Dilemma
Postat:2010-10-31 Klockan:22:56:02

Just nu har jag ett dilemma.
Plugga, jobba, starta eget, stjäla pappadagar!?
Hade varit gött att vinna på LOTTO.
Eftersom pappa "C" pluggar & snart har praktikperiod så betyder det att familjen måste anpassa sig lite. Känns dumt att skola in barnen på dagis för 3 månader för att sedan få sluta och flytta för att börja på dagis på annan ort i 6 månader för att sedan flytta igen.
Så om barnen ska vara hemma, då är plugga på distans eller jobba några dagar i veckan ett bra alternativ.
Hm... Jag tänker så det knakar & den 5:e ska jag prata med en studievägledare. Ev. blir det några kompletterande kurser på VT för att sedan jobba i sommar, förhoppningsvis på Gotland och kanske blir det beteendevetenskap på distans hösten 2011 eller så blir det jobb, jobb i Norrland. Kanske startar jag ett eget företag inom friskvård. Why not!
Det är en ny sits det här, att befinna sig på ny ort & vara på väg bort (hem) för att sedan landa någonstans i närheten igen. Men ingenting är säkert utan det beror helt på vart "C" får praktik, hoppas det blir på gotland, barnen står i dagiskö & jag har koll på arbetsmarknaden. 
Kommer vi att hitta ett bra boende efter sommaren, då vi funderar på Sundsvall tillfälligt, tills "C" är klar till sommaren 2012. Läskigt att inte veta vart vi ska bo, vad jag ska göra, vart barnen ska gå på dagis å så där.
Men jag ser en ljusning där borta, snart kommer nog allt att falla på plats.


Jag tänkte på det idag, vilken tur jag har som har 2 så fina pojkar. Fan va bra det känns!
Svampbody
Postat:2010-10-26 Klockan:21:47:05

Såg en flicka på öppnis idag som hade den här gudomliga bodyn på sig.
Lindex Shop Online - Body
Nu är det så att just den färgen var slut på Lindex Online shop så jag beställer den här rosa till Oskis. Sedan blir det en overall också.

Lindex Shop Online - BodyLindex Shop Online - Overall
källa: Bilder från Lindex Shop Online

Min goding
Postat:2010-10-17 Klockan:22:58:09

Hoppas alla haft en bra helg!
Vi har haft det gott, i lördags fick vi njuta av solen till & med. Dessvärre låg frosten kvar halva dagen, nu är det dags att lägga på vinterhjulen.

Här kommer en bild på en av mina godingar.

Lördag
Postat:2010-10-16 Klockan:13:27:30

Kollade på Idol igår, jag tycker det finns många bra med den här omgången. Jag gillar Alice hon har en stark röst & är så söt, Daniel allra mest efter hans Radiohead framträdande & Jay efter han sjöng Nirvanas låt igår. Sedan gillar jag jazztjejen & Olle & Geir, ja jag gillar nog alla som är kvar nu utom Weise.

Klockan är 13 & alla sover, utom jag då. "C" & killarna snusar gott i sovrummet. Så nu ska jag passa på och göra lite yoga. Idag är det inte mycket på tapeten förutom att handla lite käk & umgås med familjen, glo lite tv ikväll.
Vi laddar inför nästa helg, då ska jag slå klackarna i taket för "C", eftersom han fyller år på onsdag. Jag tror att jag ska lämna bort Oscar hela natten den här gången (sist hämtade vi upp honom kl: 03). Undrar om han klarar sig utan sin mamma en hel natt!? Klarar jag av att vara utan honom?

Uppdatering ang. Oscars utveckling
Oscar 8 månader (snart)
Sitter själv
Ålar sig fram
Gungar på alla fyra i krypställning
Ställer sig upp, med hjälp av möbler

Friday I´m in love
Postat:2010-10-15 Klockan:14:24:53

Ville bara att killarna skulle sova middag förrut och nu sover de ute i dubbeldäckaren. Men vad trist & tråkigt allt blev. Vad gör man nu?We love ÖF
Postat:2010-10-12 Klockan:21:12:40

Har haft en super bra dag med killarna på ÖF (öppna förskolan). Oscar var så glad att vara där att han vevade med ben & armar, tjöt förtjust & skrattade. Wille trivdes också, men mer på en 2-årings villkor. 
Jag pratade träning med lite mammor & har nu fått med mig en tjej på bellypowerträningen på måndag. Och i december börjar jag på zumba. Heja mamma!
På måndag har de föreläsning om bilbarnstolar på ÖF & de kan även kontrollera stolarna i bilen. 8 av 10 barn sitter fel! Det är ju katastrofalt!

