sig eller om han har ont där innuti & klämmer på benen. "Nej, mamma jag har ont i musklerna."
Min lilla 2-åring har minsann ont i musklerna.
Jag gissar på växtvärk!? Vad tror du?

Bjuder på lite mysiga bilder på vildingarna

Så här ser Oscar ut när han gör pruttljud, vilket är ganska ofta.


Super mysiga Wille


Tok Oscar


Finaste prinsen


Och finaste Oscar, som har slagit huvudet i bordet minst 5 ggr idag


sötklimpen


Snömuffins
Postat:2010-11-20 Klockan:13:26:36

Skottat snö. Byggt en snökoja till Wille. Ätit Willes snömuffins. Åkt spark.
Nu sover Oscar i vagnen & Wille äter köttbullar. Jag dricker en kopp kaffe & bloggar. Känns skönt att ha varit ute idag.

Recept på snömuffins:
1 sandlådekakform
fyll med lika delar snö
färdigt!











Vissa dagar
Postat:2010-11-15 Klockan:16:48:37

Vissa dagar är vissna dagar.
Förmiddagen idag var bara bra, jag var ute i snön med Wille. Oscar satt i vagnen i Voksipåsen och tittade på en stund, sedan gnällde han lite för att sedan somna. Först skottade jag & Wille snö, sedan åt vi clementin och avslutade med att susa ner för en backe i pulkan några gånger. Vi skulle gå in och äta mat men istället somnade Wille, så han och Oscar åt inte lunch förrän kl:15.
Nu på eftermiddagen så har jag inte lust att göra någoting. Så känns det vissa dagar....

Gotland = hem
Postat:2010-11-07 Klockan:00:56:48

Mamma jag mår inge bra sa Wille idag vid frukostbordet. Usch vad hemskt det var att höra det. Jag frågade hur han menade och om han mådde illa, hade ont i magen eller så. Då säger han att han inte mår bra hemma. Då liksom sticker det ju nästan till i hjärtat på mig. Men vad menar du med det? Han upprepar flera gånger att han inte mår bra hemma och så säger han att han vill vara hemma någon annanstans. Jag känner mig lite nervös & rädd. Vad menar han? Sedan säger han att han vill åka hem till Gotland.
Han är 2 år & vill flytta tillbaka till Gotland!
När vi sedan lite senare är ute för att få honom att sova middag i vagnen så frågar jag vart vi ska gå, då tycker han att vi kan gå till Gotland. Jag förklarar för honom att det är långt dit, vi kan inte gå med vagnen till Gotland. Först måste vi åka bil jätte länge och sedan båt.

Jag funderar ju såklart en hel del vad han kan ha hört, har någon av oss föräldrar sagt något i telefonen eller så. Har vi pratat med varandra så han kan ha hört. Hur kan det bara komma sig att han säger så nu? Vi har ju bott här ett tag nu... Ingen av oss har sagt att vi inte mår bra hemma. Fast om sanningen ska fram så har vi ganska trist i mellanåt. Det finns inte så mkt att göra & vi längtar ju hem en del. Men så illa är det väl inte. Jag menar vi har ju varandra.
Men...
Vad tror ni?

Mammakroppen
Postat:2010-11-07 Klockan:00:27:04

Jag har äran att presentera mammakroppen, en lång historia efter 2 graviditeter. Den nakna sanningen. Redan då Wilhelm var 6-7 månader fick jag veta att jag var gravid igen. Oplanerat planerat! Vi ville ha barn tätt.
Min kropp hade just börjat att återhämta sig efter första graviditeten men jag hade ännu 6 kg kvar att gå ner. Jag hade ont i slutet på första graviditeten, foglossning. Andra gången så kom bäckenbesvären mycket tidigare, var mer påtagliga och än mer smärtsamma.

Kroppen innan graviditeterna, det var ungefär här det började. Hello Vacation!


Ett år senare
Första graviditeten - Big belly


Ut kom den sötaste. En kille, jag som hade varit nästan säker på att det skulle bli en tjej. Men det blev en helt underbar prins!


9 månader senare, gravid på nytt i vecka 10 eller 12 tror jag.


Beräknad förlossning var 15:e Feb. Så här såg magen ut i Januari, en månad innan förlossningen, som startade 20/2 2010. Januari 2010 (andra graviditeten) jag vägde nästan 90 kg, 87 i alla fall.


Ut kom den här godbiten som pekade "fuck u" (kolla in fingret) till världen & föddes med "segerhuva", dvs föddes i fosterhinnorna. Vattnet gick inte förrän han var ute. På bilden har han hunnit bli 2 månader.


Den andra förlossningen blev en otrolig kick, ett startskott som gjorde mig otroligt sugen på allt! Jag stegade glatt från förlossningsrummet till mitt rum på BB, nyförlöst med min baby i famnen. Åkte hem redan nästa dag. Och jag måste bara nämna att jag & "pappa C" var ett sånt jäkla bra team den här gången.
Då kan vi tala om kontrast då jag efter första förlossningen var nästintill sängliggande i 3-4 dagar. Då var jag trött, hade ont och ville inte alls möta världen, bara få vara med min familj (i en liten mysig bebisbubbla).

3 månader efter förlossningen sisådär 17 kg lättare. Promenader plus ett & annat yogapass när barnen sov middag. Jag kände ännu av lite bäckenbesvär & gjorde en hel del knipövningar då jag hade känningar som gjorde mig livrädd att få framfall (vilket jag lyckligtvis inte fick).


8 månader efter förslossningen. Nu har jag blivit lat och tränar bara 1 gång i veckan, ibland 2. Än är magen sladdrig men jag har ännu hopp om att trimma mig slankare.
Satsar på beach 2011. Vem är med mig?


Visst kan det vara tråkigt att tala om & visa upp kroppen. Men aj så nyttigt speciellt för mig, att acceptera sig själv precis som man är. Genom att visa upp mig själv så hoppas jag att också andra vågar. Vågar vara stolt. Var stolt över din mammakropp, den kan göra underverk. Självklart är det som finns under ytan, den du är som person det mest värdefulla, glöm inte bort det. Och om du nu tappar bort dig i allting så är det aldrig försent att hitta rätt, rätt för dig.

Den här hösten har jag sett till att jag har en aktivitet 1 gång i veckan, då tar jag bilen och sticker iväg och gör någonting som jag tycker är kul och pojkarna är hemma med pappa.
Den här veckan bokade jag sovmorgon till mig själv, 1 dag i veckan, varje vecka.
Det känns bra för mig.

Resan började redan 2006 då vi började att planera bebisverkstan. Ett plus på nyårsafton 2007 förändrade våra liv. Nu är vi här & nu med 2 små killar som fyller & förgyller våra liv & varje dag med kärlek & bus och galna upptåg. Visst är det jobbigt ibland (men sånt är livet & dessutom så väljer man ju faktiskt själv precis hur, det är ju faktiskt en själv som styr) men om man tänker efter aj så värt det. Vi började som 2 & nu är vi en hel familj på 4. Visst är det fantastiskt! Just Great!