Lillebror & Wille
Postat:2010-02-27 Klockan:00:39:19

Lika som bär

Lillebror
Postat:2010-02-26 Klockan:12:00:39

Lillebror är namnlös. Men det lutar åt att han får heta Valdemar för det är det enda namnet som jag & "C" är överens om. Vi har ju haft Fedor som ett altenativ också men kan inte bestämma oss för om han passar att heta det. "C" har föreslagit Alexander & Lukas, vilket jag INTE vill att han ska heta. Jag har föreslagit Herman & Elmer men det gick inte hem hos "C".

Här hemma är allt bara gött! Wilhelm har valt att gå på dagis idag, han springer in & det är inga problem. En av fröknarna ville ta med Wille hem igår för han har blivit en liten goskille som kramas med fröknarna & vill läsa bok. Book! som han säger.

Vi har haft regelbunden viktkontroll på lillebror sedan han föddes & kurvan har gått stadigt neråt tills igår då han hade gått upp 70 gram, vilket är jätte bra! Så nu är lillebror på väg upp i vikt igen & verkar mer nöjd med livet. Idag sov vi ända till 7.30! Lyx!
Ammade såklart några gånger under natten, men kunde göra det liggandes, så både jag & lillebror somnade om snabbt igen.

Hela familjen tackar för alla gratulationer, blommor, choklad, sms & kommentarer! Vi blir så glada! Tack!

En lång kille!


En riktig snuttkille


kikar


Så här söt kan man vara när man sover


Nu är han här!
Postat:2010-02-24 Klockan:13:36:57

Lillebror
20/2 kl:17.34 tittade lillkillen ut, 4135 g & 54 cm lång.

En riktig Wille-kopia!
Förlossningen gick otroligt bra, så bra som det bara kan gå. Är så glad för att jag har fått uppleva något sådant.
Vi åkte hem väldigt snabbt, redan på första dygnet & första natten hemma fick både svärmor & "C" vinterkräksjukan. Måndagen var hemsk men nu börjar allt kännas väldigt bra igen. Som tur var så verkar det som om jag & barnen slapp åka på den hemska sjukan. Fortsätter dock flitigt med handspriten ett tag till.

Wilhelm vill hjälpa till med allt som har med lillebror att göra, han vill göra rent naveln & sätta på blöjor, klä på. När lillebror sitter hos mamma vill han gärna vara där & om lillebror kommer till pappa går han dit. Han vill helt enkelt vara där lillebror är, han vill vara med hela tiden. Han försöker klappa fint men ibland kommer det en del dumheter då han blir lite väl hårdhänt. Men det känns himla bra redan nu med två små i familjen. Det känns som om det inte var så länge sedan vi bara var 2 & nu är vi 4!? 4 st i familjen! Det är stort!

På BB
Wille träffar lillebror för första gången


Här med farmor


Idag

YES!
Postat:2010-02-18 Klockan:13:28:37

Ingen bebis ännu, men yes! för att en önskan har slagit in! Enligt svärmor som jobbar på en vårdcentral är besöksförbudet p.g.a vinterkräksjukan redan upphävt.
Gissa om jag är glad!

Annars så blev jag pang bom tok förkyld i tisdags, igår rann snoret konstant & jag nös hysteriskt. Idag har det lugnat av sig en aning. Wille är på dagis & springer av sig & busar. Och jag passar på och vilar mig lite.
Lillkillen som vaknade vid 6-tiden imorse! Synd att han har så morgontrötta föräldrar som inte jublar lika högt av glädje som han gör, över att det är morgon, en ny dag. Fy, mornar är inte kul!
Har fått höra att jag är mindre denna graviditet. Men det kan jag inte hålla med om. Jag väger mer, även om jag gått upp mindre. Naveln är typ "borta", den står nästan ut ibland. Och bristningarna... Men sf-måttet är detsamma i alla fall, det är 37 nu i vecka 40 & var det med Wille, sjönk sedan till 36 i vecka 41 eller 42.
Idag har jag gått 3 dagar "över tiden", även om man inte beräknas som överburen förrän i vecka 42. Ska ju inte haka upp sig på ett datum, men det är svårt att inte göra det. Vill gärna att den här förlossningen ska starta av sig själv & att det slipper bli som sist då jag blev igångsatt i vecka 42. Var glad & hoppfull tills i tisdags. I tisdags blev jag sur men nu försöker jag att inte bry mig så mycket. Bebis kommer ut inom en snar framtid, hur som helst.

Besöksförbud på BB
Postat:2010-02-16 Klockan:11:14:52

Besöksförbud på BB, även för papporna!?
Papporna får vara med på förlossningen men sedan måste de åka hem p.g.a. vinterkräksjukan.
http://www.gotland.se/imcms/41706
Fick information av MVC igår.
Jag blir så arg! Jag är så arg!
Det är ju helt sjukt!?
Kommer att gråta ihjäl mig när sambon måste åka hem.
Var beräknad till att föda igår & är nu på "övertid".
Idag ska jag sura & äta semla! Skit!

