blipp
Postat:2009-04-29 Klockan:21:48:13

Att vara medlem i blippblippklubben på Ica Maxi är inte alltid så kul. Som ikväll när jag råkade ut för en avstämmning med en aldeles för trött Wille" klockan past bedtime". Suck.
Nått som piggar upp är i alla fall Dead by April med låten Losing You.

Söta
Postat:2009-04-27 Klockan:20:21:07

Wille står upp på alla fyra & gungar. Snart tror jag att han kommer att krypa på riktigt, nu ålar han mest framåt. Han har nu mer regelbundna mattider & det gör att det blir mindre grin & gnäll. På morgonen eller natten äter han ersättning, på fm mellanmål i form av frukt eller smörgås, lunchen består av gröt eller rester, mellanmål: frukt eller macka,  middag: oftast det vi äter om det är "willevänligt" annars blir det "burkmat", kvällsmål: ersättning eller välling. På natten & ca: 2-4 gånger under dagen ammar jag honom också.
Nu sover han  sött sedan halv åtta, själv ligger jag i soffan och slappar. Idag har vi (jag & Wille) varit till Elin i Vibble, jag blev bjuden på lunch ute på terassen. En himla god tonfisk sallad med dressing & bröd till. Och till efterrätt blev det glass & kaffe. Det är inte dumt att vara mammaledig! Att luncha är ett trevligt sätt att umgås. Eller hur!
Älskar min son! Ligger i soffan & känner mig kär, hihi!

Sitter
Postat:2009-04-24 Klockan:13:39:18

Wille sitter själv!

Vem tycker inte om att festa till det med skumtvättlappar en fredag!?

onda axeln
Postat:2009-04-24 Klockan:09:49:00

Inte för att klaga men... *smile*
Hehe!
Jo, jag har så j-kla ont i armen/axeln. Var inne & jobbade extra igår, chefen frågade hur det var & jag svarade att det var bra. Men hon såg att det var något så jag beklagade mig lite över min onda axel, massageterapeut som hon är så klämde hon & kände lite. Hon trodde att jag hade överansträngt mig & föreslog att jag skulle ta en behandling imorgon. Jag svarade att det hade varit skönt & välbehövligt men jag tror inte det finns pengar till det. Men eftersom jag ryckte in & jobbade extra så fick jag en behandling av henne. Åh, blir så glad!
Har ont idag, så det ska bli så gott att lägga sig på bänken & bli "massakerad".
Hehe! Hihi! Jippie!
Och tur som jag har så har jag fått barnvakt undertiden. Wilhelm åker ut på landet med Harriet en stund.
 I helgen ska jag rida & på söndag har vi möte med jobbet samt brunch på hotellet. C ska uppleva gamla tider & lana hela helgen.

Sjukstugan
Postat:2009-04-22 Klockan:10:41:25

Lillebror fyllde år i måndags, han är i Thailand och firar. Det hade ju inte varit helt fel att vara i Thailand just nu.... Hoppas han har det gott. Av fotona (på resedagboken) att döma verkar det inte gå någon nöd på honom. Skönt! Om du läser det här: stort grattis "Emme"!

Välkommen till sjukstugan!
Jag är hemma med en sjuk liten Wille. Han hostar & snorar så det är inte lämpligt att ge sig ut. Så den här veckan har det varit en del grejer som blivit inställda: babysim i tidags, fika hos Nina o. co & babykonserten med tema vår som vi skulle gått på tillsammans med Elin & lilla Olle & slutligen födelsedagsfika hos Britt.
Eftersom jag fick en lättare hjärnskakning i fredags så har jag mest varit inomhus flera dagar nu och det är ju inte skoj i längden. Igår kröp det liksom i hela kroppen på mig så då lämnade jag Wille hemma med pappa & stack iväg till hästen. Red i 50 min och sedan körde jag lite hästmassage och stretching. När jag släppt ut hästen i hagen gick jag in till Harriet (som äger hästen) & hon bjöd på glass med hjortron. Det var fint det! Det är inte varje dag som jag har möjlighet att äta hjortron sedan jag flyttade hit till ön. Tror det var Louise som sa att de påminner om passionsfrukt, då de båda har kärnor & smakar gott. Och det har hon ju rätt i!
Pappa C hade haft en mysig kväll med Wille. Wilhelm hade varit såååå mysig så C bara suckade när jag kom hem. När vi skulle sova la han sig i sängen och snusade på Wille och sa "han är så underbar". Och jag svarade ""jo, jag vet han är helt underbar".







