Livet på landet
Postat:2009-02-19 Klockan:15:32:27

Livet på landet är så skönt, att dagligen få ha kontakt med djur & tystnaden. På kvällarna hör man bara hur hästarna tuggar hö, hur hundarna strosar omkring men annars är allting så tyst, så tyst. Måndag kväll var det stjärnklart & vindstilla.
Wilhelm har fått andra sovtider eftersom han måste hänga med i vagnen då jag fodrar hästarna & gör alla morgonrutiner på gården och även då vi gör kvällsrutinerna. På kvällen är också pappa C med & grejjar men ikväll blir han ensam med alla sysslorna då jag ska jobba några timmar.

Idag har vi varit på 5-månaders kontroll med lilla killen, han vägde 8200 gram & är nu 72 cm lång. "Han är lång & smal" säger bvc-sköterskan vid varje besök. Sedan vill hon visa på kurvan hur lång han är & då säger hon "ja men du är ju också lång 6 cm över genomsnittet & Wilhelms pappa är ju lång, han ligger två decimeter över". Hihi! Ja, dessa kurvor!? En annan sak som hon också vill poängtera är "att du behöver inte ha bråttom med smakportionerna" & så säger hon "du ger väl potatis & olika rotfrukter först, innan du börjar med annan mat. Att du kör t.ex. bara potatis i en vecka".
Men varför ska jag göra det då?
Jo, för att se så han inte är allergisk mot något, svarade hon.
Jag gör lite som jag vill & känner & vad som passar sig. Jag kan dock intyga att han inte har fått smaka potatis i en vecka, tre dagar i sträck däremot & vid flera tillfällen ...
På tal om annat..
Det är inget kul att köra bil nu då det är halt som attan, isgata.
Har en del bilder i kameran men de kommer när de kommer, har inte alla kablar & sånt tillgängliga.

Hopp ^ hopp ^
Postat:2009-02-15 Klockan:21:03:53

Idag har jag kollat slutet på en film som vi började kolla på sent igår natt. Jag brukar nästan alltid pressa mig för att se slutet på filmerna men när klockan var tre gav jag upp. Trots detta så har det varit en riktig filmhelg. Vi är inne på filmer som handlar om vampyrer, satan, gud & så. Senaste filmen heter The Ninth gate, i den medverkar bl.a Lena Olin & Johnny Depp.
Men jag har hunnit med att titta på hopptävling i rävhagen den här helgen också, tyvärr gick det inte så bra för Louise. Hon fick ett nerslag på hinder i grundomgången Lätt A, tror jag att det var, hindren var 1,25 höga. Eftersom jag inte kan få nog av hästhoppning så slog jag på tv:n & tittade på världskuppen vid 17 idag. Sedan råkade jag av misstag se att Sverige vunnit damernas skidskytte & att de i herrarnas skidskytte åkt fel så att guldet blev brons för att sedan bli guld igen men den här gången var inte Sverige i fokus utan den som drabbats mest verkar vara Ryssland. Och norske Ole Einar, han kan åter le åt segern... Är det verkligen rätt av tävlingsledningen att inte följa regelboken?

I morgon bitti kommer Harriet, Louise & P-A & hämtar mig & Wille. Vi ska skjutsa dem till flyget & efter det så bär det iväg för lite lantliv, som jag tidigare nämnt. Spännande!
Igår kväll gick jag med Wilhelm på promenad efter melodifestivalen, vi skulle hämta bilen på Länna, där pappa C var på spel/grabb kväll. Vi gick in en stund & pratade med grabbarna. De är himla trevliga C´s kompisar, Bent & Jonas. Fösta gången jag träffade Jonas hade han inte fyllt 18 ännu, men han har växt på sig en hel del sedan dess.
Eftersom andra blir äldre så är det väl så att jag också blir det, även om jag fortfarande tror att jag är 18 ibland. Men kanske är det såna tankar som gör en ung!? En del människor verkar i alla fall vara expert på att flytta fram sitt "bäst före" datum. Jag menar sådana som P-A, han fyller 70 år i år men han ser ut att vara 50! Och han sa att han känner sig inte äldre än 50 heller. Så om jag riktigt mycket känner mig som 20, så kanske jag kan stanna där ett tag till & på så sätt fördröja åldrandet!? Haha! Nu låter det som om jag har en ålderskris eller nått men så är det faktiskt inte. Jag har liksom inte tid att bry mig om såna saker. Jag tycker till & med att det är lite mysigt att åldras i dagsläget. Idag t.ex. såg jag en dam som hade lika vitt hår som snön. Var då tvungen att kolla till 2 ggr så att det inte var någon som sönder blonderat sitt hår men då ser jag att det är en liten dam med page & lugg i vitaste vitt hår & det var så vackert. Då tänkte jag att om jag får vitt hår när jag blir gammal då ska jag ha en sån där fräck frisyr, för oj så fint det var!