Alla hjärtans
Postat:2010-02-14 Klockan:22:00:18

Hoppas ni alla har haft en bra alla hjärtans dag!

Våran dag har verkligen varit super med familjebad, god middag & mys!

webcam
Postat:2010-02-10 Klockan:22:57:22

Wille ser sig själv i webcam!


Vi!Helgen är över
Postat:2010-02-09 Klockan:20:52:07

Så här såg söndagen ut, gå in & kika på buskillarna på Catti´s blogg. Vi hade en mysig fm tillsammans med Vincent & Catti. Efter lunch åkte jag & Wille på hästhoppning för att avsluta dagen hos min svärmor Lisa, alltså Willes farmor. Lisa bjöd på dessert, fruktsallad med nöt & youghurtdressing. Det var inte fy skam, utan mumma!

Pappa C kom hem från Thai boxningshelgen i Sthlm & jag lyckades knipa igen hela helgen, ingen bebis i sikte ännu. Idag är det dock bara 6 dagar kvar till beräknad förlossning.
Igår var jag med om ngt väldigt pinsamt!
Fick för mig att vattnet hade gått i badkaret! Ringer till förlossningen & även om jag inte läcker vatten så vill hon att jag ska komma in på rutinkontroll. Får ligga med ctg-kurvan i 15 min, blodtrycket kollas & jag blir tempad & allt ser bra ut. Läkaren som ska kolla om vattnet gått blir försenad då hon är på operation. Tror jag var på sjukhuset i 2 timmar... I alla fall så kommer läkaren till slut & hon känner efter hur bebisen ligger sedan gör hon en undersökning men konstaterar snabbt att det inte var vattnet som har gått. Hon kollar också hur pass mogen jag är, hinnorna är intakta, jag är öppen 3 cm, nej nästan 4 cm. Ingen kan dock säga när bebisen vill titta ut, det är tydligen vanligt att man som omföderska går öppen på slutet av graviditeten.

Här kommer lite bilder från lördag em. som spenderades på landet!
Här drar Harriet Wilhelm i pulkan & får sällskap av både hund (Paloma) & katt (Ture).


Wille var en riktig tuffing & red tillsammans med Louise på hästen Diablo.


I stallet fick Wille sitta på havrebingen bredvid den vita katten.

Får ingenting gjort
Postat:2010-02-05 Klockan:11:27:23

Wille är på dagis några timmar & jag ska städa inför helgen. Men just nu sitter jag framför datorn & får ingenting gjort. I helgen åker "C" till Sthlm, jag & Wille är ensamma hemma. Är nog lite nervös, tänk om förslossningen skulle sätta igång när "C" är borta!? Men varför skulle förlossningen sätta igång!? Nu när man bara går & väntar känns det som om det inte kommer hända något förrän tidigast midsommar.
10 dagar kvar!

Bm-besök
Postat:2010-02-01 Klockan:20:12:24

Idag har jag varit hos barnmorskan, hjärtljuden var låga som innan, de ligger på 120-130 nu ungefär. Tog bussen till sjukhuset vilket tog ca:45 min, besöket tog endast 15 min! Åkte sedan till stan & dreglade på lite bebiskläder, letade efter en bebisoverall på rean men utan resultat så pappa C får i uppgift att inhandla en overall då jag ligger på BB. Ifall det nu mot alla odds skulle vara en tjej då vill jag ha en mer "tjejig overall" & ingen neutral.
Sedan tog jag bussen till Willes dagis, hämtade honom men hade ingen lust att gå hem. Ville bara sätta mig & dricka en kopp kaffe, kanske med lite sällskap. Så vi gick till öppna förskolan Myllan. Det var himla trevligt där idag, jag pratade med några tjejer & Wille lekte för fullt. Vi fikade både macka, frukt & Wille fick dricka youghurt och jag fick mitt kaffe.Det hände något läskigt på vägen hem från stan till dagiset, bussen körde PÅ en kille på busstationen! Killen (i 15-års ålder) sprang ut mitt framför bussen utan att se sig omkring (han hade huva på sig), jag såg vad som skulle hända & busschaffören bromsade skit sent. Han bromsade men gled, i väldigt låg fart men ändå. PANG! Killen försvann under bussen men reste sig ovanligt snabbt & verkade sur på busschaffören. Jag hör busschafören säga "tack ska du ha!". Killen haltar iväg mot sin buss som han hade så bråttom till fast det var lång kö!? Chaffören kör vidare, vi i bussen är lite chockade. Jag & 2 andra kvinnor börjar att prata högt & med varandra. Men herregud, oj vad läskigt, vad konstigt ska inte chaffören prata med killen, jag hade gjort det i alla fall, men stackars kille, han kanske får bestående men, han kanske behöver vård o.s.v.
Läskigt! Och dumt av chaffören att inte ta sig tid att kliva ur bussen för att prata med killen!