Wilhelm = korthårig
Postat:2010-04-26 Klockan:20:43:59

Wilhelm har fått ny frisyr & det är kort. Såg en artikel i tidningen Vi Föräldrar på en tuff pojkfrilla & gjorde ett försök som slutade med att vi fick plocka fram klippmaskinen. Jag kan inte sluta att titta på honom det är så ovant att se honom i så kort hår. Men det är ganska skönt med kort hår, fastnar inte lika mycket mat i håret nu & vi slipper tänka på att borsta håret varje morgon.

Här följer några bilder från helgenFarmor kom på besök, lagade lördagsmiddag & dessert till oss.
Det var både trevligt & gott!


Oscar & farmor


Söndagmorgon - alla killar i soffan


på väg, ut

Liten med magknip
Postat:2010-04-23 Klockan:23:12:00

Jag oroade mig över Oscars missnöje förra helgen så jag ringde till mig en extra vägning på BVC i tisdags. Jag passade också på att prata ut lite med BVC-tanten då allt kändes så jobbigt efter skrikhelgen. Nu är det ny helg & killen har varit gladare i veckan & just nu sover han, så jag har fått ladda upp batterierna igen. På BVC kom vi fram till att det antagligen är magknip som lillkillen lider av. Jag fick lite repitition av babymassagen & tips. Något som fungerat super bra är att pressa Oscars ben mot hans mage & hålla kvar i 4 sekunder, släppa & upprepa några gånger. Kaboom! Släpper på lite gaser i lillmaggen.

Hur kunde jag vara orolig för den här lilla tjockisen?Wilhelm tycker inte det är så super roligt med all amning, men han är jätte duktig & pysslar oftast på egen hand eller kommer med en bok så vi kan läsa samtidigt. Det händer ju att jag försöker leka samtidigt som jag ammar men det blir oftast inge bra. Det bästa är att amma klart & försöka lägga bort lillebror så att Wille kan få 100%. Wilhelm vill ha uppmärksamhet & han vill vara med sin mamma mer än vad som är möjligt alla stunder. Men han kramar & klappar fint på lillebror för det mesta. Men ibland blir han lite hårdhänt eller gör saker som är farligt & opassande som att försöka lägga sig på lillebror eller rulla på honom. Wilhelm såg nämligen att lillebror kan rulla från mage till rygg & mamma (jag) tjöt till av förtjusning! Jag skrek till pappa "C" - men kolla vet du att han kan rulla från mage till rygg redan!
Såklart att storebror inte vill vara sämre, han kan också rulla. Så han ska alltså rulla precis samtidigt helst på samma plats som lillebror. Så nu när lillebror ligger på en filt på golvet så kommer Wille & säger "rulla, rulla" så jag får skynda mig att rädda lillebror från att bli krossad. Försöker att förklara för Wille att lillebror är liten, han tål inte lika mycket som pappa & barnen på dagis. Men Wilhelm är för liten, han förstår inte riktigt vad allt som jag försöker säga betyder & han förstår inte alls vad det skulle få för konsekvenser.

Jag tror jag ska dö av oro i de ögonblick som han är på väg att sätta sig eller lägga sig på lillebror. Jag springer, jag har skrikit någon gång, man gör det liksom av oro i all hast. Och Wille tittar på mig med sina glada & busiga ögon. Jag säger med allvarlig röst "nej Wilhelm du får inte INTE INTE sitta på lillebror!" & Wilhelm säger "neeee" & försöker slingra sig från mitt grepp. Efter en sån incident måste jag kolla hela tiden så inget händer igen. Jag går ut lite snabbt till köket, sedan smyger jag & kikar på killarna, då sitter Wille & leker med duplo. Jag går tillbaka till köket sedan kollar jag till dem igen, då klappar Wille på Oscar. Jag går in & berömmer honom, säger "åh, vad snäll du är mot din lillebror". Wilhelm tar tag i lillebrors fot & killar "killekillekill". Killar du lillebror? frågar jag "Aaaa" svarar Wille.

Gullungar
Postat:2010-04-23 Klockan:20:41:11
Dagarna susar förbi
Postat:2010-04-20 Klockan:20:39:33

Dagarna susar på & bloggandet ligger på hyllan. Oscar är inne i en skrikperiod på em/kväll & på dagarna är det nästan alltid fullt upp. Tror att lillkillen har ont i magen i kombination med att han är en liten mammagris.
Finns lite bilder i kameran som jag lägger upp när jag inte har en skrikande bebis i knät.
Var på utvecklingssamtal på dagis & Wille är ju bara för bra! Det är aldrig nått problem när det gäller Wilhelm, säger fröknarna. Han är en glad kille & fast han är så liten så har han humor! Så roligt att få höra så mycket positivt om våran älskling, tummen upp för det!