GRATTIS PÅ ALLA HJÄRTANS DAG
Postat:2009-02-14 Klockan:11:19:21

GRATTIS PÅ ALLA HJÄRTANS DAG TILL ER ALLA


Passande för idag så sänder CANAL+ ett True Blood maraton. Klart bästa serien just nu!
På eftermiddagen har jag kollat på film, Queen of the Damned. Och musiken gör ju filmen så där extra bra, Disturbed rocks! Roligt att Lena Olin är med i filmen, men mera sorgligt då med Aaliyah som skulle fyllt 30 år (16 jan) i år om hon hade funnits i livet.

OBS!
4mom har 15% rabatt på Lundmyr of Sweden
tom 16/2

Saker som gör mig glad idag:
alla söta sms
2 st vetesemlor
att C finns i mitt liv
en söt plånbok från syster (av märket klippan fick i julklapp men den lyser ännu upp)

min vackra & glada son


Å här är han med gröna ärtor OCH prasselboken i munnenMelodifestivalen, deltävling
Ja vad ska jag säga..
Jag höll på Amy & hon gick till andra chansen i alla fall. Lili & susie sög däremot.
Måns? Kan inte bestämma mig för om han & hans låt är ok eller en "Nej, tack"! Återkommer om detta längre fram om jag kommer ihåg.

5 månader idag, hurra!
Postat:2009-02-13 Klockan:15:58:09

Ja just det ja, det är ju fredag den 13:e idag.
Wilhelm blir 5 månader, hurra, hurra, hurraaaaa! Jag sjöng "Ja må han leva" och det verkade uppskattas. Försökte att komma på alla verser men jag kom till den versen då man sjunger att han ska dränkas i champange sedan kom jag inte på några fler. Skjutas, hängas, dränkas. Usch, vad hemskt det låter btw.
Wilhelm mår i alla fall bättre idag, han hade bara 37 grader imorse (igår var han uppe på 38,9). Men han är fortfarande gnällig & vad den pojken kan skrika ibland, jag får så ont i öronen. Jag tror det är hans "sjukskrik". Jag känner mig helt tom efter det att han har haft sin gråtattack. Efter det att min mamma gett rådet att det är ok att han sover en stund i vagnen & då jag var helt slut efter amning & skrik. Då packade jag ner honom i vagnen så att han kunde få sova middag. Han vill inte sova inomhus, han ligger då halvvaken & snuttar men så fort jag ska lägga bort honom så skriker han.
Men det är väl så med små sjuklingar. De blir så snuttasugna & de skall ju ammas ofta, sägs det....
Men vem orkar sitta precis hela dagen?
Nej, nu ligger han i alla fall i vagnen & sussar gott en stund.
Och jag får andas lite grann, blir ganska så intensivt att ha honom i famnen hela tiden.
Även om jag älskar honom så sjukt mycket förstås!

Tack för alla 5-månaders gratulationer! Jag är i alla fall frisk även om jag trodde jag skulle bli dålig i onsdags. Men när jag kom hem & tog tempen hade jag ovanligt låg temp, typ 35 grader och jag hade ont i huvudet & mådde piss. Men jag gick & la mig kl:19 med Wilhelm & vaknade nästa dag & mådde bättre.


Wilhelm i byxorna från pappa & Denise

kort men inte gott
Postat:2009-02-12 Klockan:22:40:25

Min lilla bebis har feber. Och det har varit en jobbig dag med ganska mycket gnäll & han har velat amma typ hela tiden. Det har tagit på krafterna och nu är jag ganska trött.
Stackars liten. Vi hade egentligen tid på bvc för 5-månaderskontroll & vaccination idag men det fick vi ställa in och fick en ny tid i nästa vecka.
Imorgon blir Wilhelm 5 månader!