Fy bubblan!
Postat:2009-04-19 Klockan:21:05:04

Fy bubblan vad trist! Jag är fortfarande dålig, känner av huvudet. Men idag kan jag i alla fall vara uppe. Men Wille däremot har fått rosslig hosta så det blev inget bad idag. Åh, jag som hade längtat så. Längtat efter att hela familjen skulle bada tillsammans, jag, C & Wille. Suck & stön!
Har spenderat dagen inomhus. Tagit det lugnt och inte gjort något speciellt. Vi har ätit fläskkarré med potatisgratäng. Wille har varit ganska sjuksnuttig så det har blivit en hel del tid i den nya fåtöljen. Vi har köpt en jätte mysig fåtölj (från JYSK av alla ställen) med gung & vippfunktion! Precis en sån som jag vill ha! Skön, skönare, skönast!


Visste ni att det följer med en bebis vid köp av fåtöljen?
Se vad jag hittade i kartongen!? ;-)

*fniss*
Så söt!
Han har nu lärt sig att vinka & göra rörelser till Imse vimse.

Hjärnskakning
Postat:2009-04-18 Klockan:22:53:30

Tror jag åkte på en lättare hjärnskakning igår. Rammlade av hästen & slog i huvudet. Jag & Louise var ute & red när Thor trampade på en plåtbit så att det klingade till, han blev rädd & gjorde ett jätte hopp & några till.
 Efter första hoppet tappade jag balansen & satt på sniskan. Hade han stått stilla då så hade jag ju fixat det men då han fortsatte att dumma sig så föll jag handlöst & slog bakhuvudet.
Tur att jag rider med hjälm, säger jag då bara.
Kände att det blev en rejäl smäll, men väl hemma några timmar senare började jag må dåligt, jätte trött, ont i huvudet och sedan kräktes jag på natten & på morgonen. Så idag har jag verkligen inte gjort många knop utan jag har legat i sängen mest hela dagen. Hoppas jag mår bra imorgon för då ska hela familjen bada och det har jag sett fram emot länge.

Lingon & Blåbär
Postat:2009-04-16 Klockan:15:00:24

Igår var vi på ett lingon & blåbär klädparty. Jag hade planerat det så fint, Wille skulle ligga ute i sin vagn, äta & sedan somna. Han var jätte trött så det skulle nog inte bli några problem. Nej men hej, så fel man kan ha ibland. Han var vaken hela tiden, gormade & pockade på allas uppmärksamhet och de fick göra sitt bästa för att lyssna på Silvia, som hade partyt. Jag hade inte tänkt att handla någonting men det blev en solhatt & en T-shirt i alla fall. Partyt var hemma hos Elin, hon bjöd på fika och var trevlig som vanligt.
Tidigare under gårdagen var vi på öppna förskolan på Terra Nova, där vi sjöng och stiftade bekantskap med mammor & barn. Och innan dess var vi & kikade på vagnar. Har nu köpt en brunrutig Emmaljunga, kanske inte det snyggaste men ack så mycket skönare & bättre än den nuvarande. Jag är nöjd!

Annandag påsk - Wilhelm 7 månader
Postat:2009-04-14 Klockan:13:17:17

Hittade ett recept på Amerikanska pannkakor på Ninas blogg som jag bjöd min morgontrötta sambo på igår. Titta så fint & gott det ser ut!?


Wilhelm åt både pannkaka, hallon & grädde på sin 7-månaders dag!


Sedan somnade han gott och sov sin förmiddags lur.


När han vaknat bar det av till pappa C´s farmor Karin.


Vi fikade gott & jag fick recept på en god vetekaka från Karins receptbok.



Sedan åkte vi ut på lite äventyr och C blev nostalgisk i "sitt" gamla träd.

