Mina finaste
Postat:2011-01-30 Klockan:01:22:01

Har åter batteri i kameran. Yes!
Wille hade fått tag på en sax i veckan & klippte Oscar i fingret.
Som tur var gick det ovanligt väl. Men det blödde nått så in i.... Blod överallt!
Fy! Ångest & ont i mammahjärtat.


Oscar går! Pekar på lampan, säger mammamamma mamma.
Buuuu, Muuuu & vovvov


Killarna leker, Oscar med barbapapa & Wille med Ior


Sötaste Wille, idag ville han se på tojtojy= Toy Story


Ibland är det bäst att krypa ändå,
speciellt efter ett fall och då han drabbats av en plötslig mammalängtan

Oscar går
Postat:2011-01-21 Klockan:21:41:35

Vi saknar Wille.
Klockan halv fyra idag lämnade vi Wille till Johan (syrrans kille) och han skulle köra honom till mormor. Wille killen var på världens bästa humör, han ska bo hos mormor i helgen. Det kändes redan tomt att veta att han inte var med oss hem i bilen. Nu sitter jag hemma & det är konstigt att man kan sakna honom så mycket redan. Lilla Wille killen är ca:8 mil bort.

Oscar blev 11 månader igår, hurra för honom. Nu går han!
Oscar går! Oscar går ju, mamma! säger Wille.


Här kommer bilder från i veckan efter promenaden
Möt familjen
Postat:2011-01-14 Klockan:21:37:43

sockerfri
http://www.expressen.se/halsa/1.2290409/mot-familjen-sockerfri

Så här står det bland annat i artikeln:

Bli en friskare familj


Prova att ta bort socker
och skräpmat i tre månader och se hur ni mår. Ät ren mat, frukt och grönsaker. Lägg er aldrig senare än 22.30. Undvik att titta på tv sent på natten.

Gör en digital detox.
Förbjud tv, mobiltelefoner och dator 1-2 timmar om dagen. Prova och se vad som händer när det är helt tyst och ni måste umgås med varandra.

Aktivera er med barnen.
Spring, spela fotboll. Umgås som en familj. Som kvinna måste du släppa kontrollbehovet. Var inte en tjat-käring! Börja med dig själv innan du försöker ändra på någon annan.
Bild & text: Expressen

ide?
Postat:2011-01-11 Klockan:23:27:08

När man kikar på bloggen så kan man nästan tro att jag gått i ide likt björnen. Men det har jag faktiskt inte, jag tränar en del & imorgon börjar jag att läsa upp lite betyg på distans. Så jag har verkligen fullt upp!
Hur har du det?

Glada killar
Postat:2011-01-10 Klockan:23:31:34

Idag har killarna varit glada & matfriska. Det känns som det tog ett tag innan den där magåkomman försvann helt från vårat hus. Men om jag får höra något om "ont i magen" den kommande veckan, då får vi nog ta & kolla upp vad det kan vara. Senast idag sa Wille att han hade ont i magen, men det gick över väldigt fort & var precis innan lunch. Kanske att han kände hunger!?
Jag hoppas i alla fall att det hela är över nu och det med bums!

I bilen idag på väg från affären hör jag hur killarna sitter och babblar & fnittrar där bak. De hade liksom tagit kontakt med varandra & verkade på mycket gott humör. Här hemma innan maten lekte de jätte bra ihop, Oscar la sig ovanpå Wille & de båda skrattade sedan började de busa med varandra. Titt-ut under bordet & sen jagade Wille Oscar & tvärtom, krypandes.

Nu går Oscar! 2-3 steg några gånger om dagen. Han tar det ganska lungt & övar balansen för tillfället. Står många stunder & grejar & leker.
Besök & vilda bebin
Postat:2011-01-06 Klockan:00:17:31

Wille & Oscars farbror Tom & Faster Sofie & deras mamma Marianne har varit på besök hos oss i 3 dagar och 2 nätter. Vi har haft det super trevligt & mysigt. De är så lugna & varma allihopa, så de har liksom tillfört ett lugn här hemma. Vi tyckte det var ganska så trist när de skulle åka hem & Wille förstod inte alls varför han inte kunde få följa med dem hem. Jag sa nått i stil med att de skulle ändå gå i skolan när de kom hem så ingen kunde vara med honom, men han tycket att han kunde få följa med Tom i skolan. Haha! Så söt.

Inför besöket kräktes båda barnen ikapp & allt blev så nervöst, tänk om hela familjen skulle åka på "vinterkräk". Som tur är verkar det som om det var en mildare variant & än så länge har ingen av oss vuxna insjuknat.
Peppar, peppar. Vi har dock inte snålat på blåbärsoppa till barnen & handsprit till oss själva. Tvättmaskinen har gått varm. Nappflaskorna har kokats! Oscar♥ har varit en grinunge, en liten söt men besvärlig sjukling. Marianne tycker han påminner om Vilda bebin & det gör han verkligen.Jag ska starta upp med min träning nu igen efter den här kräksjukan & jag har hittat massor med fitnessbloggar som jag ska plöja igenom för att hämta inspiration till min egen träning. Jag kommer dock inte rapportera om det här på bloggen utan jag har startat ett träningskonto istället.

En fitnessblogg att häpna över.
Tänk vad massor med träning, rätt kost och så där.... kan göra!
A Fitness star


Hoppas livet lever gott med er alla där ute! So long!

Nyår
Postat:2011-01-01 Klockan:01:50:02

Gott nytt år!
Här kommer lite bilder från våran lugna familjekväll.
Hoppas alla haft en bra kväll.
Jag tycker Nina har skrivit det bra på sin blogg om barn & alkohol, kan säga att jag är av samma åsikt här.

Wilhelm


Gudagott
Kalventrecôte, blomkålspuré, blomkålsfrästa haricoverts, nöt (gremoletta?), rödvinsås


Oscar åt tills det var tomt på tallriken,
fast det mesta hamnade på golvet.


en febrig Oscar & morsan


Desserten: Creme Brylee


NyårsSnutten!


mäster kocken som skötte om både maten & mig på bästa sätt!