Eventuellt, eventuellt spenderas sommaren på Gotland. We love.Leker
Postat:2010-10-11 Klockan:15:33:15

Prins Wilhelm & kung Oscar, lördag eftermiddag.

ett litet risgryn
Postat:2010-10-11 Klockan:11:52:04

Nu har den tittat fram, Oscars lilla tandsing!
Liten som ett risgryn på vänster sida, nere.
Om 9 dagar blir han 8 månader...rörigt
Postat:2010-10-08 Klockan:17:34:36

Idag har vi haft besök av rörmokaren. Jag som hade dammsugit, nu ser det ut som skit igen.
"C" & Wille har åkt på byn och jag hamnade framför datorn, men Oscar leker inte så bra själv. När Wille är hemma är han en sån glad kille men nu gnäller han friskt. En amningspaus lär få han på andra tankar.

Igår ställde sig lillsorken upp på fötterna, med stöd av dammsugaren. Att ställa sig upp är också något han testar med hjälp av tvättkorgen, spjälsängen och det mesta som finns till hands. Jisses!
Ikväll kommer en polare till "C" på besök. Äntligen! "C" som haft såm längtan efter en polare med samma intressen som honom. Här i krokarna är det mest fiske & jakt som gäller. Den här helgen däremot lär färgas av film, data &  kampsport.

I dammsugartagen, Oscar står på knä! (Försökte fånga en bild på honom stående men icke...)


Här dreglas det friskt. Tänder på G!


Inte så lika som bär
Postat:2010-10-04 Klockan:21:09:46

Inte så lika som bär, men absolut godare.


Oscar                                   7 månader                         Wille

Bilder & så
Postat:2010-10-01 Klockan:01:34:55

Älskar skorna! Nyskorna!

Eurosko

Kristallen, en gammal favorit får nytt liv i barnrummet!


Frukostdags


Vissa äter med inlevelse
hungrigt, intensivt & ljudligt (haklapp?)


Labantofflorna i skinn! Ett fynd från bytartdagarna.


Wille kikar efter sopbilen.


Har haft en härlig dag med solsken. Tvättade barnvagnen igår och idag tog jag fram nål och tråd & sydde lite på den (där det hade slitits så det hade blitt hål). Nu är den hel & ren igen. Kanske slipper jag höra "C´s" tjat om att man ska ta hand om sina saker. Visst är det väl så! Och ja, jag är slarvig. Han hade gärna fått ta hand om allting sånt, fix & trix. Men som den trogna medmänniskan som han är, så vill han liksom hjälpa till. Jag kanske blir mer ordningsam & ekonomisk på kuppen. Jag blir nog en hel del, vi växer & utvecklas. Jag, han & tillsammans.

Men ibland känns allt så rörigt, i kaos. Det är så många små saker som jag vill få att gå ihop. Men i det stora hela vad har det egentligen för betydelse. Det är inte alltid så lätt att sortera & rensa. Vad är viktig, vad vill jag bli, hur vill jag leva och alla dessa varför som kanske leder till nått bra till slut. *skratt*

När jag ammar blir jag så tokigt virrig & att ha 2 barn, tankarna landar på dem. En del pratar om att man liksom lever i en bubbla.
När bebisen precis är nyfödd, då är bubblan väldigt liten. Min bubbla är lite större, men jag är fortfarande i en bubbla. Saker runtomkring är inte alls så viktiga. Barnen är prio. De upptar en enorm space.
En del blir arga för att man inte bryr sig tillräckligt om vad som händer i världen. Det är nästan som att jag glömmer bort att världen existerar i den sköna bubbla som jag myser runt i. Visst upptar en del samhällsnyttiga  saker mitt intresse fortfarande, men nu under Oscars första år, då har jag liksom tagit föräldraledigt från det mesta.
Men jag kommer ihåg hur det var, där i mellan barnen, då jag mellanlandade i arbetslivet. Då kom jag snabbt tillbaka i livet, i samhället, ut från bubblan. Och jag kommer ihåg hur jag sörjde, hur kunde tiden ha gått så snabbt? Aldrig hade väl ett år gått så fort.

Lev i nuet & njut av livet!