mela kött
Postat:2010-05-29 Klockan:23:02:19

Idag har jag ridit med svägerskan & det var så kul! Men hon kom ens inte ihåg sist hon red så hon blev lite rädd i början, men vi kom iväg & under ridturen blev hon allt tuffare. Vi skrittade, travade och var iväg i en hel timme! Efter ridturen klappade vi på de små hundvalparna, så söta. Fast inte lika söta som mina människobebisar såklart!

Innan jag åkte till hästarna, vid 10, så kom jag överrens med barnens farmor att hon skulle lämna barnen här hemma med pappa efter de ätit lunch. När jag kom hem vid 14-tiden så var inte mina barn hemma. Pappa "C" visste inget, vi ringde till farmor men hon svarade inte. I mitt huvud spelades det ena scenariot efter det andra upp, jag trodde bland annat att hon inte kunde svara för att Oscar grät otröstligt. Eller så hade något hemskt hänt. Jag började få lite smått panik. Efter en kvart då jag var på väg hem till henne så svarade hon glad i hågen. Hon å Wille bakade muffins & Oscar hade varit super nöjd hela dagen. Tala om att jag chockades på ett positivt sätt, det är ju bättre än det kan vara. Helt otroligt bra! Phu! Farmor hade inte hört telefonen & trivdes så bra med barnen så hon hade inte tänkt på att hon kanske skulle ringa. De hade liksom fullt upp!
Jag blev bjuden på fika, hembakade muffins & kaffe, pappa "C" kom och gjorde oss sällskap också. Ikväll har vi ätit  kött & potatis å Wille ville ha "mela kött!".

Visst ser det ut som om han får bruna ögon!?
Men kanske inte lika mörka som sin pappa.


Wille å fammo!


Wille å Oscar




Glad!




Galet snabbt
Postat:2010-05-28 Klockan:22:38:30

Veckan har varit bra & nu är det helg igen. Galet vad snabbt tiden går!
Snart fyller väl sönerna 18 & flyttar hemifrån, usch hemska tanke.

Imorgon drar jag & svägerskan iväg på landet och rider. Vi ska gosa lite hundvalpar också, det är schäfer/labradorblandning & de har precis öppnat ögonen. Det blir en barnfri förmiddag och det är första gången jag åker iväg en lite längre stund ifrån lilla Oscar. Lite nervöst.
Den här veckan har jag gjort en hel del, jag har:
- storhandlat på Ica Maxi
- tränat på träningscenter, 2 ggr
- dammsugit & torkat golven
- träffat 3 vänner med barn, vid 2 olika tillfällen

Jag har gjort en hel del annat också men
det är det här som känns extra bra, att man liksom har det gjort.
Så nu kan jag fira helg
nöjd & belåten över den gångna veckan.

Något tråkigt..
Tyvärr så dog min farmor igår men hon har varit "borta" länge. Men så länge hon fanns i livet så hade man ändå en farmor, nu är hon borta på riktigt & jag sörjer den farmor som hon en gång var. Den som jag tänker på när jag tänker på farmor. Må du vila i frid!

Nu saknar vi morfar
Postat:2010-05-22 Klockan:21:53:40

Vi har verkligen haft det härligt med min pappa, barnens morfar alltså. Han är duktig på allt, så nu skiner diskbänken som aldrig förr & våra magar är mätta & vi är belåtna. Han är välkommen tillbaka så snart han vill & kan!
Oscar var på BVC igår & vaccinerades, fick en spruta i varje ben. Det nya vaccinet skyddar mot lunginflammation. De kan ju bli lite extra griniga efter vaccinet så igår fick han en alvedon & sov hela natten.
Här kommer några bilder på pojkarna.






morfar
Postat:2010-05-20 Klockan:11:36:14

Min pappa kom hit på besök, kom i tisdags & stannar tills på lördag. Gissa om Wille är lycklig!? Vi har haft lilla julafton varje dag. När morfar kom hit hade han bilen full med leksaker från kusinerna & killarna fick varsin nalle från morfar. Igår var vi på stan & då fick Wille en ny boll. Morfar busar & leker så bra med honom.
Men Wilhelm har knappt sovit någon middag sedan i helgen & idag då vi kom på klapp & klang (sångstund i kyrkan) då klappade han ihop, kan man säga. Han grät & grät så vi var tvugna att gå hem, han var helt slut. Vi fixade till lite välling på vägen & nu sussar han gott i vagnen. Det är strålande väder, sommar & morfar är och golfar just nu.

Grillpremiär i regnet
Postat:2010-05-15 Klockan:23:23:54

Vi (hela familjen & svärmor/barnens farmor) hade grillpremiär ikväll, i regnet. Var kanonväder hela dagen ända tills vi skulle grilla. Maten var god i alla fall, potatisgratäng & fläskkarré med sallad och olika såser.
Tidigare idag knallade jag till stan med mina snälla små barn, gick hemifrån strax innan 12 & kom hem igen vid 16.30 cirka. Inte något gråt eller skrik från mina barn på hela dagen. Ikväll övernattar Wille hos farmor så jag & "C"är ensamma hemma med våran lilla bebis. Imorgon ska jag jobba 1 timme, massera på en hotellanläggning.
Jag har nämligen en bärbar bänk här hemma så det är bara att ringa så bestämmer vi en tid och så kommer jag hem till dig/er & masserar. Men mina snälla barn får såklart stanna hemma, då!

Mina snälla & fina barn






Wille vill klappa fåglar i Almedalen.