Våren är här

Behind the sceens

Wilhelm sov gott i bilen på vägen hem

Planera mera
Postat:2009-04-12 Klockan:10:05:12

Ibland blir man trött på att gå upp i ottan för att lillgrisen ska somna om igen några timmar senare. Men då sitter man ju redan uppe, har fikat och satt på en tvättmaskin så då är det ju ingen idé att somna om. Idag skiner solen i alla fall & då är det ju ganska mysigt att vara uppe.
Nu över påskhelgen är det många vänner till C (min kära sambo) som är hemma på ön igen. Som vanligt har jag liksom glömt att klargöra mina planer. Så idag har jag ingen aing om hur det blir med någonting. Vi vill liksom olika saker & måste prata ihop oss. Vi kan sticka iväg på olika håll men vi ska båda göra aktiviteter som lillprinsen inte kan följa med på. Vad dumt det kan bli ibland!? Ska fråga Willes farmor, men det känns som om farmor har ryckt in massor den här veckan, då jag har haft tandläkartid, ridit & jobbat. Det är nästan som om det känns lite dumt att fråga. Någon annan som vill ha en lillprins/lillgris ikväll!?
Naaaaw

stopp i lagens namn
Postat:2009-04-10 Klockan:09:14:24

Världens sötaste mini polis!




Scrapbooking?
Postat:2009-04-08 Klockan:08:03:07

Scrapbooking - på golvnivå.
Jovisst det är sant! Wille är i startgroparna & pysslar med sitt första scrapbooking projekt!


Wilhelm hade namnsdag
Postat:2009-04-07 Klockan:21:06:22

Tack alla som grattat Wilhelm på namnsdagen, vad söta ni är!
I namnsdagspresent så fick Wilhelm ett set med 2 st "pjamasdressar" av mormor & av oss (mamma & pappa) så fick han en hink, spade + en liten gummikatt med hjul.
Jag trodde att vi skulle komma i ordning i lägenheten på en vecka, men nu snart en månad efter flytten så förstår jag att allt har sin tid. *suckar*
Idag har vi badat (babysim) igen, veckans höjdpunkt. Det var himla kul & Wilhelm skrek av förtjusning, han är bra på att skrika. Men så länge han är god & glad så får det väl gå an. Svårt att för försöka få honom att hålla tyst ändå. Hehe!

Söndag
Postat:2009-04-05 Klockan:16:50:19

Det är söndag & vi myser i soffan. Äter karré & bakar kladdkaka! Recept från Ica...
Hittar webcam funktionen!!












En god prins
Postat:2009-04-02 Klockan:23:04:56

Jag har varit & jobbat några timmar ikväll. Är trött så att jag nästan ser i kors, bredvid mig i soffan ligger en sjuk kille & sover. Det är min stora kille, min man. Han skulle egentligen jobba över idag men kom hem & blev bara sämre & sämre. I vagnen ligger Wille & sover, inomhus, men han gnäller lite ibland så det är kanske dags för nya blöjor eller mer mat!? Farmor & Lasse har varit barnvakt åt våran lilla solstråle. Han är så söt & go min lilla prins. Och det kändes så bra att gå & hämta hem honom ikväll. Jag har ännu inte varit ifrån honom en hel natt & jag får en sån längtan efter honom. Och tuttarna....

Tidigare idag var jag & Wille iväg på babysim (han är mkt bättre i förkylningen, bara lite snorig men inte tät eller nysig) & han var gladast i poolen som vanligt. Efter badet åkte vi till Ica Maxi, där Wille tog en powernap i kundvagnen för att sedan vakna & sluka en banan. Han är så god min lilla prins. Eller som min stora syster skulle sagt "men goooooo plinsen"!

*med reservastion för stavfel o.s.v. (inte lätt att skriva med ögonen i kors!) *fniss*

sol, sol
Postat:2009-04-01 Klockan:10:39:00

Just nu är jag inne i en period då jag inte gör mig speciellt bra i skrivande stund. Jag är inte intresserad av att sitta och knappa, både inspirationen till det & lusten är någon annanstans. Att dessutom batterierna till kameran är slut gör väl sitt lilla till..
Wille är fortfarande snorig men vi ska ut en liten sväng i alla fall. Vi ska fika med världens mysigaste Mia på ett café i stan. Mia är min "gamla" arbetskamrat och hon är väldigt speciell, hon gör mycket med tanken & är mer medial än de flesta andra som jag umgås med. Hon är rar, intressant & sann. Och det var hennes händer som räddade mig från värk den sista tiden av graviditeten, då hon masserade mig.
Ikväll var jag egentligen bjuden på ett "lingon & blåbär party" men det hade jag glömt bort & bokat in mig på ett pass hoppträning med hästen. Men som tur är ska jag få gå på party 15/4 istället, Lingon & Blåbär är ett klädmärke som gör barnkläder av mycket bra kvalité (enligt Elin). Jag ska återkomma för att skriva om mina upplevelser från partyt.

 Solen skiner & vädret är härligt!
Sol, sol, sola skiiina!?