Ankan 3
Postat:2009-02-10 Klockan:13:37:06

Idag har vi varit på babysim för första gången! Vi går i en grupp som heter Ankan 3.

En gång tidigare har jag & Wilhelm varit & badat i bassäng. Då var vi några mammor & pappor som hyrde Hemsebadets barnpool, en eftermiddag innan jul. Jag älskar själv att bada så jag hoppas att Wilhelm blir som en fisk i vattnet (som jag & C  var när vi var små)...

Vi skulle vara i poolen med våra bebisar i ca: 15-20 min idag & jag tänkte "vad kort tid vi ska bada". Men det räckte gott & väl så här första gången. Wilhelm tyckte det var mysigt att bada. Han höll glad min & skrattade. Ledaren gick runt & hällde vatten på huvudet, vi sa "nu kommer det vatten" & så hällde hon & Wilhelm fick igång sin "dykreflex" & höll andan. Det tyckte han väl var sådär, men det gick bra ändå, han såg bara lite förvånad ut och jag tror han tycker att det är lite otäckt. Max & Clara var också där idag på babysimmet, Max är hur söt som helst, för han är en riktig badkille. Han ääälskar & bada & han är inte rädd för att visa det. Jag tror att Wilhelm är lite imponerad över Max, jag ser hur han kikar på honom & försöker att plaska som han gör, men då skvätter det i ansiktet och då blir han lite paff & lugnar ner sig för en stund. Men jag kan liksom se hur han spanar på de andra bebisarna & ler åt dem & jag tycker han är så jäkla söt då.  Vi sjöng några sånger & höll barnen i olika grepp som skulle främja deras rörelse i vattnet.

Här är en av sångerna som vi sjöng & den är så himla söt! Men det var bara Clara som sjöng den sista versen. Hehe! (jag kunde den inte)

                                                                                          En liten båt.

 

En liten båt blir ofta våt
 om magen när det stänker.
En liten båt blir ofta våt
Jag undrar vad den tänker.

 

Den tänker att i böljan blå,
 där simmar små, små fiskar
Den tänker att i böljan blå,
Jag undrar vad de viskar.

 

De viskar att det finns en skatt,
Långt ned på havets botten.
De viskar att det finns en skatt,
Jag undrar vem som fått den.

 

Jo, det var jag när jag fick dig
för du var den där skatten!
Jo, det var jag när jag fick dig
och jag blev glad som katten!


I slutet tröttnade Wilhelm lite granna men då hade de andra redan klivit upp. Jag lindade in honom i en stor handduk & sedan satte jag mig för att amma honom. Det är så mysigt att amma när man har badat, då han är lite trött & man får värma honom i handduken & gosa.
Omklädningsrummet är  varmt, otroligt litet & trångt så det var lite panik innan jag lyckats duscha av mig & fått på lille man sina kläder. Det var en ren befrielse att komma ut i friska luften.
När jag kom hem sken solen så gott så jag lagade lunch & satt ute och åt. Undertiden sussade Wilhelm gott i sin vagn efter en våt förmiddag.

I eftermiddag ska jag ut på landet igen, lära mig alla utfodringsrutiner för på måndag ska jag & C ta över en hel gård. Då ska vi vara hund, häst, höns, katt & kaninvakt! 2 hundar, 17 hästar, en hel hönsgård & en kanin. Familjen som äger gården ska bege sig till Afrika i 11 dagar. Det ska bli roligt att få byta liv i några dagar & andas lantluft.

Wilhelm sover sött i vagnen efter babysimmet


Och jag sitter ute & njuter av solen

3 portioner majsgröt, tack!
Postat:2009-02-09 Klockan:22:18:11

Idag har jag varit & ridit igen. Hääärligt!
Hämtade upp Louise efter skolan, sedan åkte vi hem till henne. Hennes mamma Harriet hade gräddat våfflor. Wilhelm låg på golvet & tränade höga skrik undertiden vi åt våfflor & försökte höra vad vi pratade om. Sedan fick han sova i vagnen med Harriet som barnvakt undertiden jag & Louise gjorde i ordning hästarna & begav oss ut på en ridtur på vallen. Vi galopperade en bit & Diablo var ganska så pigg, Louise red på Ramona (ett 4-årigt sto). Ramona var lite knäpp idag & flängde runt en del & bockade men hon gick riktigt bra när hon inte "dummade" sig. Det blev en ganska snabb tur eftersom jag skulle till tandläkaren idag.
Väl hemma fick jag bråttom att duscha av mig all skit & sedan fick jag springa till tandläkaren. Det gjorde lite ont idag, jag håller på med en rotbehandling & har fortfarande kvar känseln vid en rotkanal.