Ett nytt ord
Postat:2010-04-15 Klockan:23:04:01

Haha! Igår sa Wille bajs! När pappa kom hem från jobbet berättade jag att Wille lärt sig ett nytt ord, han sa bajs & vi skrattade. Det är så kul med nya ord och ganska skoj med ordet bajs också tycker jag.
I förmiddags ville han inte ha vatten, som han alltid annars vill ha. Han ville ha te. Dagens nya ord, te!

Idag
Postat:2010-04-13 Klockan:21:59:13

Idag kom vi inte iväg till dagis för Wille ville INTE, han ville inte någonting.
Oscar ville bara amma & vara i famnen.
Wilhelm har hemsk hosta på nätterna så kanske att han blir trött av det, man vet ju inte hur han mår egentligen. Önskar att man kunde fråga & att han kunde svara, i alla fall på såna viktiga frågor. Han ville inte till dagis igår heller, gäspade & gnällde när jag skulle gå. Idag fick han alltså vara hemma, jag orkade inte fajtas med honom. Svårt att veta om han testar & trotsar eller om det beror på att inte känner sig 100. Vi har i alla fall haft en härlig dag med mycket gråt & skrik.

På eftermiddagen knallade vi dock iväg till stan (försökte att bryta mönstret)fikade med Clara & Malena med barn. Fikan på bibblan gick bra, dock lite snabbfika för våra buskillar ville läsa bok. De busade omkring på bibloteket & vi gjorde vårt bästa för att hålla ordning på dem & alla böcker som de kom släpandes med.
Clara ska ha sitt andra barn i sommar & se så fin hon är!

Clara MontazamiWille fick nya skor som han ska ha på dagis, han har nu storlek 24!
Oscar sov som tur var hela tiden vi var på stan, så skönt!
Och igår sprang jag 3 km! Fatta att jag inte sprungit sedan vårruset 2008 & då var jag ju gravid & gick mest.... tycker egentligen det är skit tråkigt att springa men det var faktiskt lite kul att springa med sambon, vi gjorde liksom nått ihop utan barn. Kändes nästan kriminellt att åka bil utan barn. Haha! Och att få röra sig utan barnvagn, skönt! Efter rundan fick jag en kick & mådde skit bra. Trodde jag skulle dö av trötthet, men tvärtom alltså. Barnens farmor, Lisa, var barnvakt. Tack snälla du, utan dig hade det dröjt länge innan de 3 kilometrarna skulle blivit av.

En ny vecka
Postat:2010-04-13 Klockan:20:34:56

Efter påskhelgen har ännu en vecka passerat. Jag vet inte vad vi har gjort den här veckan. Promenader & ett misslyckat försök med att göra chokladtryffel med passionsfrukt. De går att äta men jag måste rådfråga en expert angående ett moment i processen. Jag fick liksom inte ihop allt till en fin smet utan det skiktade sig, jag hällde då bort det "fettiga". Men vad kan ha gått fel? Smälte jag allt för snabbt? Skulle jag blandat & väntat längre?

Chokladtryffel med passionsfrukt
ca: 25 st (recept från Buffétidningen)

200 g mörk choklad
2 tsk honung
2 msk från 2 passionsfrukter
25 g smör
1,5 dl grädde

+ kakao att rulla i

Hacka chokladen grovt
Gröp ur passionsfrukterna & ta 2 msk
Lägg allt i en kastrull (utom kakaon)
Låt allt smälta samman långsamt, rör då & då
Låt stelna i en bunke i kylen ca:4 timmar
rulla till kulor eller ägg
ställ tillbaka i kylen i ca: 15 min
rulla i kakao
Lägg i burk med tätslutande lock, förvaras i kylen


Fler söta bilder från förra veckan
Hästgänget, från vänster jag & Thor, Johan & Ramona, Louise & Diablo, HarrietPåskhelg
Postat:2010-04-06 Klockan:21:04:17

Påskhelgen har varit super härlig med fint väder nästan varje dag. Vi haft stor främmande från Sundsvall, nämligen min syster med familj. Gissa om Wilhelm varit lycklig som har fått full uppmärksamhet hela tiden, varje dag och lilla Oscar har haft massor med varma famnar att välja på. Två nöjda & glada killar alltså!
Hoppas du har haft det lika gött som vi!

Här kommer lite påskbilder

Wilhelm & Oscars fina kusiner
Elsa & Agnes


Premiär på glassbarenVi mumsar glass


Wille är djupt koncentrerad


Efter glassen blev det en promenad genom stan


Kusinträff på baggen


Oscar vägrar vagnen


Oscar är lika färgglad som ett påskägg


På påskdagen åkte vi ut på landet