Lillebror sover länge
Postat:2010-05-13 Klockan:10:39:48

Wille vaknade stax innan 7 idag, lillebror vaknade, var glad en stund, sedan blev han grinig & somnade om snabbt igen. Nu har lillebror vaknat igen, båda killarna har blöjorna fulla med kiss så nu vet jag vad jag ska göra. Wille ska snart äta gröt. Senare idag ska vi luncha på stan med 2 kompisar till mig. Ska bli skoj att träffa Ullet för det var verkligen länge sedan, hon har bosatt sig i huvudstaden. Ska bli skoj att träffa Rosie också, hon har flyttat ut på landet & vi ses väldigt sällan nu. Ikväll ska jag/vi hänga med min svärmor & svägerska. Tjohej!
Måste komma ihåg och handla på vägen hem från stan för nu tog toapapperet slut.
Himla tråkigt väder idag, grått & regnigt. Men Wille älskar att vara ute, han är lika glad vad det än är för väder! Han hoppar glatt i alla vattenpölar.


Nätshopping på låtsas
Postat:2010-05-12 Klockan:22:36:11

Jag nätshoppar på låtsas, jag går alltså in på en sida på nätet & fyller en shoppningbag med massa kläder, sedan sållar jag bort plagg för plagg & stänger ner skiten.
Varför?
1. Det ger mig sysselsättning.
2. Det är ganska skoj, lite som att fönstershoppa i soffan.
3. Det är ekonomiskt.
4. Det får mig att inse att jag behöver egentligen inte ens hälften av det jag i första anblicken tror att jag vill ha.

Men visst är det lite konstigt?
Googlade lite på det och som vanligt så är jag inte ensam, tvärtom verkar det som om "nätshopping på låtsas" sysselsätter en hel del andra......

Med faster
Postat:2010-05-11 Klockan:23:02:53

Nu har faster med vovve flyttat hit! Wille älskar när Svante kommer & hämtar honom från dagis. Då hinns det inte med att krångla när kläderna ska på eller då vi ska gå ut ifrån dagisgården. Allt går som en dans!

Trist med viktbloggar!
Postat:2010-05-10 Klockan:22:38:48

Det är ju så tråkigt att viktblogga men just nu är jag så irriterad. Hade gått ner yttligare 3 kg efter de där 9,5 som försvann på direkten efter förlossningen. Festade till det lite med gott samvete i helgen, en godispåse & lite chippa. Kliver på vågen - ny vecka, då har jag gått upp 2,5 kg av de här 3 kg som jag kämpat med i 8 veckor. Känns så surt å orättvist. Offentligör mitt lilla problem, vill komma i form till sommaren! Fortsättning följer!

Potträning & papegoja
Postat:2010-05-08 Klockan:22:03:59

Wille har redan börjat med potträningen här hemma. Idag var det giraffen som tränades av Wille själv! Wilhelm börjar visa lite mer intresse för pottan & idag ville han sitta på både toan & pottan efter maten, inte för att det hände någonting men det är väl ett steg i rätt riktning kanske. Den här veckan har han också lagt till med ett nytt ord nämligen papegoja!

En liter strösocker
Postat:2010-05-07 Klockan:22:23:36

Bombar på med min bildblogg. Kan själv inte få nog av mina fina killar, njuter av dem så gott jag kan. Men igår var jag en hemsk mamma som vrålade så att Wille blev rädd för mig. Ibland blir det bara så fel. Jag lackade ur rätt så rejält då han satt gladeligen & skakade ut en liter strösocker i soffan i vardagsrummet. Vilken tur att härliga pappa "C" tog lilla Wille i handen & tog det hela på ett mer pedagogiskt sätt. Tur att man är 2 ibland! Tack kärleken!

Ikväll är jag dock ensam med killarna & självklart så är det just då som de båda ligger & sussar gott. Så typiskt! Händer typ aldrig när min kära "C" är hemma, nej då ska Oscar vara i mammas famn precis hela tiden ända tills det är dags att lägga sig i sängen. Väl i sängen ska det snuttas & mysa, så jag & "C" har inte mycket egentid. Men vi vet ju att det Är så den här första tiden & jag vet att jag kommer att sakna det. För det är ju så mysigt!

Igår bakade jag & Wille kanelbullar, jag joggade med vagnen. En bra dag med andra ord!
Idag sov båda killarna middag samtidigt, jag yogade & hann sova en stund. Skit bra dag!

Så mig går det ingen nöd på. Så som det känns just nu så får tvåbarns chocken stå för någon annan.
Men visst finns det dagar!
Som häromdagen när jag skulle fixa mat lite snabbt, barnen grät & jag stämde in med lite låtsas gråt & bad dem att gråta lite mer & lite högre. Sedan utbrast jag "åh vad härligt, det är ju som på ett riktigt dårhus här."

Här kommer bilderna

En nöjd kung Oscar


En missnöjd kung Oscar


En ledsen kung Oscar


En glad kung Oscar


Prins Wilhelm & kung Oscar


Prinsen
lite blå i pannan, halkade & slog i pannan i tv-möbeln idag


Ute i kylan


Med mamma (i nyfärgat hår) & bollen

Härliga vårbilder, Wille
Postat:2010-05-05 Klockan:13:44:46

Här kommer lite vårbilder på Wilhelm

Vi hittade en mysig lekplats bakom huset där faster Jenny flyttat in!


Det gäller att koncentrera sig


Wille lagar lite mat & gör kaffe till mamma!


Drop in kaffe på dagis igår, här är vi på väg ut


Så här fint ät det på Willes dagisgård


En lycklig Wille




På väg hem


Plockar en vitsippa


En tusensköna


Jag & Wille


Wille i sin snygga sjal