När jag kom hem var Wilhelm i matkoma!
C hade matat honom med en portion gröt, men han skrek & ville ha mer. Då gjorde pappa C en ny portion gröt men Wilhelm var ändå inte nöjd. Då gick pappa C & gjorde en tredje portion gröt & då var Wilhelm hel nöjd.
Herre jisses!?
TRE PORTIONER MAJSGRÖT!
Hur får det plats 3 portioner majsgröt i den lilla magen?
Ja, jag förstår då ingenting. Han äter som en häst den där lilla killen.

Min kära ...
Postat:2009-02-08 Klockan:12:21:59

Min kära sambo hade tydligen varit på skeppet igår kväll. Utan min vetskap. Hans telefon har gått sönder så det var ju lite svårt att höra av sig. Men vad konstigt det känns att han var på krogen utan att jag visste om det. Inte för att det gör något men man vill ju ändå veta vart han är.

En av C´s polare gick bort för inte allt för länge sedan & han hade träffat hans flickvän, tillsammans med en annan tjej på krogen. Och då visade det sig att hon (den andra) var sambo till en annan bekant som blev mördad på nyår.
Usch.. *ryser*
Jag hade aldrig klarat det.
Hur går man vidare efter en sån sak?
Brukar kolla på Miami Ink & då är det många som tatuerar in något för att minnas ett barn, sambo eller släkting som gått bort. Minnas gör man väl alltid men det verkar som man gör den där tatueringen för att man inte vill att de ska försvinna, för att de betyder så mkt & för att man önskar att man kunde klammra sig fast vid något. Och för att andra kommer fråga & att man då får mölighet att berätta om denna underbara person.

Nu ligger C i sängen & sover. Jag håller på att göra varma mackor till honom samtidigt som jag kollar på Let´s dance med ett öga. Wilhelm sover i vagnen & snart är tvätten klar. Jag & Wilhelm ska åka till Rävhagen & kolla på hästhoppning. Efter det ska vi möta svärmor vid båten & åka till affären. Ikväll ska vi äta fläskfilé.


En söt liten kängrukille i ko outfit

Wilhelm hänger med till tvättstugan i bärsjalen.

Snälla Wille
Postat:2009-02-08 Klockan:00:09:26

Har haft en lugn lördag & spenderade kvällen hos Sebbe & Lovisa i Vibble. Jag & Lovisa tittade på melodifestivalen undertiden grabbarna tävlade i Buzz quiz & drack öl!
Tycker det var lite underligt att Caroline af Ugglas gick vidare, hon har en bra stark röst men det känns lite för"eget" & speciellt för att platsa i melodifestivalen. Låten var defenitivt ingen jag relaterar till en schlager. Emilila var söt & hennes låt var bra. Men det var förvånande att inte A-teens Marie gick vidare tycker jag. Men som alltid när svenska folket ska rösta så blir jag förvånad. Även om det tillslut blev bra med Kevin som Idolvinnare (på tal om röstning) även om jag hade helt andra favoriter från början så var han liksom en värdig vinnare med själ & hjärta.
Det sjuka är att jag överhuvudtaget bryr mig!?
Haha! Jag har blivit en sådan tvnörd sedan jag blev gravid. Det är ju bara till att beklaga!? ;-)
Wilhelm var hur snäll som helst hela kvällen. Han är så go & mysig.
Han skötte sig exemplariskt, så Lovisa sa "vad snäll han är". Ni vet en sån där kväll då det känns som om man kunde haft 4 barn till.

Nu är det bara jag & Wilhelm  hemma, C kommer hem senare. Jag har ont i magen, tror jag har ätit för mycket choklad idag. Det är inge kul att ha ont i magen.
Grannarna hade fest ikväll men nu har de gått iväg, antagligen till krogen. Men nått som stör mig rejält är att nån idiot ringde på dörren på vägen ut. Alltså någon full idiot ringde på våran dörr så här dags, halv tolv på en lördag kväll. Hur rolig är man då? Tänker man överhuvudtaget? Tycker det är så onödigt. Det är konstigt att bo i ett höghus, även om vårat hus bara har tre våningsplan, så känner jag ingen som bor i samma "trapp". Jag har ingen aning om vilka de var som hade fest, fast de bor precis över mig. De lyssnade i alla fall på konstig musik, gamal hårdrock. Jag gluttade genom titthålet i dörren & genom persiennerna i sovrummet, efter det att denna någon hade ringt på våran dörr, för att se vad de var för folk & de såg relativt unga ut... Unga & dumma. Haha! *host* *host*

Jag har haft mens en gång efter graviditeten & jag såg nu på en "ägglossningskalender" på internet att det är dags igen, redan imorgon. Det kanske förklarar min onda, svullna mage & mitt chokladsug. Och min irritation över partygrannen.

Mina födelsedagsblommor


en sovande prins

Gör fina ordtavlor
Postat:2009-02-07 Klockan:15:59:08

lillasyster tipsar
Gör en egen ordtavla/ordmoln om du inte är nöjd på första försöket
klicka på randomize några gånger så ändras text & färgWordle: Wille

Wordle: Untitled

Nyförlovad
Postat:2009-02-06 Klockan:23:18:00

Med samma vackra ring som för några år sedan men med nya löften.
Blev glatt överaskad då C tog fram ringarna & frågade om vi skulle göra ett nytt försök.
Det var några år sedan vi var förlovade, sedan dess har  jag har mognat & kommit fram till vad jag vill i mitt liv... vad som egentligen betyder något & hur jag vill leva. Vi hade en fnurra på tråden, ja, det var jag som fick panik eller nått.
Men... that was a long time ago and I´m happy, happy, happy now! ;-) Hehe!

Se så vacker den är!


Min födelsedag!
Jag fyllde 30 år i onsdags. Dagen spenderade jag tillsammans med min son, mer eller mindre. När han sov tog jag barnvagnen & gick på stan för lite shopping. På eftermiddagen gick vi till Öppna förskolan som är för barn 0-2 år. Där spelades det på gitarr & så sjöng vi barnsånger. Clara & Max var också med i kyrkan & Clara bjöd på födelsadagsfika. 
Tack Clara!
 När vi (jag & Wilhelm) kom hem lagade jag lite mat, svärmor kom & tog över både matlagningen & Wille. Jag & C gick på Donners & käkade mat, jag drack lite vin & vi hade himla trevligt. Och maten var verkligen god. Vi var supernöjda när vi gick därifrån. När vi kom hem så berättade svärmor att Wilhelm hade varit som en solstråle hela kvällen. Då blir man glad! Och hör här!
Han somnade i min famn efter pussar & kramar, utan snutt!

Dagen idag har jag haft lite som öppet hus här hemma och vi var ett helt gäng med mammor & bebisar på plats. Men även en pappa (Livs pappa) dök upp. Tidigare på fm var Katta & chefen här på tårta & senare på em. kom Harriet & Louise. Jag hann inte med någonting idag, utan fick släppa in folk utan att ha städat & fejat. Jag stod till & med och la på den sista garneringen till en av tårtorna när de första gästerna kom.
Till alla er som var här idag vill jag bara säga tack för allt, ni förgyllde min dag! Tack för att ni kom & tack för alla fina saker, även om ni inte hade behövt köpa någonting. Ni är såååå gulliga! Jag vill också passa på att tacka alla er som inte kunde närvara av en eller annan anledning för er omtanke & för all uppvaktning via telefon, blomsterbud, presenter, pengar & sms. Tack!

Något annat som var gulligt idag var 2 goa killar

kolla in vilka godingar *dregglar*

Sedan kommer något mer gulligt

Wilda & Wilhelm
Hur fina som helst. Det ser ut som om de ska gå på dans tillsammans i sina finkläder.

Hipp Hurra!
Postat:2009-02-03 Klockan:21:46:44

Idag fyller Madeleine år så vi hade en liten sammankomst här hemma hos mig. Närvarande var även Annika & lilla Noah, Nea & lilla Nova. (Min Wilhelm & Madeleines Elsa var också med såklart!) Innan fikat hade vi (alla utom Nea & Nova som varit på 4-månaders kontroll på BVC) varit på Öppna förskolan, Myllan.
Madeleine är en av mammorna som jag träffat på under graviditeten & som varit med på gravidfikorna som nu övergått i en egen mammagrupp, med mamma barn träffar av olika slag..
Madeleine hade fixat fika, chokladbollar, kladdkaka med hallon & vaniljvisp. Jag stod för kaffe, te & var en ganska så dålig värdinna då jag glömde bort att ge Nea en tallrik. Jag serverade henne te sedan satte jag mig & började moffa i mig. Då hörde jag Madeleine säga "jaha fick du ingen tallrik". Oj, oj... Jag bad så mycket om ursäkt & tog fram en tallrik mummlade något om en dålig värdinna & fortsatte att moffla i mig.. Till råga på allt hade jag nämnt att jag skulle bjuda på lunch till Madeleine, något som jag helt glömde bort men kom på klockan två ungefär. Madeleine påstod att hon var mätt & inte orkade någon lunch. Fy skäms på mig! Jag lovade att bjuda på lunch någon annan gång.
Som om det inte var nog så hade hon med sig en liten present till mig & jag hade ingen till henne fast det var hennes födelsedag.
Hipp hurra för Madeleine!

Min söta present som Madeleine har knåpat ihop, hennes söner har valt färgerna.Nova, Elsa & Wilhelm

Besök
Postat:2009-02-02 Klockan:18:51:20

I dag har jag & Wilhelm haft besök av Clara & Max. Jag bjöd på lunch, det blev ett nytt recept från Tasteline på örtkyckling och det blev godkänt. Ovanligt nog så sov båda våra killar under lunchen så vi var barnfria, det kändes ju skumt, för annars brukar ju de små alltid tendera till att vakna när mamma ska äta. Men efter maten vaknade de och lekte. Max var flitigt i Wilhelms babygym, där kan vi snacka aktivitet. Det roliga var att Max körde mycket med benen också för att flytta "sidogrejerna" i gymmet, det såg ganska så lustigt ut. Vilken motorik! Wilhelm var inne på att rulla runt en hel del. Och jag fick någon fin bild på killarna.

Här försökte jag fånga när killarna höll varnadra i handen men det som kom med var då Max håller i Wilhelms tröja


Max är fullt koncenterad i gymmet


Friends! Två små händer


Tjaaa! Coolingarna

sushi
Postat:2009-02-01 Klockan:20:48:26

Ikväll har vi (jag& C) ätit sushi med hans mamma, min svärmor. Himla skönt att ha henne här då jag har tvättstugan. Har precis lassat i första 2 maskinerna & lär väl tvätta till 22 eller 23 ikväll. Gissa om jag längtar till den nya lägenheten nu, där det finns en tvättmaskin.
Wilhelm har blivit väldigt rörlig på skötbordet, inte bara så att han vill vända sig utan nu siktar han in sig på olika saker som han försöker att nå & välta ner så att de hamnar på golvet.
Jag & C har börjat att göra armhävningar & situps varje dag & idag klarade jag mindre än igår för jag hade sån träningsvärk. Mina situps liknar mer ett lyft med hakan, men, men. Som en god vän brukar säga "Rom byggdes inte på en dag". Svärmor sa först att hon inte klarade några, men sedan tittade hon på mig & sa "jaha är det där situps?" Och efter det ville hon i alla fall försöka. Så  ikväll fick vi med oss svärmor på träningspasset, men hon stånkade så på armhävningarna att jag fick världens garvattack & tappade all styrka då jag föll platt som en pannkaka till golvet. Haha! Det var mitt "dagens garv".

Uppmärksamhet är något Wilhelm hungrar efter dagligen & han blir så glad när han får den. De är för härliga barn. Ikväll är Wilhelms behov att bli sedd tillfredställt för farmor är här & hon har ju ögon bara för honom. Det är så skoj att se honom i hennes famn för han kan verkligen mysa med sin farmor.
Bilder på våran egengjorda sushi kommer här